Genel Kurul'da bütçe görüşmeleri bugün başlıyor

Kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesapları üzerindeki görüşmeler 8 turda tamamlanacak.

Haberler 09.12.2019 - 01:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TBMM Genel Kurulu, bugünden itibaren aralksz 12 gün sürecek 2020 yl bütçe mesaisine balayacak.

Genel Kurulda, bu hafta 2020 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2018 Yl Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifinin görümelerine geçilecek.

Bütçenin tümü üzerindeki görümeler bugün yaplacak. Genel Kurul, bütçe görümeleri için cumartesi ve pazar günleri dahil aralksz toplanacak ve günlük programn tamamlayncaya kadar çalmalarn sürdürecek.

Kamu idarelerinin bütçe ve kesin hesaplar üzerindeki görümeler 8 turda ele alnacak.

2020 yl bütçesinin Genel Kuruldaki görüme takvimi öyle:

10 Aralk Sal: Türkiye Büyük Millet Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanl, Kamu Denetçilii Kurumu, Anayasa Mahkemesi, Saytay, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüü, Devlet Tiyatrolar Genel Müdürlüü, Türkiye Yazma Eserler Kurumu Bakanl, Vakflar Genel Müdürlüü, Türk birlii ve Koordinasyon Ajans Bakanl, Yurtd Türkler ve Akraba Topluluklar Bakanl, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Aratrma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Kapadokya Alan Bakanl.

11 Aralk çaramba: Adalet Bakanl, Hazine ve Maliye Bakanl, Milli Savunma Bakanl, Yargtay, Dantay, Ceza ve nfaz Kurumlar ile Tutukevleri Yurtlar Kurumu, Türkiye Adalet Akademisi Bakanl, Hakimler ve Savclar Kurulu, Türkiye nsan Haklar ve Eitlik Kurumu, Kiisel Verileri Koruma Kurumu, Gelir daresi Bakanl, Kamu hale Kurumu, Özelletirme daresi Bakanl, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartlar Kurumu, Türkiye statistik Kurumu, Bankaclk Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasas Kurulu.

12 Aralk Perembe: Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanl, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, Enerji Piyasas Düzenleme Kurumu, Nükleer Düzenleme Kurumu, Ulusal Bor Aratrma Enstitüsü, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüü, Nadir Toprak Elementleri Aratrma Enstitüsü, Maden ve Petrol leri Genel Müdürlüü, Mesleki Yeterlilik Kurumu.

13 Aralk Cuma: Ticaret Bakanl, Sanayi ve Teknoloji Bakanl, Rekabet Kurumu, Helal Akreditasyon Kurumu, GAP Bölge Kalknma daresi Bakanl, Dou Anadolu Projesi Bölge Kalknma daresi Bakanl, Konya Ovas Projesi Bölge Kalknma daresi Bakanl, Dou Karadeniz Projesi Bölge Kalknma daresi Bakanl, Küçük ve Orta Ölçekli letmeleri Gelitirme ve Destekleme daresi Bakanl, Türk Standardlar Enstitüsü, Türk Patent ve Marka Kurumu, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Aratrma Kurumu, Türkiye Bilimler Akademisi Bakanl, Türkiye Uzay Ajans.

14 Aralk Cumartesi: Salk Bakanl, çevre ve ehircilik Bakanl, çileri Bakanl, Türkiye Hudut ve Sahiller Salk Genel Müdürlüü, Türkiye laç ve Tbbi Cihaz Kurumu, Türkiye Salk Enstitüleri Bakanl, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüü, Emniyet Genel Müdürlüü, Jandarma Genel Komutanl, Sahil Güvenlik Komutanl, Göç daresi Genel Müdürlüü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Bakanl.

15 Aralk Pazar: Milli Eitim Bakanl, Dileri Bakanl, Yükseköretim Kurulu, Ölçme, Seçme ve Yerletirme Merkezi Bakanl, Yükseköretim Kalite Kurulu, 127 üniversite, Avrupa Birlii Bakanl, Türk Akreditasyon Kurumu.

16 Aralk Pazartesi: Tarm ve Orman Bakanl, Gençlik ve Spor Bakanl, Ulatrma ve Altyap Bakanl, Orman Genel Müdürlüü, Devlet Su leri Genel Müdürlüü, Meteoroloji Genel Müdürlüü, Türkiye Su Enstitüsü, Karayollar Genel Müdürlüü, Bilgi Teknolojileri ve letiim Kurumu, Sivil Havaclk Genel Müdürlüü.

17 Aralk Sal: Cumhurbakanl, Milli stihbarat Tekilat Bakanl, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterlii, Diyanet leri Bakanl, Devlet Arivleri Bakanl, Milli Saraylar daresi Bakanl, Strateji ve Bütçe Bakanl, letiim Bakanl, Savunma Sanayi Bakanl.

Ayn gün 2020 Yl Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifinin 4 maddesi, 18 Aralk çaramba günü 9 maddesi, 19 Aralk Perembe günü ise 9 maddesi görüülecek.

Meclisin bütçe maratonu, 20 Aralk Cuma günü bütçenin tümü üzerinde yaplacak son konumalarla tamamlanacak.

Gruplar ve hükümetin turlardaki konuma süreleri, günlerine göre 60-70 dakika olarak belirlendi.

Ana Sayfaya Git