Fatih Erbakan: Vatandaşa kaşıkla verip kepçeyle alma dönemi devam ediyor

YENİDEN Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, akaryakıtta ÖTV düzenlemesiyle birlikte gelen zamlara tepki göstererek, "Vatandaşın sağ cebinden alıp sol cebine koyma alışkanlığı, millete kaşıkla verip kepçeyle alma uygulaması devam ediyor" dedi.

Haberler 24.05.2021 - 11:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erbakan, yapt yazl açklamada, akaryakt ürünlerine gelen zamlar eletirdi. Akaryakt ürünlerinden alnan özel tüketim vergisinin (ÖTV) artrlmasna tepki gösteren Erbakan, Resmi Gazetede yaynlanan Cumhurbakan kararna göre ÖTV miktar 95 oktan benzinde litre bana 0.86 TLden 1.33 TLye, 98 oktan benzinde 1.03 TLden 1.58 TLye çkarld. ÖTV miktar litre bana motorinde 0.72 TLden 1.29 TLye çkarlrken bütan, propan ve motorlu tatlarda yakt olarak kullanlan LPGde 0.28 TLden 0.81 TLye yükseltildi. Geçen yln son 7 aynda akaryakt ürünlerinden 15.5 milyar TL ÖTV tahsilat yapldna göre, bu ÖTV artyla bu senenin kalan 7 aynda akaryakt ürünlerinden yaklak 25 milyar TL ÖTV tahsilat yaplacak. Bu ne demektir? Büyük reklamlarla anlata anlata bitiremedikleri tam kapanma destei olarak esnafa verilecek olan 4.5 milyar TLlik hibe, ÖTV artyla 1,5 ayda vatandatan tahsil edilecek demektir ifadelerini kulland.

HÜKÜMETN GÖREV LAVE KAYNAK ÜRETMEKTR

Vatandaa salgn boyunca verilen desteklerin bu zamlar ile birlikte 83 milyona ödettirileceini belirten Erbakan, Yaklak 15 aydr süren salgn döneminde milyonlarca esnafmza ve vatandamza verilen bütün sözde desteklerin toplam da, bu yeni ÖTV zammyla önümüzdeki aylarda 83 milyondan tamamen geri alnacak. Yani vatandaa verilen sözüm ona destekler, yine vatandan cebinden fazlasyla geri alnm olacak. Hükümetlerin görevi vatandaa kan ucuyla verip sapyla çkarmak deil, ilave kaynak üretmek ve bu kaynakla halkna gerçek manada katk salamak, vatandann refah seviyesini artrmaktr diye konutu.

Ana Sayfaya Git