Erdoğan'ın KKTC ziyareti öncesi Yunanistan'ın açıklamalarına tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Kuzey Kıbrıs'a yönelik müjde' açıklayacağı ziyareti öncesi Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) tansiyonu yükseltmeye yönelik açıklamaları tepki çekti.

Haberler 19.07.2021 - 00:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, yarn Kuzey Kbrs Türk Cumhuriyetine (KKTC) geni heyetle ziyaret gerçekletirecek. Güvenlik kaynaklar, önemli ziyaret öncesinde, Yunanistandan gelen, Adada çözümü önleyici ve gerilimi artrc açklamalarla Güney Kbrs basnnda çkan baz haberlere tepki gösterdi. Yunan yetkililerin Kbrsa yönelik ki devletli çözüm yoktur. Kbrs sorununun çözümü aday birletirmektir ifadelerini eletiren kaynaklar, Kbrsn Türkiye için mili mesele olduunu belirtti. Adada kalc çözümün önemine deinen kaynaklar, Denenmi ve baarsz olduu görülmü çözüm önerilerinin tekrar tekrar görüülmesinden hiçbir sonuç alnamayaca açktr. Kbrsta iki devletli yap artk tek çözümdür dedi.

YUNANSTAN çILGINA DÖNDÜ

Türkiyenin ve KKTCnin yapc tutumuna ramen Yunanistan ve GKRYnin temelsiz ve uzlamaz tavr sergilediini dile getiren kaynaklar, Kbrs Türkünün hak ve hukukunu hiçe sayan bu tutuma son verilmesi gerektiini belirtti. Türkiyenin Ege, Dou Akdeniz ve Kbrstaki sorunlarn diyalog yoluyla çözülmesine yönelik gayret gösterdiini aktaran kaynaklar, Kbrs dahil mavi vatandaki hak, alaka ve menfaatleri korumaktaki kararll vurgulad

Güney Kbrs basnnda Aa Pirgonun 20 kilometre açklarnda devriye gezen Güney Kbrs Rum Yönetimine ait sahil güvenlik gemisinin, Türk gemisine uyar atei açtna ve kovaladna yönelik haberlerin de gerçei yanstmadn belirten kaynaklar, Yunanistan ve GKRYnin, Cumhurbakan Erdoann ziyareti öncesi bu tür haberler ve açklamalarla gerilimi artrmaya çaltklarn söyledi.

Ana Sayfaya Git