Faik Öztrak: MHP'li Aksu, acaba özel mi oraya gönderildi?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, bir soru üzerine MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Faruk Aksu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD heyetiyle yaptığı görüşmeye katılmasını değerlendirdi. Öztrak, "MHP Genel Başkan Yardımcısının masada tam da Trump'ın karşısında oturuyor olması Türkiye'de herkesin ilgisini çekti. Acaba müzakereleri izlemek üzere özel mi oraya gönderildi?" dedi.

Haberler 15.11.2019 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Parti Meclisi (PM), Genel Bakan Kemal Klçdarolu bakanlnda parti genel merkezinde topland. Toplant sürerken CHP Genel Bakan Yardmcs ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, açklama yapt. Öztrak, toplantda baz yönetmelik deiikleri, Türkiyenin gündemini ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann ABD ziyaretini deerlendirdiklerini aktard.

ABD Bakan Donald Trumpn Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletinden bir özür dilenmeden Cumhurbakan Erdoann ziyaretini doru bulmadklarn söyleyen Öztrak, Maalesef bu hakaret dolu kat parças hl orta yerde durmaktadr. Dün, bu konuyla ilgili olarak ABD Bakanndan bir özür veya pimanlk ifadesi duymadk dedi.

Erdoan ise bu müsveddeyi ve ekinde yer alan terörist mektubunu kendi ifadesiyle ABD Bakanna takdim ettiini söyledi diyen Öztrak, Eer bu mektup iade edilmeyip takdim edilmise, milletimizin an ve erefi yeterince korunmamtr, hatta hiç korunmamtr. Trump ve Erdoann görümesinden, iki ülke arasndaki sorunlarn çözümüne yönelik somut bir sonuç çkmamtr. Trump ve Erdoann görümesi hiçbir konuda anlamayan ama birbirinden de kopamayan iki ismin toplants görünümünde geçmitir ifadelerini kulland.

TRUMP, ZYARET AZL SÜRECN TBARSIZLATIRMAK çN KULLANDI

Türkiyedeki 4 milyon Suriyeli mültecinin gelecei konusunda Trumpn topu Avrupa Birliine attn söyleyen Öztrak, öyle devam etti:

Anlalan tüm masraflar ülkemizdeki tüyü bitmedik yetimlerin srtna braklacaktr. Türk-Amerikan ilikileri 12 Kasmda neredeyse, 14 Kasmda da ayn yerde durmaya devam etmektedir. Dolaysyla bu seyahat ABD ile ilikilerimizin düzeltilmesine deil, siyaseten skntda olan iki ismin ilikilerinin muhafazasna dönüktür. Trump, Erdoann 13 Kasmdaki ziyaretini kendisine yönelik azil sürecini itibarszlatrmak için kullanm, Erdoan ise dostu Trump ile aile fotoraf vererek ilikimiz devam ediyor mesaj göndermitir.

TRUMP, ERDOAN LE TERÖR ÖRGÜTÜ BAINI ET SEVYEDE TUTTU

Ancak dün bir kez daha görülmütür ki Trump, Erdoan ile terör örgütünün Suriyedeki kolunun ban eit seviyede tutmutur diyen Öztrak, unlar söyledi:

Trump, Erdoann serzenilerini de dikkate almam, Mazlum Kobani kod isimli teröristi ABDye daveti konusunda geri adm atmamtr. Salonda bu konuda soru soranlar Türk devletinin görevlisi misin? diye azarlamtr. Dier taraftan, basn toplantsnn hemen ardndan Beyaz Saray, S-400 konusu çözülmeden, dier meselelerin çözümünde ilerleme salanamaz açklamasn apar topar yapmtr. Bu açklama Beyaz Sarayn Erdoan iktidarn pinpon topu gibi Kremlin Saraynn sahasna savurduunu göstermektedir. Milletimizin S-400ler için ödenen 2,5 milyar dolarnn akbeti ne olacaktr?

GÖRÜMEYE BAKANLIK GÖREVLS KATILDI MI?

Öztrak, Erdoan ile Trump arasnda 1 saat 15 dakikalk ba baa bir görüme yapldn belirterek, Bu görümeye Dileri Bakanlndan resmi bir görevli katlm mdr? Bu görümede resmi zabt tutulmu mudur? Bu görümenin ayrntlar Türkiye Cumhuriyeti Dileri Bakanlnn arivlerine girmi midir? Yoksa resmi arivlerden de gizlenmi midir? dedi.

D ilikilerin kurumsal bazda yürütülmesi gerektiine iaret eden Öztrak, Zabt tutuldu mu? Bunun cevabn da Beyaz Sarayda ayakta kalan, kendisine bir sandalye bile verilmeyen Dileri Bakan Mevlüt çavuolundan bekliyoruz. Senatörler oturuyor, bizim Dileri Bakan ayakta. Bu, uluslararas görüme deil mi? Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbakannn karsna ABD senatörlerinin çkarlmas ve burada basna açk bir hesap sorma görüntüsü verilmesi de ayrca dikkatimizi çekmi, bizleri üzmütür diye konutu.

Ziyaret sorunlarn çözülmediini dile getiren Faik Öztrak, Ama saray sosyetesi çok mutludur? Bu mutluluun sebebi nedir? Bu mutluluk bize unu gösteriyor, oraya giderken demek ki sarayn gündemi, milletimizin gündeminden farklym. Ne alnm ABDden veya dostlar Trumptan ki saray bu kadar sevinmitir? Bunu, Beyaz Sarayda açklamamlardr ama biz bunun heyet ülkeye döner dönmez açklanmasn bekliyoruz ifadelerini kulland.

DER PARTLER çAIRMA HTYACI DUYMAMILAR

Öztrak, açklamasnn ardndan basn mensuplarnn sorularn yantlad. ABD ziyaretinde heyetler aras görümelerde AK Partiden Mahir Ünal, MHPden de smail Faruk Aksuyu gördük. Bunu nasl deerlendiriyorsunuz? CHPye de çar geldi mi? sorusuna Öztrak, u yant verdi:

Onlar koalisyon ortaklar, öyle anlalyor. Baka dier partileri çarma ihtiyacn duymamlar ama benim görebildiim kadaryla MHP Genel Bakan Yardmcsnn masada tam da Trumpn karsnda oturuyor olmas Türkiyede herkesin ilgisini çekti. Resmi müzakerelerde de karsnda oturuyordu. Acaba müzakereleri izlemek üzere özel mi oraya gönderildi? zlemek ve koalisyon ortana bilgi vermek üzere.

Ana Sayfaya Git