FETÖ ve Rakka!

Beştepe'deki Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşan Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş "ABD ile görüşmeler sonrasında FETÖ konusunda önemli gelişmeler yaşandı. Görüşmelerde FETÖ'nün iadesi gündeme geldi.

Haberler 21.02.2017 - 09:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bakanlar Kurulu toplants sonras açklama yapan Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmu, Babakan Yardmcs ve Hükümet Sözcüsü Kurtulmu, ABDli yetkililerin Türkiyeyi ziyaretleri ile özellikle Suriyede baz görü ayrlklarmzn giderilmeye baladnn, FETÖ konusunda olumlu admlar atlmasna imkan salayacak birtakm görü yaknlamalarnn baladnn da iaretidir dedi. Bakanlar Kurulunda görüülen konulara ilikin konuan Kurtulmuun açklamalarnn satr balar öyle:

Dileri Bakanmz bölgesel gelimeleri, hem ehir baznda, hem bölgeler baznda hem de genel olarak siyasi perspektif açsndan deerlendirmi. Komu ülkelerin temsilcileriyle yaplan görümeler masaya yatrlm, Türkiyenin d politikasna etkileri üzerinde durulmutur

Suriyeli çocuklarn eitim alanna alnmasyla ilgili çalmalar gözden geçirildi. Okul öncesi zorunlu eitimin bütün çocuklar kapsayacak ekilde yeniden ele alnmas ifade edildi. Beinci snflarda müfredatla ilgili bilgi verildi. Üç ana konu gözden geçirildi.

80 MLYONLUK TÜRKYE M, BRKAç BN MLTANA SAHP PYD M?

ABD ile Suriyede baz görü ayrlklarnn giderilmeye baland, FETÖ konusunda olumlu admlar atlmasna neden olacak yaklamlar olduu dorudur. Bizim ABD ile çok uzun yllara dayal müttefiklik ilikimiz var. Ayrca bu bölgede yakn zamanlardaki teröre kar mücadelede i birliimiz var. Yeni yönetimle beraber ilikilerin iyilemesini bekliyoruz. Sahada PYDye verdikleri destei sonlandrmalar. Yaplacak operasyonlarda PYD ile deil yerli unsurlarla, lml unsurlarla operasyon yapmalarn arzu ediyoruz. 80 milyonluk Türkiye mi, birkaç bin militana sahip PYD mi? kincisi ise FETÖyü iade etmeleridir. Bütün bu görümelerde bunun iadesi gündeme geldi. Sadece Gülenin deil, bu örgütle balantl olan ve ABDye kaçm kiilerin de iadesi üzerinde durulmaktadr. Bu ulusal güvenlik meselesidir.

PYDY DEA KADAR TEHLKEL GÖRÜYORUZ

Güvenlikle ilgili olarak en iyi senaryodan en kötüsüne kadar gözden geçirirsiniz. Siz bunlar yaparken sahada yeni gelimeler olur. u an konutuumuz artlar bile birkaç saat sonra deiebilir. Batan beri söylediimiz Rakka, Musul, Cerablus, Halep hepsi dahil olmak üzere, bu ehirlerin kurtarlmas operasyonlarn bu ehirde yaayan insanlarla yapmaktr. Bir terör örgütünü Rakkadan çkartrken yerine baka bir örgütü ikame etmenin yanl olacan ifade ediyoruz. Bandan beri tutumumuz budur. Türkiye DEAtan rahatsz olmaktadr, ayn ekilde PYD-YPG güçlerinin PKK ile Türkiyeye yapm olduu saldrlar bilmekteyiz. PYDyi de DEA kadar tehlikeli görüyoruz. Bunu bütün dostlarmz biliyor. Zaman zaman yürüttüümüz operasyonlarda desteklerini arttyorlar. Ama bizim Türkiye olarak bizim dmzdaki ülkeler ne yaparsa yapsn terör örgütlerine kar eit mesafede durma pozisyonumuz deimeyecektir. Ayrca Türkiye Frat Kalkan srasna çok önemli bir örnei de uluslararas camiaya sundu. te Cerablus örnei. O ehirleri kurtarrken lml muhalif unsurlarn destekleyelim, operasyonun ana gücü bunlar olsun kendi ehirlerini kurtarsnlar, sonra o halk gelsin yerlesin, biz de destek verelim

POZSYONUMUZ çOK AçIK

El Babdaki operasyonda da sona gelinmek üzere. Aa yukar TSKnn destekledii Özgür Suriye Ordusu güçleri ehrin bütününe hakim olmutur. Ama dikkat ve titizlikle devam ediyoruz. çünkü DEAn olas birtakm intihar saldrlarnn ortaya çkmas muhtemeldir. Bunlara kar da TSK da ÖSO unsurlar da son derece titiz ekilde operasyonun temizleme fasln sürdürüyor. En ksa zamanda bütünüyle temizlenince insanlar gelecektir. Ayn modeli Rakkada kullanalm diyoruz. O ehrin ahalisinden oluan unsurlar desteklensin. Oras DEAtan temizlensin, temizlendikten sonra baka terör örgütüne teslim edilmesin. Pozisyonumuz çok açk. Bu görümeler çerçevesinde sonuç alnrsa buna göre hareket ederiz.

TERÖR ÖRGÜTLERN BÖLGEDEN AYIKLAYACAIZ

Operayonlarn her birisi Türkiyenin kendi snrlarn korumaya yönelik operasyonlar. uray bitirelim, öbür tarafa gidelim diye bir ey deil. Tabi ki planlamas olacak ama u gün urada bu dediiniz eyler sahada birebir olmayabilir. Sahann gerektirdii ekilde, bizim mümkünse hiç kayp vermememizi salayacak ekilde yaplyor. Böylece yolumuza devam ediyoruz. nallah sonuç alacaz. Terör örgütlerini bölgeden ayklayacaz.

RAKKANIN ÜSSÜ NCRLK M?

Önce ortaya Türkiye ve ABD tarafnn Rakka ile ilgili bir ortak eylem plan olmaldr. Ortak bak açs, ortak eylem plann ortaya koyar. Bu plann gerçeklemesi için nerede nasl hareket edilecei son ksmdr. Türkiye u an orada deil.

MAMLARA CASUSLUK SUçLAMASI

Ümit ediyoruz ki görümelerden sonra Alman makamlar bu yanl uygulamalar sonlandrr. Türkiyenin hiçbir din görevlisi yada DTPin hiçbir mensubu ajan deildir. Avrupada yükselen yabanc dümanlna kar Alman siyasetçilerin uyank olmas lazm. Avrupada seçimin olmas yabanc dümanln, Türk dümanln hem de genel olarak göçmen dümanln arttryor. Avrupa için en büyük tehlike artk rap rap ayak seslerini duyduumuz yeni faizmin yükseli sesleridir. Faizm dalgasnn Avrupay kuatmamas için Avrupann yabanclarla bar içerisinde yaayabilmeyi sürdürmesi gerekiyor. Bunun için yurt dndaki milyonlarca Türk vatandann varl garantidir.

ADAMLARININ STHDAM SÖZÜ

stihdam seferberlii milli bir seferberliktir. Bütün iadam arkadalarmzn en az bizim kadar bu konuya hassasiyetle eileceklerini düünüyorum. Sadece isiz olan vatandalara i verme meselesi deil. Bu admla ilgili verilen sözler de defterlere yazld. Takip edilecek. Tevik etmek için bu iadamlar takip edilecek. Ve inallah sonuç alacaz. Sayn cumhurbakan bu odalarn yara katlmalar için tevik ediyor.

Ana Sayfaya Git