Gelecek Partisinden BBP'ye ziyaret

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi ziyaret etti.

Haberler 25.12.2020 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

BBP Genel Merkezinde yaklak bir buçuk saat süren görümenin ardndan Destici ile Davutolu ortak basn açklamas yapt.

BBPnin Türkiyede siyasi bir gelenei olduunu vurgulayan Davutolu, Kurucu Genel Bakan Muhsin Yazcolunun Türkiyedeki siyasi ahlakn sembolü olduunu belirtti.

Daha önce kamuoyuna sunduklar Güçlendirilmi Parlamenter Sistem teklifini Destici ile istiare ettiklerini belirten Davutolu, sözlerini öyle sürdürdü:

Türkiye, son dönemde çok ciddi siyasi, ekonomik ve sosyal bunalmlarla kar karya. Türkiyenin gerçekten insan haklarna dayal, temel hak ve özgürlükleri tahkim edici, vatandalarmzn hiçbir ayrmcla muhatap olmayaca yeni bir anayasal zemin ve yeni bir siyasal hükümet sistemi ina etmek gerektii kanaatini tayoruz.

Destici ise parlamenter sistemden dolay geçmite sorunlar yaadklarn hatrlatarak, Cumhurbakanl Hükümet Sisteminde daha çok partinin mecliste temsil edildiini vurgulad.

Destici ve Davutolu, daha sonra basn mensuplarnn sorularn cevaplad.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Türkiyede yerli ve milli muhalefeti de biz ina edeceiz ifadelerinin sorulmasna üzerine Davutolu, Bir iktidar, Muhalefeti de biz ina edeceiz diyorsa zaten demokrasinin bittii yerdir. zinle kurulan muhalefetin olduu yerde demokrasi olmaz. ktidar, muhalefete tahammül etmek zorunda deil sadece, muhalefetin varln da bir art olarak görmek durumunda. dedi.

Destici ise baz muhalefet partilerinin Türkiyenin sorun yaad ülkelerin yannda olduunu ve terör örgütlerini desteklediini aktararak, Türkiyenin birliinden ve beraberliinden yana olan bütün muhalefet partileri yerli ve millidir. Hangi düünceye sahip olurlarsa olsunlar, hangi ittifakta yer alrsa alsnlar saygmz vardr. diye konutu.

Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin (AHM) Selahattin Demirta ile ilgili kararnn sorulmasna ilikin Davutolu, Türkiyede son dönemde yaygnlaan tutuklu yarglama uygulamas adaleti yok etmektedir. Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin hükmünden önce Türkiyede siyasi görüü ne olursa olsun bütün vatandalarn adaletten emin olmas lazm. Suç ile suçlu arasnda temel delil ba kurulunca hüküm verilmeli, o hüküm verilmeden insanlarn aylar ve yllar sürecek ekilde tutukluluun sürdürülmesi doru deil. deerlendirmesinde bulundu.

Destici de Türkiyede güvenlik olmadan adaletin de olmayacann altn çizerek, unlar kaydetti:

AHM, her zaman Türkiyeye kar ön yargl oldu. Türkiye vatandalar arasnda ayrm yapt. Milliyetçi, maneviyatç ve vatann bütünlüünden yana olan biri AHMe gittiinde onun talebini kabul etmiyorlar. Ancak, Türkiyede ne kadar ayrlkç, bölücü, terör örügütleriyle iltisakl ya da aznlk diyebileceimiz birileri varsa bunlarn her müracaatlarn büyük bir itahla ald ve Türkiyenin aleyhine neticelendirdi. Bizim kimsenin seçilmiliine sözmüz yok ki. Biz seçene de seçilmi olana da sayglyz. Seçilmi olan da anayasaya, kanunlara saygl olacak. Seçilmi olmak, hiç kimseye terör örgütünün sözcüsü olma hakkn vermez.

Ana Sayfaya Git