Erdoğan'ın hedefi Kılıçdaroğlu: Onun yeri Esad'ın yanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin Meclis grubundaki konuşmasının büyük bölümünü, "Bizim iktidarımızda şehitler tepesi boş kalacak" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yanıt vermeye ayırdı. Erdoğan, "'Şehitler tepesi boş kalacak' diyen kişi bu ülkeyi düşmana teslim etme, boynuna esaret zincirini geçirme derdindedir demektir. Bay Kemal'in yeri ne vatandır ne millettir. Onun yeri Esad'ın yanıdır" dedi ve "Şerefsiz, alçak, hain" ifadelerini kullandı.

Haberler 05.03.2020 - 11:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 5 Martta Moskovada Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile yapaca görüme öncesinde AK Partinin Meclis grubunda dlible ilgili mesajlar verirken, CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna yüklendi. Erdoan, Bizim iktidarmzda ehitler tepesi bo kalacak diyen Klçdarolu için Ülkeyi dümana teslim etme derdinde ifadesini kulland ve Kurtulu Sava ile balayp Suriyede yaananlarla devam eden bir video izletti. Erdoan erefsiz, alçak, hain ifadelerini de kulland.

Bin yldr olduu gibi bugün de hiçbir ehidimizin hiçbir gazimizin tek damla kan boa gitmiyor. Bu mücadeleyi hedeflediimiz ekilde sonuçlandrdmzda büyük Türkiyenin inas yolunda tarihi admlar atm olacazdiyen Erdoan özetle öyle konutu:

KILIçDAROLUNU EHTLER TEPES YANITI

Tabi bu tablonun anlamn kavrayabilmek için önce vatan nedir millet nedir ehit kimdir gibi sorularn cevaplarn bilmek gerekiyor. Bunlar örenmenin yolu da öyle sradan eitimden, kariyerden falan geçmiyor. Bunlara ancak yüreinizde ülke ve millet sevgisi varsa, kalbiniz ehadet özlemiyle yanyorsa, zihniniz ak ve berraksa vücudunuzun her zerresinde hissederek ulaabilirsiniz. Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Onlar diridir fakat siz farknda deilsiniz diyen ayetlerin manasn kavrayabilmek için önce salam bir imana sahip olmak gerekir. Bu tablo bize ülkemizin bamszl, onuru, güvenlii için mücadele ederken can veren herkes için özellikle cephede can verenler için ehit olduunu hiçbir üpheye yer brakmakszn karmza koyuyor. Bu evlatlarmzn ehadeti konusunda kukusu olan önce dönüp kendi inancn, imann sorgulasn. ehitler tepesi bo kalmayacak sözünü anlamak için de önce barndan çktnz toplumun kültürünü bilmeniz gerekir. Buradan çkp da ehitler tepesi bo kalacak diyen kii bu ülkeyi dümana teslim etme, boynuna esaret zincirini geçirme derdindedir demektir. Ben tarihimizden, atalarmzdan, ehitlerimizden ilham alarak evet ehitler tepsi bo kalmayacak dedim, diyorum diyeceim.

BUYUR SEN GT

Deerli kardelerim tabi bunlar onurlu tavrlar. Fakat Hayatta hiçbir laftan tiksinmedim. ehitler ölmez vatan bölünmezden tiksindiim kadar diyenlere bu onurlu laflar bir ey ifade etmiyor. Bay Kemalin yeri ne vatandr ne millettir. Onun yeri Esadn yandr. Bize tavsiye ediyor ya. Buyur sen git. Monerlerle birlikte güzel bir yolculuu gerçekletirirsin. CHP Genel Bakannn hezeyanlarna cevap vermek gerçekten arma gidiyor. Bir yere kadar siyasetin cilvesi diyerek tahammül etmek mümkündü. Ama artk mesele dorudan ülkemize ve milletimize kin kusmaya balad. Meydan yalanlara ve iftiralara brakmamak için sizleri ve milletimi bu kiinin hezeyanlarnn eziyetine maruz brakmaktan dolay da tekrar üzüntü duyuyorum.

O GECE NEREDEYDNZ DYE SORUYOR; SÖYLEYEYM

Bu zat dün de çkm kürsüye. O gece neredeydiniz diye soruyor. Madem merak ediyor söyleyeyim. Bu ülkenin Cumhurbakan o gece sabaha kadar görevinin bandayd. Ertesi gün de hiç ara vermeden Cumhuriyet tarihinin en youn telefon diplomasisini yürüterek görevine devam ediyordu. O gece bu ülkenin TBMM bakan, Milli Savunma Bakan, dier bakanlar, MT Bakan ve dier tüm sorumlular görevlerinin bandayd. O CHP genel Merkezinde çay içerken bu ülkede salk, güvenlik görevlilerine varana kadar herkes görevinin bandayd.

ÜLKEMZN BRLK VE BÜTÜNLÜÜNE SALDIRIYOR

Kalkm benden telefon bekliyormu. Ararsn sorarsn. Nasl Temel Karamollaolu ile görümüsek, dier liderlerle görümüsek sen de ararsn bilgi verilir. CHPnin bandaki zat o srada kim bilir hangi sinsilik, hangi senaryonun peinde olduu için kimin çaltn, kimin ne açklama yaptn takip edememi olabilir. Ama milletimiz etti. Türkiye dün çanakkalede de emperyalistlere kar mücadele ediyordu. Bugün de son olarak Suriyede snrlarmzda bu mücadeleyi veriyor. Klçdarolu Esadin Suriyede, srailin Filistinde yapt insanszlatrma projesine hizmet ediyor. Klçdarolu ülkemizin birlik ve bütünlüüne saldryor. Bir insann kendi ülkesine ve milletine böylesine derin bir kin beslemesi için ya geçmite ar bir travma yaamad ya da baka bir çkar hesabnn içine dümü olmas gerekir.

2013 çN ADAYLIK DAVET

çok açk net söylüyorum Türkiyenin bu tarihi mücadelesini lekelemeye çalan, alçaktr, erefsizdir, haindir. Sürekli bu ülkenin Cumhurbakan, Dileri Bakan, Genelkurmay Bakan gibi açklamalar yapyor. çok açk söylüyorum. Yürein yetiyorsa çkarsn aday olursun. Cumhurbakan olacam dersin. Milletten yetkiyi alabilirsen de dediklerini yapabiliyorsan yaparsn.

Ana Sayfaya Git