Gazeteci Sedef Kabaş hakkındaki iddianame kabul edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözleri nedeniyle "Cumhurbaşkanına hakaret" ve iki bakana karşı "Kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçlarından toplam 12 yıl 10 aya kadar hapsi istenen gazeteci Sedef Kabaş hakkındaki iddianame mahkemece kabul edildi.

Haberler 15.02.2022 - 01:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanna hakaret suçundan stanbul 10. Sulh Ceza Hakimliince 22 Ocakta tutuklanan Sedef Kaba hakkndaki soruturma, stanbul Cumhuriyet Savcl Basn Bürosunca geçen cuma tamamland. stanbul 36. Asliye Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti. Ancak duruma tarihi henüz belli olmad. Öte yandan mahkeme, Sedef Kaban avukat Uur Poyrazn tahliye talebini de deerlendirecek.

DDANAME

ddianamede, gazeteci Sedef Kaba üpheli, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan müteki, çileri Bakan Süleyman Soylu ve Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailolu madur sfatyla yer alyor. ddianamede, Sedef Kaba hakknda zincirleme ekilde Cumhurbakanna hakaret suçundan 1 yl 5 aydan 8 yl 2 aya kadar hapis talep edilirken, 14 Ocak tarihli programda çileri Bakan Süleyman Soylu ve Ulatrma ve Altyap Bakan Adil Karaismailoluna yönelik sözleri nedeniyle de Kamu görevlisine görevinden dolay hakaret suçundan toplam 2 yl 4 aydan 4 yl 8 aya kadar hapsi isteniyor.

Ana Sayfaya Git