Erdoğan'ın yeni yol haritası

Erdoğan, yeni dönem mesaisine "NATO" ile başlayacak

Haberler 09.07.2018 - 11:50 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, 24 Haziran seçimleriyle yeniden göreve gelmesinin ardndan NATO Devlet ve Hükümet Bakanlar Toplantsna katlarak yeni döneme balayacak

Erdoan, 1112 Temmuz tarihlerindeki söz konusu zirve kapsamnda ABD Bakan Donald Trump, Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron ve ngiltere Babakan Theresa May ile ikili görümeler yapacak

Görümelerde, baz NATO ülkelerinin bölücü terör örgütü PKKnn Suriye kolu YPGye verdii destein kesilmesi ve Türkiyenin Rusyadan satn ald S400 savunma füzelerinin ele alnmas öngörülüyor

Cumhurbakan Erdoann, Avrupa Birlii Konseyi Bakan Donald Tusk, AB Komisyonu Bakan JeanClaude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Bakan Antonio Tajani ile de görümesi bekleniyor

Erdoana zirvede elik edecek ekipte Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin kabinesinden dileri, milli savunma ile enerji ve tabii kaynaklar bakanlarnn bulunmas öngörülüyor

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 24 Haziran seçimleri sonucunda yeniden göreve gelmesinin ardndan, katlaca ilk yurt d uluslararas zirve NATO Devlet ve Hükümet Bakanlar Toplants olacak.

Belçikann bakenti Brükselde, 1112 Temmuz tarihlerinde NATO Devlet ve Hükümet Bakanlar Toplants yaplacak ve zirve ilk kez NATOnun yeni karargah binasnda gerçekleecek.

Cumhurbakan Erdoan, 24 Haziran seçimleriyle yeniden göreve gelmesinin ardndan, NATO Devlet ve Hükümet Bakanlar Toplantsna katlarak ilk yurt d temasna balayacak.

Söz konusu zirve kapsamnda Erdoan, ABD Bakan Donald Trump, Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron ve ngiltere Babakan Theresa May bata olmak üzere birçok NATO ülkesinin liderleriyle bir araya gelecek ve ikili görümeler yapacak.

Görümelerde, baz NATO ülkelerinin bölücü terör örgütü PKKnn Suriye kolu YPGye verdii destek ve Türkiyenin Rusyadan satn ald S400 savunma füzeleri konularnn ele alnmas öngörülüyor.

Öte yandan Cumhurbakan Erdoann, Avrupa Birlii Konseyi Bakan Donald Tusk, AB Komisyonu Bakan JeanClaude Juncker ve Avrupa Parlamentosu Bakan Antonio Tajani ile de tek tek görümesi bekleniyor.

Yeni kabineyle ilk yurt d zirve

Cumhurbakan Erdoann, NATOdaki liderler zirvesine Cumhurbakanl Hükümet Sisteminin yeni kabinesinden baz isimlerle katlmas bekleniyor.

Bu kapsamda Erdoana zirvede elik edecek yeni kabinedeki dileri, milli savunma ile enerji ve tabii kaynaklar bakanlarnn bulunmas planlanyor.

Öte yandan, Cumhurbakan Yardmclarnn da Erdoana elik etmesi öngörülüyor.

Cumhurbakan Erdoann ei Emine Erdoann da Brükseldeki NATO zirvesine katlan lider eleri için düzenlenen programlara itirak etmesi planlanyor.

Geçen ylki zirvede terörün her türüyle ortak mücadele görüülmütü

Erdoan geçen yl katld NATO Devlet ve Hükümet Bakanlar Toplants çerçevesinde ikili görümeler gerçekletirmiti.

Bu kapsamda Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macron, Almanya ansölyesi Angela Merkel ve Birleik Krallk Babakan Theresa May ile görümeler yaplmt.

Olumlu bir atmosferde geçen ErdoanMacron görümesinde, Suriye, Irak ve dier bölgesel konular ele alnm, PKK ve DEA dahil terörün her türüyle ortak mücadelenin önemine iaret edilmiti.

ki lider, savunma sanayinde i birlii ve karlkl ticaret hacmine ilikin konular da ele almt.

Ana Sayfaya Git