Fakıbaba: Mustafa Kemal Atatürk'ü düşman gösteriyorlar

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, NATO'nun Norveç'teki tatbikatında yaşanan skandala tepki göstererek, "Bakın Sayın Cumhurbaşkanımızı NATO'da hedef gösteriyorlar. Büyük komutan, büyük lider, yani Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü düşman gösteriyorlar. Ya kardeşim Allah aşkına oynamayın bizimle. Bizimle oynarsanız, vallahi biz de sizinle oynarız. Bizi başkalarına benzetmeyin. Biz tırnakla et olmuşuz. Vallahi boşuna uğraşıyorsunuz" dedi.

Haberler 19.11.2017 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere Hakkariye gelen Gda, Tarm ve Hayvanclk Bakan Ahmet Eref Fakbaba, ilk olarak AK Parti l Bakanlnda partililerle düzenlenen toplantya katld. Partililere hitap eden Bakan Fakbaba, Hakkariye ilk kez geldiini, kentin doas ve insanna hayran kaldn, buraya memleketi anlurfadan daha çok önem vereceklerini söyledi. Bakan Fakbaba, öyle konutu:

Hep merak ediyordum Hakkariyi. Harika bir ehir. nann bu kadar güzel, bu kadar mükemmel ve insanlar ile scakkanl olan Hakkari farkl bir ehir. Ben burann bakanym. Bütün projelerinizde hep yannzda olacam. Bütün projelerinizde destekçiniz olacam ve anlurfal hemehrilerim de bunu duysunlar. Memleketimden fazla Hakkariye önem vereceim. Bunu içtenlikle söylüyorum. Sizler mükemmel insanlarsnz. Hakkari o kadar güzel ki hakikaten ksa sürede bu ehirde bu kadar deiikliin olmas partimizin ne kadar büyük hamleler yaptnn en güzel örnei diye düünüyorum. Zevkle, koarak buraya geldim. yi ki Hakkariye gelmiim. nallah bizler el ele vereceiz. Yani Urfas, Hakkarisi, rnak, Bingölü, Edirnesi, Manisas, zmir inann ayr ayr güzellikleri var. Hakkariye geliyorsunuz ayr bir güzellik var. Dier yerler de ayn. nsanlarna bakyorsunuz çok güzel, Allah bizim bu birliimizi, dirliimizi bozmasn. nann mozaik bu. Kürdü, Türkü, Arab. Herkesin ayr bir kültürü var. Herkes birbirinin kültürünü öreniyor, birbirine bakyor, güzel eylerini alyor. Bundan daha güzel bir ey olabilir mi? Yani bu ehirde kardeçe yaamak, ülkemizde kardeçe yaamak, erefimizle yaamak ve örnek bir ülke olmak, örnek ehir olmak bizlerin en tabii hakk. Yani bir sevgi var. nsanlarn Kürt, Türk, Arap, çerkez olmas hiç önemli bir olay deil. Önemli olan iyi insan olabiliyor musun, faydal insan olabiliyor musun, insan yaatabiliyor musun, onlar mutlu edebiliyor musun? Olay bu yani.

Bakan Fakbaba, ülke zenginliinin bugüne kadar hep dümanlk olarak gösterildiini, gittii her yerde Hakkariden bahsettiini ve Hakkari insanna sahip çklmas gerektiini dile getirdiini kaydetti. Fakbaba, Oralarda diyorum ki Kürt kardelerim samimi, yürekli insanlardr. Onlarla beraber olacaksnz diyorum. Onun için önümüz açk dedi.

BÜYÜK KOMUTAN ATATÜRKÜ DÜMAN GÖSTERYORLAR

NATOnun Norveçteki tatbikatnda yaanan skandala tepki gösteren Bakan Fakbaba, unlar söyledi:

Bakn Sayn Cumhurbakanmz NATOda hedef gösteriyorlar. Büyük komutan, büyük lider, yani Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürkü düman gösteriyorlar. Ya kardeim Allah akna oynamayn bizimle. Bizimle oynarsanz, vallahi biz de sizinle oynarz. Bizi bakalarna benzetmeyin. Siz bizi bakalarna benzetmeyin. Biz trnakla et olmuuz. Bizim ayrlmamz, bizim kavga etmemiz mümkün deil. Vallahi bouna urayorsunuz. Siz o paralarnz baka maalara verin.

FETÖnin kendisine de kumpas kurduunu anlatan Fakba, öyle dedi:

Vali Beyle beraberdik . Vali Bey dedi ki Hatrladn m? beni. Ben de dedim ki Vallahi 2008de bana müfetti olarak gelmitiniz. Urfaya geldiinde diyor ki 10 tane dosya verdiler bana dönemin valisi tarafndan. Diyor ki Devleti o kadar kra geçirmisin ki. Fakat diyor srarla Bunun hakknda ilem yapacaksn. Ya arkada bu adam çok faydal iler yapm. Ben buna ne diye ilem yapaym? diyor bana ve FETÖnün ayaklar olduu o kadar bariz ortay çkt ki öyle bariz ortaya çkt ki 2009da beni partimden ayrdlar. Niye; anlurfada halka bütünlemi insan olmasn. Halk bütünletirmek için deil, halk bölmek için insanlar lazm ki o ülkeyi bölelim diye uratlar. nann fotoraf böyle. Yani ne kadar efendi, samimi, iyi insan var, hemen onu bertaraf ettiler. Ama Allaha çok ükür bu kardeinize Urfallar sahip çkt. Kürdü, Türkü, Arab hepsi dedi ki Fakbaba bizim canmz. Vallahi ben hepsiyim. Benim için önemli olan sizlersiniz. Kürt, Arap, Türk, Alevi, Sünni, Türk olmanz önemli deil. Benim için Urfam önemli, benim için siz önemlisiniz, benim için iyi insan önemli.

HAKKAR HAYVANCILIIN MERKEZ

Hakkarinin hayvancln merkezi oldunu da dile getiren Bakan Fakbaba, yaknda bölgeye çok büyük projeler getirileceini söyledi. Fakbaba, unlar kaydetti:

Allahn izniyle buraya çok gelip gideceim. Geleceiz el ele dolaacaz, beraberiz. Ben sizleri çok, yürekten seviyorum. Onun için inallah elimizden geldii kadar uraacaz. Bu ülke, bu vatan bizim, Hakkari bizim, Edirne bizim, her yer bizim. O kadar güzel bir ülkede yayoruz ki Antalyada herkes denize giriyordu, buraya bakyorum çou yeri karla kapl. Bunlarn hepsini bir arada yaayan ve zengin olan bir ülkeyiz. Biz zengin olacaz. Allahtan baka kimse bunu engelleyemez. stedikleri kadar ununla- bununla urasnlar, mutlaka biz bunun üstesinden geleceiz. 15 Temmuz olaynda o ülkenin pilotu, o ülkenin uça gelsin Meclisi bombalasn. Bugüne kadar hiç duydunuz mu? Böyle bir ülke hiç duydunuz mu siz? Böyle bir hainlik olabilir mi? D güçlerin Türkiye üzerindeki planlarndan da bahseden Bakan Fakbaba, konumasn öyle bitirdi:

imdi de ekonomi, siyasi olarak Türkiyeyi biz çökertereceiz diyorlar. Ulan siz hiçbir ey yapamazsnz. Elinizden geleni ardnza koymayn. Biz 80 milyonla kalbi atan, gerekirse 80 milyonla cann verecek yiit bir ülkenin evlatlaryz. Bunu herkes çok iyi bilecek. Öyle geleceksin Okyanusun ötesinden Türkiyeyi dizayn edeceksin. Yok öyle bir ey. Öyle bir ey olmayacak. Öyle bir ey olmayacan da biz size göstereceiz. Türkiye bu bölgenin lideridir. Bunu herkes çok iyi görecek. Onun için d ülkelerin bizi dizayn etmesine Allahn izniyle izin vermeyeceiz. Bu bölgelerin mutluluu, Türkiyenin mutluluudur. Dün Babakanm buradayd. Cumhurbakanm dedi ki Hakkariye gideceksin benim selamn söyleyeceksin. Ben de Sayn Cumhurbakanmn selamn sizlere getirdim. Bizim iyi insan olmamz önemli, bizim bu vatan sevmemiz önemli. Bu bölgelere onun için geliyoruz.

Bakan Fakbaba, AK Partideki toplantnn ardndan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Bakan Vekili Cüneyt Epcim, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberolu, l Jandarma Komutan Tugeneral Ferdi Korkmaz, AK Parti l Bakan Emrullah Gür ile birlikte Hakkari kent merkezinde esnaf ziyaret etti. Ziyarette, vatandalar Fakbabaya, Hakkarinin il kalmas gerektini söyledi. Fakbaba da Hakkarinin il olarak kalmas gerektii karln verdi.

Ana Sayfaya Git