Eren Erdem tutuklandı

CHP Milletvekili Eren Erdem çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Haberler 30.06.2018 - 10:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada gözaltna alnan ve stanbula getirilen CHP Milletvekili Eren Erdem stanbul 35. Ar Ceza Mahkemesinde hakim karsna çkarlmt. Erdem, hakknda açlan Kar Gazetesi davas nedeniyle savcln kaçma üphesi gerekçesiyle gözaltna alnmt.

Mahkeme kararnda Örgüte bilerek ve isteyerek yardm etmek suçunu ilediine dair kuvvetli suç üphesini gösteren olgularn bulunmas, kendi twitter hesabnda ilk durak Mara yazdktan sonra ertesi sabah hakknda ayn gün konulan yurt d çk yasa tedbirinden haberi olmadan çk yapmak istedii daha sonra ise sank hakknda yaplan ihbar ile yasad yollardan yurt dna kaçaca yönünde kuvvetli olgular bulunduu, gelinen bu aamada adli kontrol kararnn yetersiz kalaca anlaldndan tutuklanmasna denildi.

Eren Erdem hakknda, stanbul 35. Ar Ceza Mahkemesinde bir dönem genel yayn yönetmenliini yapt Kar Gazetesindeki çalmalar nedeniyle dava açlmt. Erdem hakknda Silahl terör örgütü içindeki hiyerarik yapya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardm etmek, Gizli tan deifre etmek ve Soruturmann gizliliini ihlal suçlarndan 9,5 yldan 22 yla kadar hapis isteniyor. Erdem hakknda açlan davann ilk durumasnn 19 Eylülde saat 10.00da yaplmasna karar verilmiti. Eren Erdem, iddianamenin mahkeme tarafndan kabul edilmesinin ardndan 21 Mays günü Atatürk Havalimanna gitmi, ancak hakkndaki yurtd çk yasa nedeniyle çk yapamamt.

Ana Sayfaya Git