Erdoğan'ın Azerbaycan çıkarması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO Zirvesi için bulunduğu Belçika'dan Azerbaycan'a geçecek ve 28 yıl sonra Ermenistan işgalinden kurtarılan Dağlık Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'yı ziyaret edecek

Haberler 15.06.2021 - 00:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan ve Azerbaycan Cumhurbakan Aliyev, uada, Ermenistan igalinden kurtarlan bölgelerin yeniden inas bata olmak üzere siyasi ve ekonomik ilikilerin daha da güçlendirilmesine dönük anlamalara imza atacak. Erdoan, Avrupa Futbol ampiyonas kapsamnda A Milli Futbol Takmnn Baküde Galler ile oynayaca maç da tribünden izleyecek.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, bugün Azerbaycana gerçekletirecei resmi ziyaret kapsamnda, 28 yl sonra Azerbaycan ordusu tarafndan Ermenistan igalinden kurtarlan Dalk Karaban ua ehrine gidecek.

Erdoan, bugüne kadar, ilikilerin tek millet iki devlet anlayyla gelitirildii karde ülke Azerbaycana çok sayda resmi ve çalma ziyaretinde bulundu. Ancak Brükseldeki NATO Zirvesinin ardndan Azerbaycana yapaca ve 2 gün sürecek resmi ziyaret sembolik bir öneme de sahip.

Cumhurbakan Erdoan, Azerbaycan Cumhurbakan lham Aliyevin davetiyle gerçekletirecei ziyarette, Ermenistan igalinden kurtarlan, 28 yl sonra ezan sesinin duyulduu, tarihi ve kültürel zenginlikleri ve doal güzellikleri nedeniyle Karaban sembol ehri olarak kabul edilen uada temaslarda bulunacak.

SEMBOLK BR ZYARET

ua Valiliinde Aliyev tarafndan resmi törenle karlanacak Erdoan, Aliyev ile ba baa görüecek, heyetler aras görümelere bakanlk edecek.

Aliyev ve Erdoann görümelerinin ardndan, ua bata olmak üzere Dalk Karaban yeniden imar ve inas için yaplacak projeler ile siyasi ve ekonomik alandaki anlamalara imza atlacak. Cumhurbakan Erdoan ve Aliyev daha sonra uada temaslarda bulunacak.

Erdoan, 16 Haziran çaramba ise Azerbaycan Milli Meclisi Bakan Sahibe Gafarova ile görüecek, Milli Meclise hitap edecek.

MAçI DA ZLEYECEK

Cumhurbakan Erdoan, 2020 Avrupa Futbol ampiyonasnda mücadele eden A Milli Futbol Milli Takmn Azerbaycanda yalnz brakmayacak.

Erdoan, Bakü Olimpiyat Stadnda oynanacak Türkiye-Galler maçn Aliyev ile tribünde izleyecek.

Cumhurbakan Erdoan en son 9-10 Aralk 2020de Azerbaycana resmi ziyarette bulunmu, Azerbaycann, Ermenistan igalindeki topraklarnn kurtarlmas dolaysyla Azadlk Meydannda düzenlenen Zafer Geçidi Törenine katlmt.

Ana Sayfaya Git