Gelin sizi de bekliyoruz

Erdoğan: Kıyamete kadar burada olacağız, İstanbul'u Konstantinopolis yapamayacaksınız

Haberler 19.03.2019 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

CUMHURBAKANI Recep Tayyip Erdoan, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve çanakkale Deniz Zaferinin 104üncü yl dönümü nedeniye çanakkale 18 Mart Stadyumunda düzenlenen törende konutu. Erdoan, Yeni Zelandada camilere düzenlenen terör saldrsna deinerek, çanakkaleden 104 yl sonra yeniden sesleniyor ve diyoruz ki; Mesajnz aldk. Hislerinizi de niyetinizi de aldk. Kininizi, nefretinizin canl olduunu anladk. Bir teröristin ortaya çkmak suretiyle 50 Müslüman öldürmesinin de ne olduunu anladk. Bu bireysel bir olay deildir. Örgütlüdür. Biz buradayz, biz çanakkaledeyiz. Bin yldr buradayz. nallah kyamete kadar da burada olacaz. stanbulu Konstantinopolis yapamayacaksnz dedi.

çanakkale 18 Mart Stadyumundaki tören, Türk Silahl Kuvvetleri Mehteran Takmnn gösterisiyle balad. Binlerce kii stadyumu ellerinde Türk bayraklaryla doldurdu. Statta Diriliten Kurtulua, Bir Durutur çanakkale, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet pankartlar ile Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann posterleri yer ald. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann yan sra stadyumdaki törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Bakan Mustafa entop, Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Ulatrma ve Altyap Bakan Mehmet Cahit Turan, çanakkale Valisi Orhan Tavl, çanakkale Boaz ve Garnizon Komutan Levent Kerim Uça, çanakkale Savalar Gelibolu Tarihi Alan Bakan smail Kademir, siyasi parti temsilciler, daire müdürleri ve çok sayda vatanda katld.

Mehteran takmnn gösterisiyle balayan program, sayg duruunda bulunulmas ve stiklal Marnn okunmasyla devam etti. çanakkale mam Hatip Anadolu Lisesi Proje Okulu örencilerinden Muhlis Osman engil, çanakkale ehitlerine iirini okudu. Açl konumalarna geçildi.

çANAKKALE MÜCADALESN ANLAMAYANA HAVA, SU HELAL OLMAZ

18 Mart ehitleri Anma ve çanakkale Deniz Zaferinin 104üncü yl dönümü nedeniyle çanakkalede 18 Mart Stadyumunda düzenlenen törende konuan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Kahramanlklarn diyar çanakkale. stiklalimiz ve istikbalimiz için topraa giren tüm ehitlerimize rahmet diliyorum. çanakkale istiklalimizin kalesi. Serden geçen ama yurttan geçmeyen, milletimizin yri çanakkale. 104 yldr kalbimizde sönmeyen bir ocak gibi tüten çanakkale. Rüyas rüyamz davas davamz sevdas sevdamz çanakkale. Her kar topranda canlarn sevil olduu, bedrin aslanlarn imrendiren kahramanlklarn diyar çanakkale. Adna destanlar yazlan, analarn at, genç kzlarn türkü yaktklar çanakkale. Denizinde ve topranda ehli salibin savletini kran o demir çemberi gösünde parçalayan çanakkale. Seni gönülden selamlyorum çanakkale. Bu topraklarda ehitleri olan bir zamanlar ayn snrlar içerisinde yaadmz Balkanlardaki, Kuzey Afrikadaki, Orta Doudaki Kafkaslardaki tüm kardelerimizi anlyorum. Emin olsunlar, emanetlerine gözümüz gibi bakyoruz dedi.

Erdoan, 18 Mart ehitlerini Anma Gününü ve çanakkale Deniz Zaferinin 104üncü yl dönümü vesilesiyle bugün bir kez daha sizlerle birlikte olmann memnuniyeti ve mutluluu içindeyim. Bu vesileyle bin yldr istiklalimiz ve istikbalimiz için bir gül bahçesine düer gibi topraa giden tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. 18 Mart ehitlerimizi, 1inci Dünya savanda pek çok cephede verdiimiz ehitlerimizi stiklal Harbi ehitlerimizi, terörle mücadele ehitlerimizi, 15 Temmuz ehitlerimizi rahmetle yad ediyorum. çanakkalede verilen mücadeleyi, anlamayan hiç kimseye bu ülkenin havas da, suyu da, ekmei de helal olmaz. çanakkale Savan savalardan sava sanan birisinin bu ülkeyle ilgisi yok demektir. çanakkaleyi hazmedemeyen istiklal harbimizin kodlarn da çözemez diye konutu.

STANBULU KONSTANTNOPOLS YAPAMAYACAKSINIZ

Ömrünün son döneminde, stiklal Mar yeniden yazlsa daha iyi olmaz m? diye soran bir dostuna Mehmet Akifin, Allah bir daha bu millete stiklal Mar yazdrmasn dediini hatrlatan ve Yeni Zelandadaki camilere saldryla ilgili konuan Erdoan, öyle devam etti:

Biz de diyoruz ki Allah bu milleti bir daha çanakkaledeki gibi biri imtihana tabi tutmasn. ayet böyle bir durum olursa çanakkalenin denizi de topraklarn o dümanlara mezar etmekten asla çekinmeyiz. Türkiyenin sabrn ve kararlln aradan geçen bir asra akn zaman ramen halen snamaya devam ediyorlar. Suriye snrmz taciz ederek burada bir terör koridoru kurmaya çalarak devam ediyorlar. Kbrsta, Dou Akdenizde haklarmza tecavüz etmeye kalkarak bunu snyorlar. Egede denize ayak basamaz hale getirmeye çalarak snyorlar. Ülkemizde darbe giriimlerinde bulunarak karanlk ittifaklar kurarak snyorlar. Hatta ülkemizden 16 bin kilometre uzakta Yeni Zelandada verdikleri mesajlarla snyorlar. çanakkaleden 104 yl sonra bir kez daha sesleniyoruz ve diyoruz ki; mesajnz aldk. Niyetinizi anladk, kininizin canl olduunu anladk. Bir teröristin ortaya çkmak suretiyle 50 Müslüman öldürmesinin ne olduunu anladk. Yaadmz topraklar aldmz nefesi bize çok gördüünüz anladk. Bu bireysel bir olay deildir örgütlüdür. Biz buradayz biz çanakkaledeyiz. stanbulu Konstantinopolis yapamayacaksnz. Dedeleriniz geldi kimileri tabutla döndü. Siz de gelirseniz dedeleriniz gibi uurlayacamzdan üpheniz olmasn Bu i silah üzerine boya ile yaz yazmakla olmaz. Biz tarihi çanakkalede kanla yazdk. Gazi Mustafa Kemalin liderliinde yazdk. srailin bandaki zatn olunun ifadeleriyle Yeni Zelandadaki teröristin ifadeleri ayn. Ayn kaynaktan besleniyorlar. Tüm mazlumlara tüm Müslümanlara tüm Türklere kar kalkacak ellere kar yazacak tarihimiz var. Ayaklarmza çelme takmaya çalanlara kar yazacak tarihimiz var. çkm bir tane terörist ne diyor? Kürdistan. Türkiyede Kürdistan diye bir bölge var m? çok seviyorsa, Irakn kuzeyinde Kürdistan var, defol git orada yaa. Bata Gazi Mustafa Kemal olmak üzere çanakkale kahramanlarna, tüm ehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Diyorum ki kardeliimize gölge düürmeyelim.

ASIMIN NESL BURADA

çanakkalede yaanan direnite dümanlarn Türklerin gücünü gördüünü söyleyen Erdoan, Buraya geldiler. Burada olduumuzu gördüler. Sonra da kimi ayaklar üzerinden, kimi tabutla geri döndüler. ayet ayn niyetle gelecekseniz sizi de bekleriz. Sizleri de dedeleriniz gibi uurlayacamzdan hiç üpheniz olmasn. Biz çanakkaleyi hepinizin hayali olan barn ortak aclardan doan kardeliin, sembolü olarak görüyoruz. u anda hemen kar tarafta yeni Zelandallar yok mu? Avustralyallar yok mu? Onlar u anda bizim ehitlerimizle, orada ayn yerlerde yatmyorlar m? Bunlara ev sahiplii yapan biz deil miyiz? Gazi Mustafa Kemalin dedii gibi Onlar burada göüs göse karde karde olarak yatacaklar. Bu misafirperverlii yapan biz deil miyiz? Peki size ne oluyor? Ama unu unutmayn. çanakkale için namusunu çinetmeyen ve çinetmeyecek olan Asmn neslinin sembolüdür. Ve Asmn nesli ite burada. Asmn nesli karnda. Dostça gelirseniz sizi arlayacaklar. Dümanca gelirseniz de ona göre uurlayacaklar diye konutu.

YAZACAK TARHMZ VAR

Türkiyenin yazacak tarihi olduunu söyleyen Erdoan, konumasnn son bölümünde unlar söyledi:

Tpk çukur eylemleriyle ülkemize kapatlmaya çallan teröristlere, tpk Suriye snrmzda musallat olan DEAl ve PKK, PYDli katillere yaptmz gibi hepinizi yaka bastnz yere gömecekler. Bu i öyle masum insanlarn üzerine kurun sktnz silahn kabzasna boyayla isimler tarihler yazmakla olmaz. Biz tarihi çanakkalede kanmzla yazdk. Mustafa Kemalin liderliinde yazdk. Bugün yine yazacaz, yine yazacaz, yine yazacaz. Gabarda yazdk, Cudide yazdk, Tendürekte yazdk, Kandilde yazdk. Biz tarihi snrda teröristleri yok ederek, 15 Temmuzdaki gibi darbecileri çplak ellerimizle püskürterek yazdk. Biz tarihi anla, erefle, onurla yazdk. Daha yazacak çok tarihimiz var. Münbiçte yazacak tarihimiz var. Fratn dousunda yazacak tarihimiz var. Filistinde uygulanan zulme, Kudüsün mahremiyetine yaplan saldrlara kar yazacak tarihimiz var. srailin bandaki zatn olunun ifadeleriyle dikkat edin Yeni Zelandadaki teröristin ifadeleri ayn. Ayn kaynaktan besleniyorlar. Dünyann neresinde olursa olsun, tüm masumlara, tüm Müslümanlara, tüm Türklere kar kalkan ellere yazacak tarihimiz var. Teröristlerle, ekonomiyle, gizli-açk yaptrmlarla, tehditlerle, sinsi ayak oyunlaryla ayaklarmza çelme takmaya çalanlara kar yazacak tarihimiz var. çünkü bu millet hak davas söz konusu olduunda ölümü bile göze alan bir millettir.

Ana Sayfaya Git