Gençlik geleceğe uzanan köprüdür

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 2. Gençlik Çalıştayı'nda konuştu: "İnsanlık akıl ve bilgi temelli bir din olan İslam'ın esenliğine muhtaçtır. Biliyoruz ki İslam'ın hakikatleri ile gençliğin heyecanının buluşması dünyayı değiştirecektir"

Haberler 10.09.2021 - 11:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyanet leri Bakan Ali Erba, insanln akl ve bilgi temelli bir din olan slamn esenliine muhtaç olduunu belirterek, Biliyoruz ki slamn hakikatleri ile gençliin heyecannn bulumas dünyay deitirecektir. ifadesini kulland.

Bakanlktan yaplan açklamaya göre Erba, Diyanet leri Bakanlnca Ankarada düzenlenen 2. Gençlik çaltaynn açlnda konutu.

çaltayn güzel neticelere vesile olmas temennisinde bulunan Erba, küresel ölçekte yaanan zorluklarn ve bunalmlarn gençler üzerinde daha ciddi etkiler braktn ifade etti.

- Gençlik, gelecee uzanan bir köprü gibidir

Daha huzurlu ve güvenli bir gelecek ina etmenin maddi ve manevi anlamda donanml bir gençlikle mümkün olduunu vurgulayan Erba, öyle devam etti:

Gençlik, gelecee uzanan bir köprü gibidir. Bu köprü, eitimle, kültürle ve sanatla ina edilecektir. Bu köprünün mimarlar, aileler, ebeveynler, öretmenler, hocalar, ustalar ve sanatkarlardr. Bu köprünün aynas, özgün bir medeniyet birikimidir. Milletlerin zaman içinde yetitirdikleri kahramanlar, ilim ve fikir öncüleri, düünürleri, yazarlar, airleri, kaifleri ve rehberleridir. Kukusuz bu köprüyü salam bir zemin üzerinde, doru malzemelerle, uygun bir imarla ve yetenekli ustalarn elinde ina eden toplumlar, kendileri için umut dolu bir yarn hazrlam olacaklardr.

Erba, hayali, ideali, istikbal tasavvuru olan her toplumun gençlerini daha donanml hale getirebilmek için var gücüyle çalmak mecburiyetinde olunduunun altn çizdi.

2000li yllardan önce gençlerin karakterlerinin aile, okul ve çevre üçgeninde ekillendiini anmsatan Erba, Son asrda ise dijital dünya bu sürece youn ve etkin bir ekilde dahil oldu. nternet, bu süreçte insan ilikilerini neredeyse birinci derecede etkileyen bir araç haline geldi. Yeni teknolojik gelimeler, bir yandan hayat kolaylatrrken dier yandan yeni ve girift sorunlar da beraberinde getirdi. deerlendirmesinde bulundu.

- Tüketim sektörü ve terör örgütleri gençliin saf duygularn istismar ediyor

Dijital dünya ile en çok etkileim kuran kesimin gençlik olduunu aktaran Bakan Erba, sözlerini öyle sürdürdü:

Yaanmakta olan küresel ve toplumsal süreçlerle birlikte gençliin problemleri de her geçen gün artarak büyümektedir. Gelinen noktada toplumsal hayat tüm veçheleriyle etkisi altna alan bireysellik, dünyevileme, sanal hayat, popüler kültür ve hayatn temel gayesi olan kulluktan vareste gündelik anlaylar, gençlii her taraftan kuatmtr. Gence adeta kul olduunu unutturan bir etkileim var. Son iki asrdr bir yanda tüketim ve gösteri sektörü dier tarafta tefrika ve anari üreten terör örgütleri, gençliin saf duygularn alabildiine istismar etmektedir. Her ikisi de derin hesaplarn, kirli planlarn ve çkar tutkularnn ucuz ve masum kurbanlar olarak gençleri seçmektedir.

nsanln deerler açsndan derin savrulmalar yaadna dikkati çeken Erba, Bir deerler yozlamas ve medeniyet krizi yaanyor. Modern dünyann biliim araçlar snr tanmadan tüm corafyalara yeni bir kültür endüstrisi, yeni imajlar, düünceler, tutumlar, yeni davran biçimleri ve alkanlklar pazarlyor. Maruz kalnan bu meydan okumann travmatik tezahürleri slam dünyasnda da deiik ekillerde kendini gösteriyor. dedi.

- Topluma, çevreye ve Rabbine kar sorumluluklarnn farknda olan bir nesil yetitirme arzumuz var

Gelecek nesiller için yaanabilir bir dünya tasavvuruna, bireysel, toplumsal ve küresel boyutta bir ahlak inasna ihtiyaç olduunu dile getiren Erba, Bilgi ile hikmeti bütünletiren, hayatn gayesini idrak eden, kendine, topluma, çevreye ve Rabbine kar sorumluluklarnn farknda olan bir nesil yetitirme arzumuz var. diye konutu.

Gençlerin dine, hayata ve yaanlan çaa ilikin düüncelerinin alnmas ve onlardan istifade edilmesi gerektiini vurgulayan Erba, nsanlk akl ve bilgi temelli bir din olan slamn esenliine muhtaçtr. Biliyoruz ki, slamn hakikatleri ile gençliin heyecannn bulumas, dünyay deitirecektir. ifadelerini kaydetti.

Ana Sayfaya Git