Gavurun kılıcıyla bize saldırıyorlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nde Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Kadın Kolları ve Gençlik Kolları MKYK üyelerini kabul etti. Erdoğan, Avrupa'da yaşayan Türklerin ülke ve millet adına tarihi bir duruş sergilediklerini vurgulayarak " Türkiye Cumhuriyeti Devleti kimliğine sahip olduğu halde gavurun kılıcını sallayarak üzerimize gelenleri gördükçe de üzülüyoruz" dedi. Erdoğan, enflasyon oranında artış yapılan bayram ikramiyelerinin Ramazan'daki ilk ödemesinin mayıs ayı başında yapılacağını bildirdi.

Haberler 12.04.2021 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, Türkiye bu yeni sürece en hazrlkl giren ülkelerden biridir. Dünya ekonomilerinin ciddi daralmalar yaad böyle bir dönem içerisinde, 2020 ylnda elde ettiimiz yüzde 1,8lik büyüme oran bunun en önemli iaretidir dedi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Uluslararas Demokratlar Birlii (UID) Kadn Kollar ve Gençlik Kollar MKYK Üyelerini Cumhurbakanl Dolmabahçe çalma Ofisinde kabul etti. Burada konuan Erdoan, Koronavirüs de, dünya sisteminde krlmalara sebep olacak, birçok alanda yeni bir dönemin kaplarn da aralayacaktr. Anavatannz Türkiye bu yeni sürece en hazrlkl giren ülkelerden biridir. Dünya ekonomilerinin ciddi daralmalar yaad böyle bir dönem içerisinde, 2020 ylnda elde ettiimiz yüzde 1,8lik büyüme oran bunun en önemli iaretidir. Son 1 yldaki tecrübelerimizin bizim sk sk vurguladmz eski Türkiye ile yeni Türkiye arasndaki fark açkça ortaya koyduuna inanyorum. Ülkemizin salgnla mücadeledeki örnek baars bilhassa yurt dndaki vatandalarmz tarafndan çok daha iyi görülüyor, daha fazla takdir ediliyor. Türkiyenin hiçbir ücret almadan, en ileri standartlarda sunduu hizmetlere, Avrupann birçok ülkesinde ciddi meblaalar ödenerek ancak ulalabiliyor ifadelerini kulland.

SALGIN DALGALAR HALNDE YAYILMAYI SÜRDÜRÜYOR

Özellikle sizlerle, çok anlaml bir dönemin öncesinde bir araya gelmekten duyduum memnuniyeti ifade etmek istiyorum diyen Erdoan, unlar söyledi: 2 ay önce uluslararas Demokratlar birliinin yeni yönetimi ile stanbulda bir araya gelmi, verimli görümeler gerçekletirmitik. Bugün de birliin kadn kollar ve gençlik kollar merkez karar yönetim kurullarnda görev yapan siz deerli kardelerimle bulumaktan büyük bir bahtiyarlk duyuyorum. Her birinize Türkiyeye, anavatannza ho geldiniz diyorum. Sözlerimin hemen banda sizlerin ahsnda uluslararas Demokratlar Birlii çats altnda, Avrupadaki vatandalarmza hizmet eden tüm kardelerimizi tamamlyor. Kendilerine emekleri, gayretleri için ükranlarm sunuyorum. Bu vesileyle inallah Sal günü kavuacamz Ramazan- erifiniz tebrik ediyor, bu mübarek ayn milletimiz slam alemi ve tüm insanlk için rahmete, berekete, huzura ve bara vesile olmasn diliyorum. Son 1 yldr koronavirüs salgn sebebiyle insanlk olarak sancl, skntl günler geçiriyoruz. imdiye kadar dünya genelinde yaklak 3 milyon insann hayatna mal olan salgn dalgalar halinde yaylmay sürdürüyor. Hemen her gün bir sevdiimizin, mesai arkadamzn, komumuzun veya yakn bir dostumuzun vefat haberi ile yüreimiz dalanyor.

TÜRKYE BU SALGIN SÜRECNDEN çOK DAHA GÜçLENEREK çIKACAKTIR

Cumhurbakan Erdoan, öyle devam etti: Dünya hayatnn bir imtihan olduu ki bunu hepimiz zaten gayet iyi biliyoruz. Bunu gayet iyi bilen insanlar olarak, kaybettiklerimizin acs içimizi yaksa da sabrediyor, Allahtan bizi ve tüm insanl salgn musibetinden en ksa sürede kurtarmasn niyaz ediyoruz. Yurt içinde ve yurt dnda koronavirüse kurban verdiimiz vatandalarmza Allahtan rahmet, yaknlarna basal, hastalarmza acil ifalar diliyorum. Tamam diyerek sloganlatrdmz temizlik, maske, mesafe kurallarna riayet ederek, inallah bu hastaln üstesinden hep birlikte geleceiz. Rabbimiz mukaddes kitabmz Kuran- Kerimde bizlere, her zorlukla beraber muhakkak bir kolayln olduunu müjdeliyor. Koronavirüs saln sebebiyle yaadmz zorluklarn özellikle ülkemiz ve milletimiz için yeni müjdelere kap aralayacana inanyoruz. Ümidimiz ve beklentimiz odur ki, Allahn izni ve inayetiyle Türkiye bu salgn sürecinden çok daha güçlenerek çkacaktr. Hz. Mevlanann hikmet dolu sözlerinden ilhamla ifade edecek olursak, Karanln ardndaki güneler, çok yaknda doacaktr. Milletin skntsn siyasi ikbal kaps olarak gören muhterislere aldrmadan, tedbire sarlp takdire teslim olarak, salgnla mücadelemize devam edeceiz. Dier yandan dünya tarihine baktmzda bu tür önemli hadiselerin küresel ölçekte deiimlere de yol açtn görüyoruz. Koronavirüs de, dünya sisteminde krlmalara sebep olacak, birçok alanda yeni bir dönemin kaplarn da aralayacaktr. Anavatannz Türkiye bu yeni sürece en hazrlkl giren ülkelerden biridir. Dünya ekonomilerinin ciddi daralmalar yaad böyle bir dönem içerisinde, 2020 ylnda elde ettiimiz yüzde 1,8lik büyüme oran bunun en önemli iaretidir. Son 1 yldaki tecrübelerimizin bizim sk sk vurguladmz eski Türkiye ile yeni Türkiye arasndaki fark açkça ortaya koyduuna inanyorum. Ülkemizin salgnla mücadeledeki örnek baars bilhassa yurt dndaki vatandalarmz tarafndan çok daha iyi görülüyor, daha fazla takdir ediliyor. Türkiyenin hiçbir ücret almadan, en ileri standartlarda sunduu hizmetlere, Avrupann birçok ülkesinde ciddi meblaalar ödenerek ancak ulalabiliyor. Avrupada günlerce test sras bekleyen, ilaca eriemeyen, ambulans bulamad için evde vefat eden, hastane kaplarnda geri çevrilen nice vatandalarmzn olduunu da biliyoruz. Hamdolsun Türkiye olarak, ne snrlarmz içinde, ne de elimizin uzanabildii bölgelerde, böyle manzaralarn yaanmasna müsaade etmedik. Krizin bandan bu yana 142 ülkeden, 100 bini akn vatandamz Türkiyeye getirdik. Yine 380in üzerinde insanmz yurt dndan ambulans uçaklarmzla ülkemiz hastanelerine naklettik. Paylamann bereketine, dayanmann gücüne inanan bir millet olarak en zor günlerinde ihtiyaç sahiplerine de srtmz dönmedik. Bugüne kadar 157 ülke ve 12 uluslararas kurulua yardm göndererek, Türkiyenin ve Türk milletini Alicenapln tüm dünyaya gösterdik. nallah, bundan sonra da nerede yaarsa yaasn, tüm insanlarmza ulamaya onlarn dertleriyle, skntlaryla hemhal olmaya devam edeceiz.

TÜM DÜNYADA YAAYAN VATANDALARIMIZIN OY KULLANMA HAKKINI, KENDLERNE KAZANDIRAN BZ OLDUK

Avrupal Türkler, 1960l yllardaki misafir içi kimliini uzun bir zaman önce ne yaptlar? Geri braktlar. O i bitti ifadelerini kullanan Erdoan, Bugün Avrupa genelinde yaklak 6 milyon insanmz var. Bir dönem sadece içi, emekçi olarak çalan kardelerimiz, hamdolsun artk i dünyasndan ticarete, eitimden akademiye, sivil toplumdan siyasete, geni bir yelpazede varlk gösteriyorlar. Avrupal Türklerin yaadklar ülkelerin siyasi, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatna daha fazla katkda bulunduklarn görmekten gurur duyuyoruz. Özellikle kadnlarmzn ve gençlerimizin hayatn farkl kulvarlarnda en ön safta yer aldn ahit oluyoruz. Türklerin ötelendii, hor, hakir görüldüü, dland, sadece belirli mesleklere belli sektörlere hapsedildii günler artk geride kald. O i bitti. Her zaman söylediimiz gibi, sizlerin baars, bizim baarmzdr. Milletimizin baarsdr. Bunu böyle bilin. 84 milyonun her bir ferdinin iftihar kaynadr. Hatrlayn çok ciddi mücadeleler verdik. Adalet ve Kalknma Partisi olarak tüm dünyada yaayan vatandalarmzn oy kullanma hakkn, kendilerine kazandran biz olduk. Bizden öncekiler lafn yapt ama biz icraatn yaptk ve oy kullanma hakkn saladk. imdi uluslararas camiada benim vatandam, Türkiyede artk bir seçmen olarak orada oyunu kullanabiliyor mu? Kullanabiliyor. Artk milletvekili de olabiliyor mu? Olabiliyor. Bak nereden nereye geldik. nallah bu daha da ileriye ulaacak. Bakn bu arada Uur ahin ve Özlem Türeci hocalarmzn Kovid-19 asn gelitirmede yakaladklar baar, kendilerine destek olunmas ve frsat verilmesi halinde insanmzn neler yapabileceini açkça göstermitir. Bu tür iyi örnekler sadece Avrupal Türkleri deil, ayn zamanda dier göçmen topluluklara da özgüven ve cesaret alamaktadr. Yarnn Avrupasnda Türklerin ve Müslümanlarn hakkettikleri biçimde, çok daha görünür bir ekilde yer alacaklarndan asla üphe duymuyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git