Fahrettin Altun: 1915 olayları, siyasi çıkarlara alet edilmeden ele alınmalı

CUMHURBAŞKANLIĞI İletişim Başkanı Prof. Dr. Fahrettin Altun, "1915 olayları, doğru ve gerçek bilgiler ışığında, siyasi çıkarlara alet edilmeden ele alınmalı ve üçüncü ülkelerin tek taraflı tasarruflarına dayalı ideolojik okumalardan vazgeçilmelidir" dedi.

Haberler 25.04.2019 - 10:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl letiim Bakan Prof. Dr. Fahrettin Altun, Twitter hesabndan yapt açklamada, 1915 olaylarna yönelik yapc ve dengeli bir yaklamla hareket edilmesi ve sadece bir tarafn görüleri yerine her iki tarafn da kayplar ve aclarnn dikkate alnmas gerektiini belirtti. Altun, açklamasnda u ifadeleri kulland:

SYAS çIKARA ALET EDLMESN

1915 olaylar, doru ve gerçek bilgiler nda, siyasi çkarlara alet edilmeden ele alnmal ve üçüncü ülkelerin tek tarafl tasarruflarna dayal ideolojik okumalardan vazgeçilmelidir. 800 yl bir arada yaayan Türklerin ve Ermenilerin bugün sahici bir diyalog yoluyla çözemeyecekleri sorun yoktur. Yeter ki sömürgeci güçlerin ülkemizi sözde Ermeni soykrm iddialaryla tedip etme giriimlerine ve tarihin siyasallatrlmasna izin verilmesin. 1915 olaylarnn soykrm olduuna ilikin dünyada siyasi ve akademik oydama/hukuki bir karar bulunmamaktadr. Türkiyenin 1915 olaylarna ilikin çözüm giriimlerini görmezden gelerek, üçüncü ülkelerin tek tarafl tasarruflarda bulunmalar ve balayc olmayan kararlar almalar hakikatin aça çkarlmas çabalarn zora sokmaktadr. Ve ehit diplomatlarmz unutmadk. ASALA terör örgütü tarafndan katledilen ehit diplomatlarmz sayg ve rahmetle anyoruz. Ruhlar ad olsun.

Ana Sayfaya Git