'FETÖ ihanetin büyüğüdür'

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, "15 Temmuz'da bu örgüt mensuplarının yaptıkları ihanetin büyüklüğünü ancak bir asır önceki işgal günleriyle mukayese edebiliriz. FETÖ'nün TBMM'yi bombalamasıyla Osmanlı Meclis-i Mebusan'ın kapatılması aynı şeydir. Aynı amaca yöneliktir. Orada bir fark yok.

Haberler 02.02.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, 15 Temmuzda bu örgüt mensuplarnn yaptklar ihanetin büyüklüünü ancak bir asr önceki igal günleriyle mukayese edebiliriz. FETÖnün TBMMyi bombalamasyla Osmanl Meclis-i Mebusann kapatlmas ayn eydir. Ayn amaca yöneliktir. Orada bir fark yok. Her ikisi de milli iradenin tecelligah olan bu kurumlar ilemez hale getirerek, ülkenin igaline zemin hazrlama amac gütmektedir dedi.

Cumhurbakan Erdoan, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Ödülleri törenine katld. Cumhurbakanl Saraynda gerçekletirilen törende; Cumhurbakan Erdoann yan sra Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakan Faruk Özlü ve TÜBA Bakan Prof. Ahmet Cevat Acar da yer ald. Ödül töreninde hitap eden Erdoan, günümüzde ülkelerin ve toplumlarn güvenlik anlaylarnn köklü bir deiime uradn belirtti. Cumhurbakan Erdoan, Eskiden sadece snrlarn ve çkarlarn korunmas olarak alglanan güvenlik kavram, artk ekonomik, sosyal, kültürel tüm varlklara yönelik tehditleri de içerek ekilde geniledi. Askeri, adli, polisiye tedbirler; güvenlik yaklamnn görünürdeki yüzleridir. Bu konularda baarl olmak elbette önemlidir; ama bunun yannda güvenlik döngüsünün tamamlanabilmesi için bilimden sanata, eitimden spora, yatrmlardan medyaya kadar geni bir alanda mücadele edilmesi gerekiyor. Bu mücadelede baarl olabilmek için her alanda var olmak, öncü olmak durumundayz. Zira bize yakan da budur diye konutu.

REDDYE BZDE ASLA YOKTUR

Kendi teknolojisini ve bilimini üretemeyen bir ülkenin, kendi kültüründe ve deerinde de belirleyici olamayacan belirten Erdoan, Her medeniyet kendi teknolojisini, her teknoloji kendi kültürünü ve deerini üretir. Eer siz kendi teknolojinizi, kendi biliminizi üretemiyorsanz onun kültüründe ve deerinde de belirleyici olamazsnz. Bizim kültürümüzde ve medeniyetimizde dünyada iyi olan, güzel olan, faydal olan ne varsa onu almak, onu kullanmak ve gelitirmek vardr. Reddiye bizde asla yoktur. Biz, geçtiimiz 14 ylda bilime, bilim insanlarna, bilimsel çalmalara verdiimiz önemle bu konuda çok önemli mesafe kat ettik dedi.

FETÖ DENLEN ER EBEKES EN çOK BU TÜR EKSKLERDEN FAYDALANDI

rfan ve hikmetten yoksun bir ilmin eksik olacan vurgulayan Erdoan, FETÖden örnek vererek, öyle konutu: Bilim, sadece somut çktlar itibariyle deil; zihinlerde yol açt deiim ve dönüümle de milletler için önemlidir. Tarihimizdeki çalkantlara ve istikrarszlklara baktmzda hepsinin de arkasnda cehaletin, ilmi geriliin, kültürel yozlamann bulunduunu görüyoruz. FETÖ denilen er ebekesi, milletimizin eitim ve yardmlama konusundaki hassasiyetlerini istismar ederken, en çok bu tür eksiklerden faydalanmtr. Bu örgütün içindeki akademisyenler, yarg mensuplar, polisler, öretmenler, i adamlar iyi eitim alm, fiyakal okullardan mezun olmu olabilirler. Ama bu durum hakikatler karsndaki körlüklerini, cehaletlerini, kalplerini ve zihinlerini bir arlatana kiralam olduklar gerçeini ortadan kaldrmyor. Bunun için hep ilimle birlikte ecdadmz irfan, ilmin yanna koymutur. rfan ile hikmet olmazsa o ilmin hiçbir anlam yok

HER BR SADECE SAHPLERNN EMRETTN YAPAN BRER MANKURTA DÖNÜMÜTÜR

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Pek çok sapkn yap gibi FETÖcüler de burada yollarn kaybetmitir. Ne olduklarn, kim olduklarn unutarak, her biri sadece sahiplerinin emrettiini yapan birer mankurta dönümütür. 15 Temmuzda bu örgüt mensuplarnn yaptklar ihanetin büyüklüünü ancak bir asr önceki igal günleriyle mukayese edebiliriz. FETÖnün TBMMyi bombalamasyla Osmanl Meclis-i Mebusann kapatlmas ayn eydir. Ayn amaca yöneliktir. Orada bir fark yok. Her ikisi de milli iradenin tecelligah olan bu kurumlar ilemez hale getirerek, ülkenin igaline zemin hazrlama amac gütmektedir

PENSLVANYAYA K ÖNEML TKAD BALII TESLM EDERSENZ...

Cehaletin havuzuna dümenin çok büyük tehlike getireceini dile getiren Cumhurbakan Erdoan, Biz, ilah olarak Allahtan baka bir güç asla tanmayz, tanyamayz. Bu bizim inancmzn en önemli balklarndan biridir. Bir dieri de kulluktur. Allahtan baka hiçbir güce biz kul olmadk, kul olamayz. Fakat kalkp da siz Pensilvanyaya bu iki önemli itikadi bal teslim ederseniz ite orada her ey kayd, demektir. Bunun ad cehalettir. Bu cehaletin havuzuna dümek, çok büyük tehlike getiriyor. Bu kör teslimiyetin ne inancmzda ne kültürümüzde ne de bilimde yeri vardr diye konutu.

TÜBA 2016 AKADEM ÖDÜLLERN KAZANANLAR

Her yl uluslararas düzeyde ve üç alanda verilen TÜBA Akademi Ödüllerini bu y Sosyal ve Beeri Bilimler kategorisinde stanbul ehir Üniversitesi Öretim Üyesi Prof. Dr. erif Mardin, Salk ve Yaam Bilimleri kategorisinde Washington Üniversitesi (ABD) Öretim Üyesi Prof. Dr. Mary-Claire King, Fen ve Mühendislik Bilimleri kategorisinde ise California Berkeley Üniversitesi (ABD) Kimya Bölümü Öretim Üyesi Prof. Dr. Omar M. Yaghi kazand.

Ana Sayfaya Git