Gelecekte başkanlık kurulu belirlendi!

1. Olağan Kongresinin ardından genel merkezde düzenlenen PYK toplantısında Teşkilat Başkanlığına Selim Temurci, Siyasi İşler Başkanlığına Mustafa Nedim Yamalı ve Parti Sözcülüğüne Serkan Özcan seçildi

Haberler 11.11.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gelecek Partisi 1. Olaan Kongresi sonras Parti Bakanlk Kurulu (PBK) ve Politika zleme Kurulu (PK) bakanlar belli oldu.

Partiden yaplan açklamaya göre, genel merkezde düzenlenen Parti Yönetim Kurulu (PYK) toplantsnn ardndan PBK ve PK bakanlklar açkland.

Tekilat Bakanlna Selim Temurci, Siyasi ve Hukuki ler Bakanlna Mustafa Nedim Yamal, Kadn Politikalar Bakanlna Habibe çiftçiolu Baer, nsan Haklar Bakanlna Serap Yazc, Gençlik Politikalar Bakanlna Mustafa Gözel, Seçim ve Hukuk leri Bakanlna Ayhan Sefer Üstün getirildi.

D likiler Bakanlna Ümit Yardm, Yerel Yönetimler ve ehircilik Bakanlna Doan Demir, Sivil Toplum Bakanlna Selçuk Özda, Sosyal Politikalar Bakanlna Abdullah Bac, letiim Bakanlna Mustafa Mente, Parti çi Eitim Bakanlna Mehmet Ali Pulcu, Ar-Ge Bakanlna Neslihan çevik, Kültür ve Sanat Bakanlna Sema Silkin Ün, Ekonomi Politikalar Bakanlna Kerim Rota, dari ve Mali ler Bakanlna Feramuz Üstün, Parti Sözcülüüne Serkan Özcan, PK Koordinatörlüüne Feridun Bilgin, Genel Sekreterlie ise Cemalettin Kani Torun görevlendirildi.

- Üç yeni kurul oluturuldu

Gelecek Partisi PK bakanlklarndaki görevlendirme ise öyle oldu: Adalet Politikalar Bakan Ali Aydn, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakan Seren Yldz Öztürk, çevre ve ehircilik Bakan Cesim Gökçe, D Politika Bakan Hasan Kösebalaban, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Mehmet Fatih Arslan, Gençlik ve Spor Politikalar Bakan Süheyl Erkan Altnda, Hazine ve Maliye Politikalar Bakan Tuncay Dinç, çileri Bakan zzettin Küçük, Kültür ve Turizm Bakan Yeim Karada, Eitim Bakan Yusuf Ziya Özcan, Salk Bakan Aye Güney, Savunma Bakan Salih Aynural, Sanayi ve Teknoloji Bakan hsan Elhan, Tarm ve Orman Bakan Ali Akmaz, Ticaret Bakan Halit Özyurt, Ulatrma ve Altyap Bakan Mustafa Öztürk.

Bu kurullarn yan sra parti yönetiminde üç yeni kurul faaliyete balad. Bu kapsamda, Kurumsallama-Danma Kuruluna Mehmet Piker ve Engin Keskinel, Siyasi Söylem Danma Kuruluna Etyen Mahcupyan, Ergun Özbudun ve Vahdettin nce ile ç Denetim Danma Kuruluna enol Güran getirildi.

Ana Sayfaya Git