Filistin'e Umud Ol!

BAŞBAKAN Yardımcısı Recep Akdağ,"Filistin'e Umut Ol" yardım kampanyasının tanıtımında yaptığı açıklamada, "1 milyon 200 bin dolar tutarında ilaç ve tıbbi sarf malzemesi ya da diğer tıbbi ekipmanla ilgili desteği de biz AFAD olarak temin edeceğiz ve Dünya Sağlık Örgütü içeriye sokacak." dedi.

Haberler 20.05.2018 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Akda, 55 sivil toplum kuruluu temsilcisinin katlmyla Osmanl Arivi Daire Bakanlnda düzenlenen Filistine Umut Ol yardm kampanyas tantm programna katld. Toplantya, Babakanlk Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl (AFAD) Bakan Mehmet Güllüolu ile Türk Kzlay Genel Bakan Kerem Knk da katld. Akda, Filistindeki son krizde 1 milyon lira civarnda ilaç ve sarf malzemesini Türk Kzlayn hastanelere teslim ettiini ayrca 3 konteynrda yaklak 5 Milyon liralk ilacn da hazr beklediini bildirdi. Bir taraftan da Dünya Salk Örgütü ile beraber AFADn bir proje gelitirdiini aktaran Akda, 1 milyon 200 bin dolar tutarnda ilaç ve tbbi sarf malzemesi ya da dier tbbi ekipmanla ilgili destei de biz AFAD olarak temin edeceiz ve Dünya Salk Örgütü içeriye sokacak. dedi.

YAPILMAK STENEN YARDIMLARIN DA ULAMASINA ENGEL OLUYORLAR

Akda, sözlerini öyle sürdürdü: Deerli arkadalar problem yaplan, yaplmak istenen yardmlarn da ulamasna engel oluyorlar. Bu o kadar insanlk d bir tutum ki. Zaten bir insanlk suçu ilenip sivillerin üzerine ate açlyor, hiçbirinin elinde silah olmayan, tamamen barçl bir protesto içinde olan 60n üzerinde kardeimiz ehit ediliyor, katlediliyor, bu kadar yaral var. Madem bu zulmü ilediniz insani yardmlara mani olmayn, ona da mani oluyorlar. Dolaysyla bu husustaki her yolu aratryoruz, her kapy çalyoruz. Dünya Salk Örgütü ile ibirlii içinde AFADn yapt projede bu anlamda önemlidir. fade ettiim gibi hep beraber, biz de elimizden geldii kadar insani yardmlar konusunda bir taraftan hzl admlarla bir taraftan da her türlü vastay kullanarak inallah erimeye çalacaz.

AFAD 1866, TÜRK KIZILAYI 2868 NUMARALARA SMS LE

Dünya Salk Örgütünün verilerine göre 86s kadn ve 224ü çocuk olmak üzere hastanelerde bin 757 yaralnn olduunu aktaran Akda, Bunlarn 127sinin halen hayati tehlikesi var. Yarallarn içinde 19 salk çalan var. 7 ambulans bu saldrlarda zarar görmü durumda. Gazzede günde 16 ila 20 saat arasnda elektrik kesintisi yaanyor. Bu Birlemi Milletlerin verisi. Refah Snr Kaps, 2018 ylnn bandan itibaren sadece 21 gün açk kalm. Durum bu. Dolaysyla u anda hem bu yardm kampanyasna SMS yoluyla hem bankalarda açlm hesaplar yoluyla bütün Türk halkn, milletimizin, 81 milyonun desteini bekliyoruz. AFADn SMS numaras 1866, Türk Kzlaynn SMS numaras 2868, her ikisinde de FLSTN yazlarak yaplyor. 10 TL mesaj bana. diye konutu.

75 MLYON DOLAR HARCANARAK YAPILMI BR HASTANEMZ VAR

Akda, ABDnin, BM Filistinli Mültecilere Yardm Kuruluuna yapt yardmda kstlamaya gitmesi kararn hatrlatarak, öyle devam etti: Dolaysyla BMnin bu sürdürülebilir yardm da sekteye urad. Bu eksii bizler tamamlamak zorundayz, Müslüman ülkeler bu eksii tamamlamak durumundayz. Türkiye Cumhuriyeti olarak hem BMnin bu kuruluuna destek vereceiz hem de dorudan desteklerimizi devam ettireceiz. 75 milyon dolar harcanarak Gazzede yaplm bir hastanemiz var. Ekipmanlar da tamamland. Dünkü toplantlar srasnda Cumhurbakanmz Filistin Babakanyla görütü. Ben de görümelere katldm. Bu hastanenin bir an önce açlmas için Filistin tarafndaki prosedürlerin tamamlanmas hususunda söz verdiler. Pazartesiden itibaren çok yakndan takip edeceiz. Bu hastaneyi de en ksa zamanda açmamz lazm.

Ana Sayfaya Git