G20 Toplantısı Buenos Aires'te başladı

Dünyanın en büyük 20 ekonomisinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarını, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te bir araya getiren toplantı iki gün sürecek. Buenos Aires’te bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yoğun temasları sürüyor. Albayrak, Buenos Aires’te Almanya, Fransa, Çin, Brezilya ve Endonezya maliye bakanları ile görüşecek

Haberler 22.07.2018 - 10:47 Son Güncelleme : 22.07.2018 - 10:50

Türkiyeyi Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak ile Merkez Bankas Bakan Murat çetinkayann temsil edecei toplantya, dier G20 üyelerinin heyetlerine ilaveten Uluslararas Para Fonu (IMF), Dünya Bankas ve Ekonomik birlii ve Kalknma Örgütü gibi önde gelen uluslararas kurulularn temsilcileri de katlacak.

Toplantnn ilk gününde delegelerin yapaca basna kapal görümelerin yan sra Arjantin Hazine Bakan Nicolas Dujovne ve IMF Bakan Christine Lagarde basn toplants düzenleyecek.

Ayrca, maliye bakanlar ve merkez bankas bakanlar, görümelerinin ardndan G20 Aile Fotoraf çekimlerine itirak edecek.

Dünya ekonomisinin yüzde 85ini oluturan 20 ülkenin temsilcilerini, ABD Bakan Donald Trumpn Avrupa Birlii (AB), Kanada, Meksika ve çin dahil birçok üyeyi hedef alan gümrük vergileri ve ksasa ksas misillemelerin ardndan ilk kez bir araya getirecek toplantnn ana gündem maddesinin yükselen ticaret gerilimleri olaca belirtiliyor.

Buna ilaveten, kripto paralar, vergilendirme ve yapay zeka çanda istihdam gibi balklarn da toplantnn gündem maddeleri arasnda yer almas bekleniyor.

Bu yl G20 dönem bakanln yürüten Arjantin ise öncelik verecei 3 konunun çalma hayatnn gelecei, kalknma için altyap yatrmlar ve sürdürülebilir gda gelecei olduu açklamt.

ALBAYRAKTAN BUENOS ARESTE YOUN MESA

G20 Maliye Bakanlar ve Merkez Bankas Bakanlar Toplants kapsamnda Arjantinin bakenti Buenos Aireste bulunan Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrakn youn temaslar sürüyor Hazine ve Maliye Bakan Berat Albayrak, Buenos Aireste Almanya, Fransa, çin, Brezilya ve Endonezya maliye bakanlar ile görüecek.

G20 Maliye Bakanlar ve Merkez Bankas Bakanlar Toplants kapsamnda Arjantinin bakenti Buenos Aireste bulunan Albayrakn youn temaslar sürüyor.

Albayrak, gün içinde Almanya Maliye Bakan Olaf Scholz, Fransa Ekonomi ve Maliye Bakan Bruno Le Maire, çin Maliye Bakan Liu Kun, Brezilya Maliye Bakan Eduardo Guardia ve Endonezya Maliye Bakan Sri Mulyani Indrawati ile ikili görümeler gerçekletirecek.

G20nin Küresel Ekonomik Risklere Cevap Vermek, Mesleklerin Gelecei ve Altyapnn Bir Varlk Kategorisine Dönüümüne likin Yol Haritasnn Gelitirilmesi balkl basna kapal oturumlara katlacak Albayrak, son oturumun açl konumasn yapacak.

Albayrakn youn temaslar, G20 aile fotoraf çekimleri ve dier ikili görümelerle devam edecek.

Ana Sayfaya Git