FETÖ'nün kumpas mağduru çıktı

NORVEÇ'teki NATO tatbikatındaki skandalı ortaya çıkaran Türk kadın subay Deniz Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt'un başarı ve mağduriyet dolu yaşamıyla ilgili önemli bilgilere DHA ulaştı.

Haberler 21.11.2017 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Fethullahç Terör Örgütü/Paralel Devlet Yaplanmasnn (FETÖ/PDY) kumpaslarndan olan stanbul Casusluk Davasnda yarglanp 5 yl hapis cezasna çarptrlan, beraat edince de mesleine dönen Bozkurtun tatbikat için bizzat Deniz Kuvvetler Komutanl Kurmay Bakan Tümgeneral Cihat Yac tarafndan görevlendirildii örenildi. CASA uçaklarnda Türkiyenin ilk Taktik Koordinasyon (TATKO) subay olan Ebru Nilhan Bozkurtun, skandal fark ettikten sonra kendi kiisel tepkisinin yan sra konuyu dorudan Kurmay Bakan Tümgeneral Cihat Yacya da bildirdii saptand.

EFTÖ MADURU çIKTI

NATOnun Norveçte düzenledii Trident Javelin-2017 tatbikatnda, Ulu Önder Atatürke düman liderler arasnda yer verilmesi ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann da sahte bir hesap kullanlarak düman ile ibirlii içerisinde gösterilmesi, büyük tepkilere neden oldu. Skandal ardndan NATO, Türkiyeden özür diledi, sorumlu iki kiinin görevlerine son verildii açkland.

NATO tatbikatndakiskandaln nasl deifre edildii de ortaya çkt. DHAnn ulat bilgilere göre, tatbikatta görevli olan Türk kadn subay Deniz Binba Ebru Nilhan Bozkurt, skandal gördükten sonra ilk olarak askeri teamüller içerisinde kendi kiisel tepkisini gösterdi. Ardndan da konuyu, kendisini bu görev için bizzat seçen Deniz Kuvvetler Komutanl Kurmay Bakan Tümgeneral Cihat Yacya aktard. Bu paylamdan sonra devletin zirvesi de tatbikattaki skandalla ilgili bilgilendirildi. Skandal ortaya çkaran subay Deniz Binba Ebru Nilhan Bozkurtun baar ve maduriyet dolu yllar yaad ifade edildi. Bozkurt, Deniz Kuvvetleri Komutanlnda subay olduu srada, FETÖ/PDYnin kumpas davalarndan stanbul Casusluk Davasnda yarglanp, 5 yl hapis cezasna çarptrld. Tutuksuz yarglanan, bu sürede Almanyada yaamak zorunda kalan Bozkurt, kumpasn ortaya çkarlmas ve Yargtayn beraat kararndan sonra görevine döndü. Baarl çalmalarn sürdüren Deniz Binba Bozkurt, CASA uçaklarnda Türkiyenin ilk TATKO subay olarak da yer ald. CASA uçaklarnda hava ile yerdeki unsurlarn koordinasyonu gibi önemli bir görevi üstlenen Bozkurtun, bu konuda uzmanlat kaydedildi

FETÖ KUMPASINA KARI HUKUK MÜCADELES SÜRÜYOR

Deniz Binba Ebru Nilhan Bozkurtun, FETÖ/PDY kumpas için iki ayr dava açt ifade edildi. Bozkurtun, dönemin TÜBTAK uzmanlarna kar açt davann sürdüü, kumpas kuranlara yönelik açt davann ise soruturma safhasnn devam ettii belirtildi.

Ana Sayfaya Git