Ezanları susturmaya kimsenin gücü yetmeyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Ezanları susturmadan, bayrakları indirmeden ülkemizi işgal edemeyeceklerini bilenler, özellikle bu mekanlarımızı hedef alıyorlar. Allah'ın izniyle Türkiye'de ezanları susturmaya, bayrakları indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." Dedi.

Haberler 05.08.2017 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ecdadmz, Haçl Seferlerinden beri devam eden mücadelenin kahraman neferleri olma erefine nail olmulardr. Bugün de ülkemize ve milletimize saldranlar öncelikle dikkat edin, mabetlerimizi hedef alyorlar. dedi.

Erdoan, Vakflar Genel Müdürlüünce restorasyonu tamamlanan Yldz Hamidiye Camisinde kld cuma namaznn ardndan vatandalara seslendi.

Cumhurbakan Erdoan, inasnn üzerinden 132 yl geçtikten sonra restore edilen Yldz Hamidiye Camisinin ülkeye ve tüm slam alemine hayrl olmasn diledi. Caminin banisi Sultan Abdülhamidi rahmetle andn dile getiren Erdoan, Osmanl, Selçuklu ve Endülüs mimarisinin özelliklerini bünyesinde toplayan caminin, kendine has güzellikleriyle stanbul için müstesna bir eser olduunun altn çizdi.

nasndan bugüne, caminin yaatlmasnda emei geçen imam, müezzin, kayyum olarak hizmet veren herkese, yaptklar ibadetlerle bu eseri mabede çeviren cemaate ükranlarn sunan Erdoan, Bilhassa, yine böyle bir cumay Yahya Efendi Dergahnda kldmz, 21 yl bu caminin mihrabnda görev yapan Abdullah Hocamzla orada bir araya gelmitik. Cumay orada kldk. Cumadan sonra sanki bir vedalamayd o. Birbirimizle ksa da olsa ayak üstü muhabbetimiz oldu. Benim bir yurt d seyahatim vard. O seyahatte onun ebedi aleme irtihalini duydum. dedi.

Merhum Abdullah Hatipoluna Allahtan rahmet dileyen Cumhurbakan Erdoan, Hatipolu için vatandalarla birlikte Fatiha suresini okudu.

- slamiyetin alameti farikas

Camiler ve mescitlerin, buralarda be vakit okunan ezanlar, klnan namazlar, irat edilen vaazlar, hutbeler ve hfzedilen Kuran- Kerimler dolaysyla slamiyetin alameti farikas olduunu kaydeden Erdoan, milli air Mehmet Akif Ersoyun yazd stiklal Marnn, Ruhumun senden ilahi udur ancak emeli, demesin mabedimin gösüne namahrem eli. Bu ezanlar ki ehadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli. ktasn okudu.

Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü:

Mabetlerimizin gösüne namahrem eli dedirmemek için bu corafyada bin yldr kesintisiz mücadele ediyor, topraklarmz kanlarmzla suluyoruz. Ecdadmz, Haçl Seferlerinden beri devam eden bu mücadelenin kahraman neferleri olma erefine nail olmulardr. Bugün de ülkemize ve milletimize saldranlar öncelikle dikkat edin, mabetlerimizi hedef alyorlar. Hatrlarsanz 15 Temmuzda Ankarada Gölbandaki Özel Harekat Bakanlndaki mütevaz camimiz ve Betepedeki Cumhurbakanl Külliyesindeki Millet Camimiz sava uçaklaryla bombaland. stanbulda sela okunan pek çok cami, darbeciler tarafndan kurunland. zmirde yine sela okunan bir camiye ve oradaki görevlimize hoyratça saldrld. Bütün bunlar tesadüfi deildir. Ezanlar susturmadan, bayraklar indirmeden ülkemizi igal edemeyeceklerini bilenler, özellikle bu mekanlarmz hedef alyorlar. Allahn izniyle Türkiyede ezanlar susturmaya, bayraklar indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir.

- nsanmzn mayas salamdr, özü salamdr

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Irakta, Suriyede, Kudüste ve daha birçok yerde medeniyetin saldr altnda olduunu belirterek, konumasna öyle devam etti:

slamn, bizim ecdadmzn hatta çok daha eski toplumlarn miras olan eserler, hoyratça, alçakça, kastl olarak yok ediliyor. Suriyede bu böyle, Irakta bu böyle. Bunu acmaszca yapyorlar. Türk milletinin en son ferdi nefes alp verdii sürece inallah biz, böyle bir felaketi yaamayacaz. Ecdadmzdan aldmz emaneti, Yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan diyor ya air, evelallah bu millet buna prim vermeyecek. Yeni nesillere daha güçlü ekilde devretmek için bu mücadeleyi canmz pahasna sürdürmekte kararlyz. Üzerimizdeki emanete halel getirmek öyle dursun, burada olduu gibi dinimizin alameti camilerimizi, mescitlerimizi ihya ediyoruz. Gerek camimiz gerekse u gördüünüz saat kulesi, hakikaten bir alameti farika. nallah Yldz Saraymz yeniden ihya ediyoruz, her yanyla inallah dört dörtlük hale getireceiz. Bununla da kalmyor, imdi çamlca srtlarnda artk silueti tamamen ortaya çkm olan camimiz gibi tarihe mal olacak yeni abide eserler de ina ediyoruz. çamlca tepesindeki o camimiz de inallah Cumhuriyet tarihinin hatta Osmanlya da uzandmzda belki de bir numara olacak. Cemaati itibaryla, younluu itibaryla bu denli büyük bir eseri inallah öyle 1-1,5 yl içerisinde tamamlayacaz.

Dinini bilen, kültürünü bilen, tarihini bilen kuaklar yetitirmekte kararl olduklarn vurgulayan Erdoan, Ama bu, benim, hükümetimizin tek bana ii deil. Hep beraber, anneler, babalar, hep beraber. Kim olduunu, nereden geldiini, nerede durduunu, nereye gittiini bilen nesiller yetitirmek için var gücümüzle çalmaya devam edeceiz. Bu konuda eksikler olabilir fakat u bir gerçek ki bizim milletimizin, insanmzn mayas salamdr, özü salamdr, ruhu salamdr, böyle olduu için de eksiklerimizi ksa sürede tamamlayacamza inanyorum. Milletimizin ve tüm slam dünyasnn, tüm mazlumlarn ümidi olacak nesilleri biz yetitireceiz, hep beraber yetitireceiz. Bu konuda netice almaya baladmza ise ancak camilerimizi gençlerimizle dolu olarak görmeye baladmzda kani olacaz. O zamana kadar hem fiziki hem manevi altyapmz gelitirmek için durmakszn çalacaz. Sadece kendimiz için deil, ayn zamanda gözünü bize dikmi, kalbini bize yöneltmi tüm kardelerimiz için de bunu baarmaya mecburuz. diye konutu.

Cumhurbakan Erdoan, Yldz Hamidiye Camisinin restorasyonunun hayrl olmasn dileyerek, hükümeti, Vakflar Genel Müdürlüünü, yüklenici firmalar ve emei geçenleri tebrik etti. Erdoan, konumasn, Rabbimden camimizde klnacak namazlar, edilecek dualar, okunacak Kuran- Kerimleri katnda kabul ve makbul klmasn niyaz ediyorum. sözleriyle tamamlad.

Ana Sayfaya Git