Faşist anlayış!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fikri Sağlar'ın açıklamalarıyla ilgili soruya, "Bu zat, artık bu çağda yaşamıyor. Çok gerilerde kaldı. Bu ne yazık ki CHP zihniyetinin faşizan anlayışının geçmişte olduğu gibi bugüne yansımasıdır. Bu faşist anlayış hala yaşamını sürdürüyor" yanıtını verdi.

Haberler 02.01.2021 - 10:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Ayasofya Camiinde kld cuma namaz sonras açklamalarda bulundu, yürüyerek stanbul Valiliine gitti. Erdoan, öle saatlerinde Üsküdar Ksklda bulunan konutundan çkarak Ayasofya Camiine geçti. Erdoan cuma namaznn ardndan gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

ALINAN TEDBRLER SAYESNDE NALLAH 2021 DÜÜ YILI OLACAKTIR

Cumhurbakan Erdoan, 2020 ylnn kendisi için nasl geçtiinin sorulmas üzerine, 2020nin sadece bizim için deil, tüm insanlk için gerçekten youn bir yl oldu. Tüm insanlk için aclarla dolu bir yl oldu. Dün itibaryla vefat says 1 milyon 819 bin idi. Böyle bir yl yaadk. Zaten vaka saysnn ne kadar daha fazla olduunu artk hep birlikte hesap edelim. Temennimiz odur ki alnan tedbirler sayesinde inallah 2021 bu noktada bir düü yl olacaktr, diye düünüyoruz. Tedbirlerle birlikte alarda da mesafe alnd. u anda yaptmz görümeler neticesinde 3 milyon a geldi ve bunun serisi devam edecek. Ve hedefimiz çinden 50 milyon, bunun yannda Almanyadan bir o kadar daha a gelme durumu söz konusu. Alarla ilgili olarak da vatandalarmzn bir takvim çerçevesi içerisinde aya kar olan tutarll inallah, bir temenni olarak söylüyorum, bu vaka saylarn daha da düürecek, inallah vefat saylarn da azaltacaktr. Salk Bakanlmz bu konuyla ilgili gerekli tedbirleri alyor. dedi.

DOKTORLARIMIZIN U ANDA TAVSYELER 14 GÜN ÜZERNDEDR

Cumhurbakan Erdoan, çinden gelen alarn nasl uygulanaca ve BioNTech ortaklnda bir takvimin belli olup olmadna ilikin soru üzerine, BioNTech ile TÜBTAK Bakan görümeleri Uur ahin ile yapyor. Bu görümeler neticesinde takvimin belli olacak ve ona göre admlarn atlacak. Dier konuda ise Salk Bakanlmz açklamalar yapyor. Bunlar, 14 gün, 14 gün eklinde daha çok bu süreç devam ediyor. Ama bu süreç bazen deiiklik arz edebiliyor. Yani 7de olabiliyor ama daha çok doktorlarmzn u anda tavsiyeleri 14 gün üzerindedir. Bu arada tabii baka ilaçlar da tavsiye ediliyor duruma göre. Bu ilaçlarla beraber süreç daha da hzlanabilir diye konutu.

BU BAÖRTÜLÜ KIZLARIMIZ YILLARCA ÜNVERSTELERN KAPILARINDAN çEVRLD

Erdoan, Fikri Salarn bir televizyon kanalnda baörtüsü ve türban konusunda kulland ifadelere ilikin soruya ise öyle yant verdi: Bu zat, artk bu çada yaamyor. çok gerilerde kald. Bu ne yazk ki CHP zihniyetinin faizan anlaynn geçmite olduu gibi bugüne yansmasdr. Bu faist anlay hala yaamn sürdürüyor. Bu baörtülü kzlarmz yllarca üniversitelerin kaplarndan çevrildi. Eer tarlada çiftçi olursan baörtü merudur. Ama bir üniversitede olursan baörtüsü yasaktr. Böyle bir mantk vard. nsann giyimine kuamna göre deerlendirmeye kalkacak olursak bunu bir defa kalkp da bir demokrasi ve fikir özgürlüü olarak anlatmak, inanç özgürlüü olarak anlatmak mümkün deildir. Bunlara sorduun zaman normalde bakyorsunuz, inanç ve fikir özgürlüünden bahsediyor. Nasl bir inanç, fikir özgürlüü bu? Brakn artk bu ileri. Artk 50li, 40l yllardaki CHPnin olduunu, yaam tarz olarak hala insanlarn yaamlarna müdahaleye devam ettiklerini görmek istemiyoruz. Öyle kalkp da Bay Kemal yanna iki tane baörtülü alp, bununla milleti aldatma sürecini de bir kenara braksn. Geçin o ileri. Yanna iki tane deil 20 tane baörtülü koysan artk senin kim olduunu, ne olduunu gayet iyi biliyorlar. nsanlarn baörtüsüyle uramann anlam yok. Burada da hakim, savc, polis bu ülkenin her kurumunda bunlar görecekler. artlar belli ve artlar içerisinde baörtülü olan, hakime, savc, polis olamaz ifadesi bulunmuyor. Böyle bir ey var m? Devletin hangi kurumuna hangi artlarda girilir bunlar bellidir. Daha bunlar çok eyler görecekler. Hangi kurumlardan mezun olduunuz zaman nerelere girebilirseniz, bunlar bellidir. Dolaysyla bu kurallar da böyle ayaküstü bunlarn deitirme hakk ve yetkisi yoktur. Oy almak için baz yerlerde görüyorsunuz baörtülü birkaç kiiyi yanlarnda adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmyor. Geçti o iler. Bugün parlamentoda baörtülü bayanlarmz var. Bay Fikri, görüyor musun bunlar? Bak buralara kadar gelindi. Daha çok mesafeler alacaz ama sen çan dnda kaldn. Tabii Bay Kemal bir ey söyleyemiyor

ARTIK CHPNN NERDEN NEREYE GELD çOK AçIK NET ORTADA

Cumhurbakan Erdoan, Pnar Gültekinin öldürülmesi olaynn ardndan CHPli bir milletvekilinin baba Sddk Gültekini telefonla arayarak davadan vazgeçirme iddiasna ilikin CHP Genel Bakan Kemal Klçdaroluna basn mensuplarnn sorduu soruyu Klçdarolunun yantsz braktn anmsatt. Cumhurbakan Erdoan, söz konusu gelimelere ilikin, Sayn Kemal niçin acaba bunu cevapsz brakt? Oray biraz sktracaksnz. Onun adna ben konumayaym veya onun adna ben cevap vermeyeyim. Bunu anlamanz lazm. Bunlarn sorunlar var. Taciz, tecavüz, hrszlk var. Artk CHPnin nerden nereye geldii çok açk net ortada. imdi en güzel dersi 2023te sandkta benim milletim bunlara verecektir diye inanyorum ifadelerini kulland.

AYASOFYA 2020NN ADETA TAçLI YILDIZIDIR

Cumhurbakan Erdoan, Sözcü gazetesinin 2020de hatrlanmak istenmeyen, felaket ve gözya olarak niteledii olaylar arasna Ayasofya-i Kebir Cami-i erifinin açlmasn eklemesine ilikin, Ben Sözcü gazetesini okumuyorum. Kimse de buna para verip almasn. Ayasofya 2020nin adeta taçl yldzdr dedi.

YÜRÜYEREK VALLE GTT

Cumhurbakan Erdoan sorular yantlamasnn ardndan yürüyerek esnaf ziyaret etti. Erdoana stanbul Valisi Ali Yerlikaya elik etti. Erdoan daha sonra buradan çkarak yürüyerek Topkap Saraynn önüne geçti. Burada ilk olarak bir hatra fotoraf çektirdi. Ardndan Erdoan yanna muhabirleri de davet ederek fotoraf çektirdi. Erdoan daha sonra yürüyerek stanbul Valiliine geçti.

Ana Sayfaya Git