Faşist kafalar cevabı alacak

Türkiye'ye karşı her türlü 'askeri, siyasi, ekonomik, darbe, tuzak' yöntemlerinin kullanıldığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "Milletimiz 2023'te de hem dışarıdaki hem içerideki faşist kafalara gerekli cevabı verecektir" dedi.

Haberler 24.08.2020 - 00:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Yeni Deniz Sistemleri Teslim Törenine katld. Tuzladaki Desan Tersanesindeki törene Cumhurbakan Erdoann yan sra, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu, Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal, Cumhurbakanl Savunma Sanayi Bakan Prof. Dr. smail Demir, Desan Tersanesi Yönetim kurulu Bakan Cenk Kaptanolu da katld.

Erdoan törende yapt konumasnda, Türkiye, savunma sanayiside kararl bir ekilde yoluna devam ediyor. Son dönemde snrlarmz içinde ve dnda elde ettiimiz pek çok stratejik baarda savunma sanayisinde kat ettiimiz mesafenin katks bulunuyor. Savunma alannda güçlü ve bamsz olamayan milletlerin istikballerine güvenle bakabilmeleri mümkün deildir. Milli savunma ve güvenlik ihtiyaçlarmzn karlanmasyla uluslararas alanda caydrclk oluturmada teknolojik bamszlk her zamankinden daha kritik bir hale gelmitir dedi.

HER TÜRLÜ ASKER, SYAS, EKONOMK, SOSYAL KARGAA, DARBE, TUZAK YÖNTEMLERN KULLANIYORLAR

Erdoan, Bu anlayla insan kaynandan teknoloji üretimine kadar geni bir yelpazede projelerin hayata geçirilmesi için kamu ve özel sektör hep birlikte çalyor. Savunma sanayi duraklamay kaldrabilecek bir alan deil. Sürekli daha ileriye gitmek, sürekli daha gelimiini üretmek mecburiyetindeyiz. Elde ettiimiz her baary bir sonraki admn öncüsü olarak görüyoruz. Kamu ve özel sektör savunma sanayisi kurulularmzn bu dorultuda yürüttükleri her proje geleceimize daha güvenle bakmamz salyor. Türkiye, dünyadaki çatmalarn, siyasi krizlerin, çekimeleri ve gerilimlerin en youn yaand corafyann tam da merkezinde yer alyor. Böylesine kritik bir jeopolitikte ancak her alanda güçlü olabilirsek ayakta kalrz. Yllarca ülkemizin hak ve hukukunun kolayca göz ard edilebilmesini gerisinde yeterli siyasi, ekonomik ve teknolojik güce sahip olamaymz vard. Bugün Dou Akdenizden Egeye, Karadenizden Balkanlar, Kafkaslar ve Afrikaya geni bir corafyada kendi politikalarmz hayata geçirebiliyorsak sebebi yine siyasi, ekonomik ve teknolojik alanda geldiimiz seviyedir. Ülkemizin bu nüfuzundan ve gücünden rahatsz olanlar Türkiyeyi eskisi gibi istikrarszlk batanda özelikle orada mahkum edebilmek için ellerinden geleni yapyorlar. Artk gizlemeye, saklamaya bile gerek duymadklar bir cüretkarlkla her türlü askeri, siyasi, ekonomik, sosyal kargaa, darbe, tuzak yöntemlerini kullanyorlar diye konutu.

2023TE DE HEM DIARIDAK HEM DE çERDEK FAST KAFALARA HAK ETTKLER CEVABI VERECEKTR

Cumhurbakan Erdoan, Millet her seferinde milli iradenin, demokrasinin, hukukun, istiklalinin, ve istikbalinin yannda yer alarak, oyunlarn bozdu. Geçmite aldklar dersten yetinmeyenlerin imdi gözü 2023e diktikleri anlalyor. Milletimiz o engin ferasetiyle inallah 2023te de hem dardaki hem de içerideki faist kafalara hak ettikleri cevab verecektir. Biz bugüne kadar Allahn inayetinin ve milli iradenin üzerinde bir güç tanmadk. Sadece Rabbimize ram olduk, sadece milletimize tabi olduk. Bundan sonra da ayn teslimiyetle Türkiyenin demokratik hukuk devleti niteliine yönelik her saldry engelleyerek, her oyunu bozarak yolumuza devam edeceiz dedi.

MARUZ KALDIIMIZ AçIK VE GZL AMBARGOLARI DÜÜNDÜÜMÜZDE HENÜZ YETERSZ DURUMDAYIZ

Erdoan, Ülkemizin savunma sanayi proje stokunu, 62den 700ün, proje bütçesini 5,5 milyar milyar dolardan 60 milyar dolarn üzerine çkartmamzn gerisinde kendimize olan güvenimiz yatyor. Yüzde 70leri aan yerlilik ve millilik oran önemli olmakla beraber, maruz kaldmz açk ve gizli ambargolar düündüümüzde henüz yetersiz durumdayz. Hedefimiz, kritik hiçbir alanda dardan alma ihtiyaç duymayacak bir savunma sanayi gelitirme ve üretim altyaps ina etmektir. Bu ayn zamanda, ülkemizin dünyann en önde gelen savunma sanayi ihracatçlarndan biri haline dönümesi demektir. Günümüzde cirosu 1 milyar dolardan 11 milyar dolar snrna dayanan, ihracat 248 milyon dolardan 3 milyar dolarn üzerine çkan Ar-Ge harcamas 1.5 milyar dolar geçen bir sektör büyüklüüne ulatk. Sektördeki firma saysnn ise 56dan bin 500e çkm olmas bu alandaki dinamizmin en somut ifadesi eklinde konutu.

KRTK SLAH VE SENSÖRLERN YERLLETRLMESNDE DE ÖNEML AAMA KAYDETTK

Cumhurbakan Erdoan, Dünyann ilk 100 savunma sanayisi irketi listesinde Türkiye artk 7 firma ile temsil ediliyor. u ana kadar gerçekletirdiimiz atlmlar sayesinde bölgesinde oyun kuran, oyunbozan, gelimeleri yönlendiren bir ülke haline ulamamz henüz bir balangçtr. Denizcilik, savunma sanayinde en çok projeye sahip olduumuz ve mesafe katettiimiz alanlardan biridir. Gemi inaat sektörümüz, 3 ktada, 9 ülkeye 130 adet deniz platformunun ihracatn gerçekletirerek 3 milyar dolarlk ihracata imza att. lk milli sava gemisi olan Milgem kapsamnda 100de yüz yerli tasarm olarak gelitirilip üretilen Heybeliada, Büyükada, Burgazada ve Knalada korvetlerimiz denizlerde anl bayramz dalgalandryor. Amfibi harekat, araç ve personel nakli, ate destei ve doal afetlerde yardm ile acil destek hizmetleri salayan Bayraktar ve Sancaktar gemileri geni bir alanda hizmet veriyor. Yeni tip denizalt projesinin ilk denizalts Pirireisi havuza çekerken, 5inci denizalt olan Seydialireisin kaynak faaliyetlerini de balattk. Denizalt kurtarma gemisi kendi alannda önemli bir proje. Türkiye, dünyada kendi sava gemisini tasarlayp üretebilen 10 ülkeden biridir. Ayrca, envanterde bulunan birçok deniz aracmz günün artlarna uygun olarak son teknolojiler eklenerek modernize edildi. na edilen ve modernize edilen deniz araçlarmzn silah, radar, muhabere ve elektronik sistemleri yerli ve milli ürünlerle donatld. Milli füzemiz Atmacay da gemilerimize entegre ederek, platform üretimi yannda kritik silah ve sensörlerin yerliletirilmesinde de önemli aama kaydettik. Tüm bu aamalarn tamamlanmasyla, donanmamz dosta güven ve dümana korku salan duruunu daha da güçlendirmitir dedi.

ARTIK ÖYLE BR K VEYA DAHA FAZLA UçAK GEMS DE NA EDELM

Erdoan, Botlarmzn çounun inas ve donanm biter bitmez hemen sahaya gönderdik. Gerçekten tasarmlaryla ve tüm denizdeki kabiliyetleriyle bizim iftihar vesilesi olacak olan bu ürünlerimiz bundan sonras için sadece ülkemiz için deil yurt dndan da ciddi talepleri alacaktr. u anda bazlar Gölcükte, bazlar Ege ve Akdenizde görev halindeler. Görüldüü gibi kaybedecek tek bir anmzn olmad bilinciyle çalyor, üretiyor, mücadele ediyoruz. imdi çok daha büyük projeler üzerinde çalmalarmz sürdürüyoruz. Donanmamza ilk defa katlacak 5 büyük projeyi 5 yl içerisinde hayata geçirmeyi planlyoruz. Bu yl sonunda test ve eitim gemimiz Ufuku hizmete alacaz. Önümüzdeki yl çok maksatl amfibi hücum gemimiz, Anadolu denizlerimizde göreve çkacak. Gemi inaat sektörü burada. Buradan sesleniyorum, diyorum ki, Anadoluyu ina ettik, gelin bir de artk öyle bir iki veya daha fazla uçak gemisi de ina edelim. Herhalde yaparz deil mi? çünkü denizlerde bu caydrcla ihtiyacmz var. Sadece Anadolu yetmez, bu adm da atmamz lazm. 2022de yeni tip denizaltlarmzn ilki olan Pirireis filomuza katlacak. 2023te il snr firkateynlerinin ilki olan Mirgem projesinin 5. gemisini denizlerimize yolcu edeceiz. 2024te denizde ikmal ve muharebe destek gemisi inallah Deniz Kuvvetlerimize kazandracaz. Denizalt teknolojisinde edindiimiz kabiliyetler nda, 2022 ylndan sonra her yl bir tane olmak üzere toplam 6 denizaltmz devreye alacamz. HA, SHA, THA yannda insansz ve otonom deniz araçlarnn da dahil olduu kara, hava ve deniz unsurlarmzn müterek görev icra edecei bir seviyeye ulamaktr. Bunun için denizaltdan uçak gemilerine kadar tüm muharip deniz platformlarn ileri teknolojiye sahip yerli ve milli silah ve sensor sistemleriyle birlikte gelitiriyoruz. Savunma sanayinde takip eden deil, takip edilen, tüketen deil üreten, yeniye öncülük eden bir üst aamaya artk geçmemiz gerekiyor diye konutu.

GRESUNDAK SEL FELAKET

Erdoan, Bugün Giresunumuzda, Derelide, Yalderede bütün bu bölgelerde iddetli sel felaketi neticesinde, ilk aldmz haberde 5 ölümüz vard, yarallarmzn says 12 civarndayd, aramalar devam ediyor. Yarallarn says 12, kurtarlanlarn says 150ye yaknd. Ayn ekilde Rizede yine sel felaketi var. Benim ilçem de dahil olmak üzere, bu sel felaketinde maalesef orada da yarallar var. Allah ölenlerimize ramen eylesin, yarallarmza ifalar nasip etsin. Devlet olarak buradaki bütün tahribat, ykm vesaire Allahn izniyle süratle aarz. Ben çileri Bakanm, Bekin Pakdemirli bakanm, Murat Kurum bakanm süratli ekilde üçünü de bölgeye gönderdik, milletvekillerimiz de oradalar, yerinde tespitleri yapmak suretiyle Kzlay, AFAD ve bütün kurumlarmz orada çalmalarn sürdürüyorlar. DS ayn ekilde çalmalarn orada sürdürüyorlar. çünkü bir taraftan yklan köprüler var, yklmas gerektii için yklan köprüler var. Bu bir an önce inallah buradaki bu felaketi hemen ortadan kaldrp halkmz yine o mutlu günlerine döndürelim. Ama bakanlarmzn bana söyledii Biz bunu yaamadk diyorlar, o kadar ar bir felaket dedi.

ULUSLARARASI HUKUKA VE Y KOMULUK ANLAYIIYLA BADAMAMAKTIR

Milli Savunma Bakan Akar da törende bir konuma yaparak, Yunanistann Ege ve Akdenizde sadece kendi çkarlarn gözeten tek ve yanl yaklamlar yani adalarn silahlandrlmas, 10 millik hava sahas kullanmas Meis gibi küçük bir adaya bin kilometre karelik deniz yata talebi akla, uluslararas hukuka ve iyi komuluk anlayna kesinlikle uygun deil ve gerçeklerle badamamaktr. Kimse en uzun ky eridine sahip olan ülkemizi Akdenizde kendi sahil eriden hapsedemeyecektir. Msr ile Yunanistan arasnda yaplan her iki ülke halkna kaybettiren anlama yok hükmündedir dedi.

TERSANEDE NCELEMELERDE BULUNDU

Konumalarn ardna, Cumhurbakanl Savunma Sanayii Bakan Prof. Dr. smail Demir, DESAN Tersanesi Yönetim Kurulu Bakan Cenk Kaptanolu ve Yonca Onuk Tersanesi Yönetim Kurulu Bakan akir Ylmaztürk, Cumhurbakan Erdoana günün ansna hediye verdi. Erdoan, bot komutanlarna Hizmete Giri Belgelerini verdi. Daha sonra alandaki perde kaldrlarak milli botlarn katlmclara gösterildi. Erdoan ve katlmclar daha sonra Dalgç-1 Y-15 botu önünde de fotoraf çektirdi. Törenin ardnda Erdoan, bakanlarla birlikte tersanede incelemelerde bulundu.

TESLM YAPILAN BOTLAR

Tamamen yerli tasarma sahip olarak ina edilen; 2 adet yeni SAT botu ve 8 adet süratli devriye botunun tümü Deniz Kuvvetleri Komutanlna teslim edildi. Yerli ve özgün tasarmlaryla dünyada sayl botlar arasna giren ürünler ihracat alannda da baarlara imza atyor. Botlar, Ege Denizinde ve Gölcükte youn ve baarl bir ekilde görevlerini yerine getiriyor.

Botlar, 90 metre derinlie kadar her biri asgari 3 dalgcn ayn anda dal yapmasna imkn salayacak, dalgç personelin s su ve derin su uygulamal dal eitimlerinde kullanlacak. Kazalarda kurtarma dalgçl ve acil müdahale yapabilecek, karaya oturan ve batan denizalt gemilerinin yerlerinin belirlenmesinde görev alabilecek 2 adet bot Deniz Kuvvetleri Komutanlna teslim edildi. Üniversite-kobi-sanayi ibirlii ile ilk kez yerli bir pervane dizayn ve imal edilerek Türk Loydu tarafndan klaslanmtr. Proje Kapsamnda deniz altndan yardm sinyali gönderen bir denizalty bulmak için yerli olarak üretimi salanan Akustik zleme ve Yakalama Sistemi gelitirildi.

Ana Sayfaya Git