Fuat Oktay: 311 belediyenin hizmetlerine tek tıkla ulaşmak mümkün

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Belediyelerimizin sunduğu hizmetlerin e-devlet'e entegrasyon süreci başarıyla ilerlemektedir. Bugün, 'Dijital Türkiye Platformu' üzerinden 73 ilimizde bulunan 311 belediyemizin hizmetlerine tek tıkla ulaşmak mümkün hale gelmiştir" dedi.

Haberler 14.06.2019 - 11:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktay, Ankarada düzenlenen Türkiye Belediyeler Birlii (TBB) Meclis Toplantsna katld. çevre ve ehircilik Bakan Murat Kurumun da yer ald toplantda konuan Oktay, geçmite biriken sorunlar için çözüm niteliinde admlar atldn söyledi. Oktay, ehirlerimizin geçmiiyle bark ekilde gelecei kucaklamas için çevre ve ehircilik Bakanlmz öncülüünde yerel yönetim stratejimizi belirledik. Bu kapsamda, belediyelerin mali ve kurumsal yaplarnn güçlenerek, yerelde ortaya çkan ihtiyaçlarn en iyi ekilde karlanabilmesi için gerekli mevzuat deiikliklerini uygulamaya koyduk. Yaplan bu düzenlemelerle yerel yönetimlerimiz idari, mali ve teknik açdan daha güçlü hale geldi. Böylece merkezi idarenin mahalli idareler üzerindeki vesayet yetkisi de daraltlmtr diye konutu.

Cumhurbakan Yardmcs Oktay, stanbul ve tüm ehirlere deer katmann gayreti içinde olacaklarn belirterek, Özellikle 25 yllk tecrübe ve birikimlerimiz ile Türkiyenin kalbi stanbulda yaptmz ve yapacamz tüm mega projeler, 82 milyon vatandamzn kazanm olmaya devam edecektir dedi.

çAIN ARTLARINA UYUMLU UYGULAMALARA HTYAç VAR

Bugün ehircilikte 3.0 döneminin yaandna dikkat çeken Oktay, insana dair olan her eyin belediyelerin görev alanna girdiini belirterek, öyle konutu:

Bu dorultuda, belediyelerin yapt hizmetin kapsam ve çeitlilii de giderek art göstermektedir. Artk belediyeler yalnzca yol, su, yeil alanlar, kanalizasyon, çöp ve temizlik konularyla ilgilenen yaplar deildir; akll ehir teknolojilerinin kullanlmas ve sosyokültürel projelerin uygulanmas sorumluluunu da üstlenmektedir. Akll ehirleri, sizlerin de bildii gibi bilgi ve iletiim teknolojilerinin üst düzeyde kullanld ehirler olarak nitelendirebiliriz. Yeni teknolojilerin belediyeler tarafndan ehirlerde yaygnlatrlmas, kamu hizmetlerinin yerelde daha verimli ve etkin uygulanmasn salamaktadr. Dijital dünyann gereksinimleri dorultusunda yerel yönetimlerin yeniden yaplandrlmas, kaçnlmaz bir ihtiyaç haline gelmitir.

E-DEVLETE ENTEGRASYON BAARIYLA LERLYOR

Yerelde halkn istek ve beklentilerine cevap verebilen, kaliteli ve hzl hizmet sunulabilmesi için çan artlarna uyumlu uygulamalara ihtiyaç duyulduunu kaydeden Cumhurbakan Yardmcs Oktay, Bu çerçevede balattmz, belediyelerimizin sunduu hizmetlerin e-devlete entegrasyon süreci baaryla ilerlemektedir. Bugün, Dijital Türkiye Platformu üzerinden 73 ilimizde bulunan 311 belediyemizin hizmetlerine tek tkla ulamak mümkün hale gelmitir. çevrimiçi yerel hizmetlerin yaygnlatrlarak hizmet sunum hznn artrlmas konusunda tüm belediye bakanlarmz bir kez daha daha duyarl ve yenilikçi olmaya davet ediyorum. Her birinizin vizyoner yerel yöneticilerimiz olarak, gelecei öngörüp vatandalarmzn ihtiyaçlarna uzun vadeli çözümler gelitireceinize inancm tamdr diye konutu.

Ana Sayfaya Git