Feyzioğlu'ndan kongre çağrılarına yanıt: Hangi suçu işledik?

TBB Başkanı Metin Feyzioğlu, kongre olağanüstü kongre çağrıları hakkında konuştu. Feyzioğlu, "İki baromuz bizi olağanüstü kongreye çağırdı. Arkadaşlarımıza, biz hangi suçu işledik de karşımızda bazı sevgili arkadaşlarımız böyle bir tepki gösteriyor" şeklinde konuştu.

Haberler 06.09.2019 - 11:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye Barolar Birlii (TBB) Bakan Metin Feyziolu, Erzurum Barosunda gazetecilerin gündeme ilikin sorularn yantlad.

Adli yl açlna baz baro bakan ve üyelerinin katlmad yönündeki soru üzerine Feyziolu, Katlan da, katlmayan da bizim ba tacmzdr. O yüzden bizim aramzda baz polemikler çkartmak isteyenler var biliyorum. Bizim önümüzde çok önemli bir mesele var. Bizim hayatmz buna kilitlenmi durumda o da Yarg Reformu dedi.

TBB genel kurulu için Ankara ve Antalya barolarnn çar yaptn hatrlatan Feyziolu, ki baromuz bizi olaanüstü kongreye çard. Arkadalarmza, biz hangi suçu iledik de karmzda baz sevgili arkadalarmz böyle bir tepki gösteriyor. Sizin araclnzla tüm Türkiye duysun, tüm meslektalarm da bilgi sahibi olsun. 10 bin deil, 100 bin deil, sadece bir kalemde 250 bin genç avukata yeni i imkan yaratyoruz. Yarg Reformu Strateji Belgesinde var diye konutu.

25 BN STAJYER AVUKAT KÖLELK ARTLARINDA çALITIRILIYOR

Genç avukatlarn isiz olduuna belirten Metin Feyziolu, 47 bin meslektam 5 yln altnda biliyor musunuz ve bunlarn ii yok. Ben çekiyorum bunun derdini. Bu ülkenin baro bakanlarna yansyor ve Yarg Reformu Strateji Belgesinde buna çözüm buluyoruz. 25 bin stajyer avukat var kölelik artlarnda çaltrlyor. Hepsine ücretli çalma imkan ve sigortal olma imkan getiriyoruz burada ifadelerini kulland.

Özgürlükleri güvence altna alacak düzenlemeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Feyziolu, Biz, avukatlarn, stajyer avukatlarn, 82 milyon vatandamzn bin tane sorunu çözmek için Alman ansölyesi ile mi görümeliydik, o zaman m alklanacaktk? Bu sorunlar çözmek için ngiliz babakanna m gitseydim? Elbette Türkiyeyi kim yönetiyorsa ona gittik, gideceiz. Gittiimizde hüsnü kabul gördük mü, gördük. Tela nedir? dedi.

Ana Sayfaya Git