Eski Genelkurmay Başkanı Başbuğ'a ‘hakaret’ suçundan dava açıldı

AK Parti'li bazı milletvekillerinin suç duyurusunun ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ hakkında 'hakaret' suçundan dava açıldı. Başbuğ'un 1 yıl 5 aydan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi.

Haberler 18.09.2021 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti milletvekilleri Ahmet Aydn, Mustafa Elita, Abdurrahman Müfit Yetkin, Bekir Bozda, Mehmet Ceylan ve Yahya Doan, eski Genelkurmay Bakan lker Babuun 28 Ocak 2020de katld bir televizyon programnda FETÖnün siyasi aya tartmalar hakknda deerlendirme yapt srada, baz milletvekillerine hakaret içeren ifadeler kullandn belirterek, 7 ubat 2020de suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Babu hakknda hakaret suçundan dava açld. Ankara Cumhuriyet Basavclnca hazrlanan iddianamede, Babuun kulland ifadelerle zincirleme ekilde kamu görevlisine hakaret suçunu iledii belirtilerek, üphelinin 1 yl 5 aydan 4 yla kadar hapisle cezalandrlmas talep edildi.

ddianamede Babuun, o dönem milletvekilli olan mütekilerin, FETÖnün direktifi dorultusunda kanun deiiklii teklifi yapt iddiasnda bulunduu, söz konusu ifadelerin fikir ve düünce özgürlüü snrlarn at belirtilerek, u ifadeler kullanld:

üphelinin imdi burada çok açk konuuyorum, 26 Haziran 2009, bu iki konuyu içeren kanun teklifi, kanun teklifi deil mi? Bir ipucu veriyorum. çünkü bu kanun teklifi tamamen FETÖnün direktifi ve emri ile hazrlandn düündüm. Bu kanun teklifini kim, neden, nasl o gün 25i 26ya balayan gece yars gündeme getirdi? eklindeki beyanla söz konusu kanun deiiklii tekliflerinin silahl terör örgütü FETÖnün direktifiyle hazrlandn beyan etmek suretiyle söz konusu kanun deiiklii teklifini hazrlayarak TBMMye sunan milletvekillerine, FETÖnün direktif ve emri ile hareket ettikleri iddiasnn isnat olunduu ve müteki milletvekillerinin terör örgütünün emir ve direktifleriyle hareket eden kiiler olarak nitelendirildikleri anlalmaktadr.

Ana Sayfaya Git