Gelecek Partili Selçuk Özdağ, YSK ile ilgili sözleri nedeniyle ifade verdi

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, YSK üyeleri ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında açılan soruşturma kapsamında savcılığa ifade verdi.

Haberler 29.01.2022 - 01:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyeleri ile ilgili sözleri nedeniyle Ankara Cumhuriyet Basavcl tarafndan heyet halinde çalan kamu görevlilerini alenen tehdit ve halk kin ve dümanla tahrik suçlamalaryla hakknda soruturma balatlan Gelecek Partisi Genel Bakan Yardmcs Selçuk Özda, bugün Ankara Adliyesine giderek soruturmay yürüten savcya ifade verdi.

BU BR FADE ÖZGÜRLÜÜDÜR

Özda, ifadesinin ardndan adliye önünde açklama yapt. Özda unlar söyledi:

Zamannda yaplacak bir seçimde sayn Erdoann üçüncü kez aday olup olmayaca sorulduunda, Anayasann 101. maddesi açk ve sarihtir, aday olamaz. Ancak bir erken seçim karar alndnda aday olabilir. Buna ramen velev ki diye bir gazeteci, Yüksek Seçim Kurulu üyeleri sayn Erdoann adayln kabul ederlerse bir siyasetçi olarak ne yaparsnz diye sordu. Biz de meru, hukuki, ahlaki zeminde Yüksek Seçim Kurulu kararlar yargya götürülmedii için Milletimize ikyet ederiz. Demokratik hakkmz kullanr, bir yandan seçim sath mailinde görevimizi yaparz, dier yandan milletimize anayasay çinediklerini anlatr ve çinetmeyiz, çinetmeyeceiz deriz eklinde konutuk ve ifademizi de bu ekilde verdik.

Bu bir ifade özgürlüüdür. Bizler, demokratik tepkilerimizi herkes hukuk snrlar içinde kalsn diye veriyoruz. Bir suç ileme kastmz yoktur, kesinlikle bir tehdit dilimiz yoktur. Kesinlikle halk kin ve dümanla sevk etmek gibi bir niyetimiz de cümlemiz de yoktur. Asla olmaz. Biz Gelecek Partisi olarak kamplatrmaya, kutuplatrmaya, ötekiletirmeye deil bara ve kardelie doru yürüyoruz.

AFE EDERZ DEMT

Ankara Cumhuriyet Basavcl, Özda hakknda, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) zamannda seçim için Erdoann bavurusunu kabul eder mi? sorusuna verdii Gelecek Partisi olarak bu anayasa hükmünü çineyen YSKnn 11 üyesini kamuoyuna afie ederiz. 81 ile üzerlerinde resimleri ve isimleri bulunan YSK üyelerinin afilerini üzerlerine, te Anayasay çineyenler diye kocaman yaz koyar onlar afie ederiz. Gazetelere ve televizyonlara ilanlar veririz. Sokaa çkamazlar, milletin yüzüne bakamazlar. Dünyay balarna ykar, Anayasay çinetmeyiz yant nedeniyle resen soruturma balatmt.

Ana Sayfaya Git