Fetö desteğinin arkasında!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gülen örgütü soruşturmasında tutuklanan Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak gibi isimlere destek vermesiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi. İlkeleri gereği gazetecilerin hapiste olmasına karşı olduğunu söyledi.

Haberler 07.12.2016 - 09:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulunun babas Fehmi Tanrkulunun vefat nedeniyle Diyarbakrda kurulan taziyeyi ziyaret etti. Merkez Balar lçesinde bulunan Liceliler Taziye evinde Sezgin Tanrkuluna basal dileyen Kalçdarolu, ardndan CHP Diyarbakr l Bakanln ziyaret etti. CHP il binas giriinde gazetecilerin sorularn yantlayan Kemal Klçdarolu, danmanlarndan Fatih Gürsulun terör örgütü FETÖ soruturmas kapsamnda gözaltna alnmasna ilikin soruya u karl verdi:

FETÖCÜ DANIMANI

Danmanmd, iyi bir iletiimci, iyi bir hoca, bu konuda ödülleri olan bir arkadamz. Danmanl srasnda özellikle bizim mitinglerde, miting öncesi ve sonras hangi konular üzerinde duralm diye aratrmalar yapard. Küçük anketler yapar aktarrd. Miting sonras da mitingde yaptmz konumalarn etkilerini ölçmeye çalrdk. Kendisinin her hangi bir suçu var mdr, yok mudur o konuyu bilmiyoruz tabi. Eer adil bir yarglanma olursa bizim açmzdan bir sorun yok herkes gidecek ifadesini verecek ne gerekiyorsa yaplacak. Daha önce bu konu medyaya yansdnda sayn Babakan geldiinde ben ismi geçen 3 arkadamz sayn Babakana verdim ve bu konuda da daha ayrntl bir bilgi aktarrsanz diye kendisine de aktarmtm zaten.

KÜRT SORUNUN çÖZÜMÜ

Klçdarolu, Kürt sorunu ile ilgili soru üzerine, Türkiyenin 35 yldr kar karya kald bir sorunun ayak üstü Biz sorunu böyle çözeceiz demenin sradan yant olacan belirtti. Bu konuda CHPnin raporlar olduunu, kitaplar bulunduunu, basn toplantlarnda açklar olduunu kaydeden Klçdarolu, sözlerini öyle sürdürdü:

imdi ben ayak üstünde unu, unu yapacaz ve bu sorunu çözeceiz dersek doru olmaz. Ama, unu rahatlkla söyleyebilirim var olan sorunun çözecek Türkiyede tek parti vardr. O partinin ad da Cumhuriyet Halk Partidir. Sözüm sözdür 4 yl içince ben bu sorunu çözeceim, partimiz bu sorunu çözecek. Demokrasi ve insan haklar balamnda, özgürlükle balamnda biz bu sorunu çözeriz. Ben bunu rahatlkla söylüyorum. Nasl çözeriz diyorsanz, bizim bu konuda yazlm kitaplar verdiimiz önergeler, verdiimiz kanun teklifleri hazrladmz çözüm önerileri ilgili raporlar hepsi duruyor. Dolaysyla bir soruna aklla, mantkla yaklarsanz sorunun nasl çözüleceini, nereden kaynaklandn görürseniz. Bu sorunu çözersiniz bu kadar önemli bir konu böyle ayak üstünde öyle çözeceim, böyle çözeceim demek doru olmaz yani iin gerçei bu.

FETÖCÜLERE DESTEK

Adana mitinginde FETÖden tutuklu gazetecileri alklatmasna yönelik yaplan eletirileri de deerlendiren Kemal Klçdarolu, Adanada hapisteki gazetecilerin ismini andm için belli çevrelerden tepki geliyor. unu rahatlkla söyleyebilirim bir parti, bir insan ilkeli olmaldr. lkeleri olmaldr. Bizim ilkemiz nedir? Hiç bir gazeteci hapiste olmasn, kalemi dolaysyla yaz yazan, düüncelerini açklayan bir insan benim düüncelerimi destekledii zaman dar çksn, benim düüncelerimi desteklemedii zaman hapse girsin. Siyaset çifte standart kabul etmez, siyasette doru ve ilkeli duracaksnz dedi.

Klçdarolu, 146 gazetecinin cezaevinde olmasnn Türkiyenin uluslararas arenada demokrasi ayb olduunu belirtirken, 146 gazetecinin tutuklanmas, bu ayptan Türkiyenin arndrlmasn istiyorum. Benim ilkelerim var, düüncelerim var. Partimizin ilkeleri var, düünceleri var. Biz hiç bir gazetecinin tutuklanmasn, hapse atlmasn istemiyoruz diye konutu.

ERDOANIN DOLAR BOZDURMASI

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 200 bin dolarn bozduunun açklanmas ve Adalet Bakan Bekir Bozdan, TBMMde dekontu göstermesi konusundaki sorulara da Klçdarolu, u karl verdi: Gördünüz mü dekontu? Görmediniz. Ben de görmedim. Bakn sayn Cumhurbakannn 200 bin dolar bozdurduuna ilikin dekontun açklanmas beni çok mutlu etti. Ama bu dekontu hepimizin görme ihtiyac var. Dekontu niye gizliyoruz ki, dekont eref madalyasdr. Ben 200 bin dolar u tarihte bozdurdum diyecek öyle deil mi, ama gizliyorsunuz. Niye gizliyorsunuz, kafamzdaki sorular besliyor bu gizleme, dolaysyla gizlenmemeli, dekont kamuoyuna açklanmal. Ayp bir ey deil ki. Vatandaa diyorsun dolar bozdur, vatanda gidip dolar bozduruyor. Sen dolarn bozdurduunu söylüyorsun dekontu vermiyorsun, gizliyorsun olmaz. Klçdarolu kendisini eletiren kardei Celal Klçdarolu ile ilgili sorulan bir soru üzerine ise, Kardeimle ilgili bir sorun yok arkadalar demekle yetindi. Klçdarolu, partisinin il merkezinde partililerle görümesinin Diyarbakr Valiliini ziyaret etti.

Ana Sayfaya Git