Fikir özgürlüğü olamaz!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Müslümanların mukaddes değerlerine yönelik saldırılar fikir özgürlüğü parantezine alınarak ısrarla görmezden geliniyor

Haberler 08.02.2021 - 00:10 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Müslümanlarn mukaddes deerlerine yönelik saldrlar fikir özgürlüü parantezine alnarak srarla görmezden geliniyor. E zamanl olarak Avrupa slam, Fransa slam, Avusturya slam gibi projelerle Müslümanlar çift yönlü bir cendereye alnyor. Arlkla mücadele bu klf altnda sunulan bu projelerin amac Avrupal Müslümanlarn anavatanlaryla ve slam ümmetiyle balarn koparmaktr dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Uluslararas Demokratlar Birliini kabul etti. Beiktata bulunan Cumhurbakanl Dolmabahçe çalma Ofisindeki kabulde bir konuma yapan Cumhurbakan Erdoan, ayet deiim kadrolarmz açsnda yaprak dökümüne dönüüyorsa orada çok ciddi sorun var demektir. Daha önce bir ekilde bizimle irtibat olmu fakat imdi aramzda olmayan arkadalarmzla bamz yenilemeliyiz. Meselesi millet ve memleket olan insanlara kapmz her zaman açk. Bu noktada AK Parti bünyesinde geçen seneden beri sürdürdüümüz yeni üye seferberlii çok önem arz ediyor dedi. Erdoan, benzer bir kampanyann birlikte bünyesinde görülebileceini belirtti.

BATI DÜNYASI ZEHRL BR SARMAIK GB GÜNDEN GÜNDE BÜYÜYEN BU TEHDT KARISINDA ÖNLEM ALMAMAKTA NAT EDYOR

Cumhurbakan Erdoan, Son yllarda ekonomi ve terör bata olmak üzere ülkemizi hedef alan saldrlardan hiç biri unutmayn ki tesadüfü deildir. Türkiyenin Libyada, Suriyede Egede, Dou Akdenizde, en son Dalk Karabada bileini bükemeyenler asimetrik yöntemlerle, aslsz iddia ve ithamlarla çelme takmaya çalmaktadr. Avrupada koronavirüs salgnyla beraber artk iyice ayyuka çk Türk ve Müslüman dümanlnn sebeplerinde biri de ite budur. Neredeyse her gün srf Türk ve Müslüman olduu için saldrya urayan, haklar gasp edilen bir insanmzn haberini alyoruz. Neonazi teröründen Müslümanlarla birlikte etnik kimlii, görünüü, dini aidiyeti farkl olan dier kesimlerde olumsuz etkileniyor. Özellikle camilere i yerlerine, derneklere, okullara, bütün bunlara yönelik eylemler akl almaz boyutlara ulamtr. sveçte Kuran yaklmas, Norveçte Kurann yrtlmas, basn özgürlüü asna Hz. Peygamberi tahkir eden karikatürlerin tevik edilmesi kutsallarmza yönelik saldrlarda sadece bir kaçdr. Ancak bat dünyas zehirli bir sarmak gibi günden günde büyüyen bu tehdit karsnda önlem almamakta inat ediyor. Müslümanlarn mukaddes deerlerine yönelik saldrlar fikir özgürlüü parantezine alnarak srarla görmezden geliniyor. E zamanl olarak Avrupa slam, Fransa slam, Avusturya slam gibi projelerle Müslümanlar çift yönlü bir cendereye alnyor. Arlkla mücadele bu klf altnda sunulan bu projelerin amac Avrupal Müslümanlarn anavatanlaryla ve slam ümmetiyle balarn koparmaktr diye konutu.

ASMLASYONA KARI EN BÜYÜK SLAHIMIZ çOCUKLARIMIZA ANA DLLERN VE DNLERN EN Y EKLDE ÖRETMEKTR

Erdoan, Her ne kadar farkl ambalajlar olsa da bu bir asimilasyon projesidir. nce bir siyasetle hayata geçirilen ve giderek yaygnla bu projeye kar hep birlikte mücadele etmemiz arttr. Bunu da kendimizi süreçlerden yaltarak deil, muhataplarmzla tezlerimiz güçlü ekilde savunarak gerçekletirebiliriz. Türklerin veya Müslümanlarn konumuyla ilgili herhangi bir meselede bata sizler olmak üzere tüm kurumlarmz aktif sorumluluk üstlenmelidir. Dier Türk sivil toplum kurulularyla birlikte kanun ve nizam çerçevesinde yeni medya araçlarndan da istifade ederek bu mücadeleyi yürütmelisiniz. Bulunduunuz ülkenin siyasi, sosyal, ekonomik, kültürel ve bilimsel hayatna daha fazla katlm salamalsnz. Sizlerden ricamz vatandalarmza yönelik rkç, ayrmc, slam düman muamelelerin büyükelçilik ve bakonsolosluklarmza derhal bildirilmesidir. Oluturduumuz veri tabanyla önümüzdeki dönemde nefret suçlarn daha yakndan takip edecek, sizlerin meselesini daha fazla gündeme tayacaz. Asimilasyona kar en büyük silahmz çocuklarmza ana dillerini ve dinlerini en iyi ekilde öretmektir. Özellikle gençlerimizin yaadklar ülkelerde yüksek örenime devam etmelerini, çalma hayatnda en üst mertebelere gelmelerini önemsiyoruz. lgili tüm kurumlarmz özellikle eitim ve din hizmetleri alannda üphesiz üzerlerine düenleri yapyor. Bununla birlikte bu alanda halen ciddi eksiklerimizin olduunu biliyoruz. Sizlerin de eitim çalmalarna dahil olmanzda bu bakmdan büyük fayda görüyorum eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git