Erdoğan'ın yeni parti yanıtı: Çok dert etmiyoruz

Abdullah Gül-Ali Babacan ekibi ile Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti'den ayrılarak yeni parti kurmaya hazırlanırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan bununla ilgili soruya şöyle yanıt verdi: "Grup kuracak şekilde milletvekili sayısıyla aramızdan ayrılanlar oldu, şimdi tarih oldular. Kimse onları hatırlamıyor bile. Başkaları ayrıldı onlar da tarih oldu. Bu noktada bunları çok dert etmiyoruz."

Haberler 06.07.2019 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Suriyedeki son gelimelerle ilgili de Austos sonu eylül ba gibi bir toplant söz konusu. Bu zirveyi gerçekletirip bata dlip olmak üzere bu etapta neler yapabiliriz bunlar görüme imkanmz olacak. dlible ilgili olarak Rusya ve Türkiye olarak tüm gayreti gösteriyoruz diye konutu.

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, Ksklda bulunan konutundan çkarak Üsküdarda bulunan Hz. Ali Camiine geçti. Cami çknda ayaküstü vatandalarla sohbet eden Erdoan daha sonra gazetecilerin sorularn yantlad. Erdoana ilk olarak Reyhanldaki patlama soruldu. Cumhurbakan Erdoan, Suriyeli 3 kii. Ama aracn içerisinde bomba olduu belli. Onun patlamas neticesinde çileri Bakanmn verdii bilgiye göre 3ü de ölmü. u anda tabi incemeler yaplyor. Kimlik tespitleri yaplm. Tabi bunun gerisinde ne vardr, ne yoktur u anda arkadalarmz çalmalar yapyorlar. Onu da zannediyorum ksa zamanda neticesi ortaya çkacaktr. u anki tespitler daha çok terörle bir balants olabilir istikametinde. Herhalde bir kaç saat içinde bakanlmz da bununla ilgili detay bilgi verecektir eklinde diye konutu.

MAALESEF YOLDA OLMAKTAN çIKIP çOK FARKLI STKAMETE GDENLER OLDU

Eski bakanlardan Ali Babacan ile eski babakan Ahmet Davutolunun iki yeni parti kuracayla ilgili iddialar sorulunca Erdoan u yant verdi; u anda benim partimin içerisindeki milletvekili arkadalarmn içinde böyle bir ey söz konusu deil. Ama partimle u anda hiçbir ilikisi olmayanlarn bu tür bir çalmas varsa bu da ayr bir konu. Ona benzer haberleri bizde sizlerden duyuyoruz, bakalarndan duyuyoruz. Bugüne kadar buna benzer olaylar biz geçmite de çok yaadk. Hatta grup kuracak ekilde milletvekili says ile aramzdan ayrlanlar oldu, ama imdi tarih oldular. Kimse onlar hatrlamyor bile. Bundan sonra bir bakalar ile ayn ekilde ayrldk. Onlar da tarih oldu. Daha sonra bir bakas o da tarih oldu. Onun için her siyasi partinin bunlar maalesef yaam süreci içinde olan hadiselerdir. Biz, yola çktmz arkadalarmz hep yolda olarak gördük ama maalesef yolda olmaktan çkp çok daha farkl istikamete gidenler oldu. Bunlar bir dava anlaynn dnda olanlardandr. Onun için bu noktada çok da fazla bunlar dert edinmiyoruz. Biz bu yolda beraber yürüyen arkadalarmz bizim yoldamz, dava arkadamzdr. Olmayanlar da kendi yoluna gider biz de yolumuza devam ederiz dedi.

AUSTOS VEYA EYLÜL BAI GB BR TOPLANTI SÖZ KONUSU

Erdoan son olarak Suriyedeki gelimelerle ilgili, Austos sonu veya Eylül ba gibi bir toplant söz konusu. Bu zirveyi gerçekletirip ona göre de bata dlib olmak üzere bu konuda bu etapta neler yapabiliriz bunlar görüme imkanmz olacak. uanda tabi dlib ile ilgili olarak özellikle Rusya ve Türkiye olarak elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Bunun dnda tabi Amerikann da balantl olduu baz bölgeler noktasnda onlarla da ilikimizi Dileri Bakanlar arasnda yürütüyoruz diye konutu

Açklamalarn ardndan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Milli Savunma Üniveritesinin mezuniyet törenine katlmak üzere Hz. Ali Camiinden ayrld.

Ana Sayfaya Git