Gelecek Partisi'nde toplu istifa

Gelecek Partisi Ankara İl Başkanı Osman Hakan Kılıç ile 7 ilçe başkanı, Pazar günü yapılacak Ankara İl Olağan Kongresi öncesinde parti üyeliğinden istifa etti.

Haberler 21.08.2020 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Eski Babakan Ahmet Davutolunun Genel Bakan olduu Gelecek Partisinde toplu istifalar yaand. Partinin Ankara l Bakan Osman Hakan Klç ile birlikte çankaya, Sincan, Altnda, Mamak, Haymana, ereflikoçhisar ve Elmada ilçe bakanlar istifa etti.

Basn toplants düzenleyen l Bakan Osman Hakan Klç, 8 Ocak 2020 tarihinde göreve geldiini hatrlatarak, 7 ilçe bakan ve mahalle temsilcileriyle birlikte parti üyeliinden istifa ettiini açklad.

PARTNN AHLAK ÜZERNE NA EDLDN DÜÜNMÜTÜM AMA

Gelecek Partisinin siyasetinin ehliyet, liyakat, adalet ve ahlak üzerine ina edildiini düünerek görevi kabul etmitim diyen Klç, ancak partinin söz konusu ilkelerden uzaklatn kaydetti. Klç, Bu nedenle il bakan yardmclarmz, il yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe bakanlarmz, ilçe yönetim kurulu üyelerimiz, mahalle temsilcilerimiz; Hep beraber Gelecek Partisi üyeliinden istifa ediyoruz. Sayglarmla dedi.

STFA EDEN SMLER

Klç ile birlikte Gelecek Partisi Kurucular Kurulu üyesi Vahdettin Elbay, Tekilat Bakan Yardmcs Ahmet Akkoca, Sosyal ler Bakan Yardmcs Yavuz Beytullaholu, çankaya lçe Bakan Tülay Saraçl, Sincan lçe Bakan Murat Koca, Altnda lçe Bakan brahim Ylmaz, Mamak lçe Bakan Yasemin Sivri, Haymana lçe Bakan Nihat Demir, ereflikoçhisar lçe Bakan Hakan Ataç ve Elmada lçe Bakan Sedat Öztekin istifa etti.

stifalar partinin Pazar günü yaplacak Ankara 1. Olaan Kongresi öncesi yaanmas dikkat çekti.

STFALARA DAR AçIKLAMA

Yaanan istifalara dair Gelecek Partisinin resmi Twetter hesabnda yazl açklama yapld.

Açklama da u ifadeler yer ald: Kurulamaz denen Gelecek Partimi ilan edildii üzere 12.12.2019 tarihinde kurulmu ve pandemi ve dahil tüm olumsuzluklara ramen çok ksa sürede tekilatlanarak 1inci Olaan Kongre sürecini balatmtr. Kongre süreçlerinin doal, rekabetçi ortamlar içerisinde Ankara il bakanmz istifasn açklamtr. Kendisine bugüne kadar yapm olduu çalmalardan dolay teekkür eder, bundan sonraki yaamndan baarlar dileriz. Yaplan istiareler neticesinde Ankara l Bakanlmza, Genel Bakan Yardmcmz Feramuz Üstün atanmtr. Partimizde kongre süreçleri devam etmekte olup, belirlenen takvim çerçevesinde il kongrelerinin bitiminde ve en ksa zamanda 1. Olaan Büyük Kongremiz gerçekletirilecektir.

Ana Sayfaya Git