Geri adım yok!

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, 'Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, "Tabi ki böyle bir mücadelenin içerisinde şehidimiz, gazilerimiz de olacak.

Haberler 23.01.2018 - 09:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bu karlksz da kalmayacak. Bunun bedelini çok çok ar ödüyorlar, ödeyecekler. Ama biz bu yoldan geri duramayz. Bu konudaki kararllmz ortada. Afrinden geri adm atmak yok. Afrin operasyonu tpk Frat Kalkan gibi hedeflerine ulatnda sona erecektir. Bazlar diyor ki bunu diyen de enteresan; süre belli olmal, fazla uzun olmamal. Ben de Amerikaya soruyorum; Afganistanda sizin süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce Iraka girdiniz hala ordasnz. imdi de buraya girdiniz. Bunun süresi olur mu? Böyle bir sava matematii olur mu? Nasl böyle bir ey sorarsn anlamak mümkün deil dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Betepe Millet Kültür ve Kongre Merkezinde Ankara Sanayi Odas Ödül Töreninde konutu.

TERÖR KORDORUNA LK HANçER FIRAT KALKANI HAREKATI LE VURMUTUK

Erdoan, Türkiyenin bir istiklal ve istikbal davas vardr. Bu davada, hudutlarmzn güvenlii ne kadar önemliyse ekonomimiz de o kadar önemlidir. Bugün kahraman güvenlik güçlerimiz snrlarmzn içinde ve dnda yakn tarihimizin en büyük mücadelelerinden birini yürütüyor. Bir yandan bölücü terör örgütü dier yandan FETÖ ihanet çetesi ile irili ve ufakl pek çok terör oluumuyla mücadele ediyoruz. Snrlarmz boyunca oluturulmak istenen milli birliimizi ve toprak bütünlüümüzü alenen tehdit eden terör koridoruna ilk hançeri Frat Kalkan Harekat ile vurmutuk dedi.

MD BAZI YAZAR çZERLER HEDEFTEN SAPTIRMA GAYRET çNE GRYOR

Erdoan, imdi baz yazar çizerler bu operasyonlar Kürtlere kar operasyon diye ilan edip hedeften saptrma gayreti içine giriyor. Bizim Kürt vatandalarmzla sorunumuz yok. Olay Kürt koridoru meselesi deil, olay terör koridorunu yok etme meselesidir. Böyle bir anlay böyle bir yazy yazan bu ülkede az çok mürekkep yalam hele hele askerin içinde görev alm birileri olursa bu bizi ciddi manada üzer. Kürt koridoru, terör koridoru nedir bunu ben anlatacak deilim kendisi anlamal. Suriyenin kuzeyinde bize kar yönelmi tacizler var dedi.

AFRNDEN GER ADIM ATMAK YOK

Erdoan, Tabi ki böyle bir mücadelenin içerisinde ehidimiz, gazilerimiz de olacak. Bu karlksz da kalmayacak. Bunun bedelini çok çok ar ödüyorlar, ödeyecekler. Ama biz bu yoldan geri duramayz. Bu konudaki kararllmz ortada. Afrin hallolacak. Afrinden geri adm atmak yok dedi.

RUSLAR DOSTLARIMIZ LE DE KONUTUK MUTABAKATIMIZ VAR

Erdoan, Bunu Rus dostlarmz ile de konutuk mutabakatmz var. Dier koalisyon güçleri ve ABD ile de konutuk. ABDyi bir eye ikna edemedik. Biz kendilerine DEA ile mücadeleyi neden bir terör örgütüyle yapyorsunuz dedik. Gelin bunu stratejik ortanz Türkiye ile yapn dedik. Dediler ki bizim generallerimiz bize Türkiyenin bu ie tahsis ettii ordu yeterli deil dediler. Sizin generalleriniz size yanl söylüyor dedik, Trumpa da söyledim fakat dinlemediler. Siz bilirsiniz dedik. Siz yolunuza biz yolumuza diye konutu.

5 BN TIR SLAH GETRD AMERKA BU BÖLGEYE

Erdoan, 5 bin tr silah getirdi Amerika bu bölgeye. Bütün bunlar terör örgütlerine datld. Bugün Suriyenin kuzeyinde 20 kadar ABD üssü var. Bunlar bütün halkmn bilmesi lazm. u anda 2 bine yakn kargo uçayla bölgeye silah tanmtr. Bunlarn hepsini biz biliyoruz. Bize bu noktada hiç olmazsa dürüst davrann. u ana kadar bu dürüstlüü göremedik dedi.

RUSYA LE YAPTIIMIZ GÖRÜME çERçEVESNDE DEVAM EDYORUZ

Erdoan, Biz de Rusya ile yaptmz görüme çerçevesinde devam ediyoruz. Afrinde Mehmetçiimiz görevine devam ediyor. Ülkemizin hiçbir ülkenin bir kar topranda gözü yoktur, olmamtr. Bizdeki Suriyeli kardelerimiz kendi topraklarna dönme imkann da böylece bulacaklar. Biz kendimizle birlikte bölgemizdeki tüm kardelerimizin güvenliini geleceini savunuyoruz. 3.5 milyon üzerindeki Suriyeli misafirlerimizin bizim salayacamz güvenlikle ülkelerine dönebileceklerini biliyoruz. Yapt meru operasyonlar üzerinden Türkiyeyi eletirenlerin hiçbiri Suriye halknn sorunlarnn çözümü ve gelecei deildir. Suriye halk bakalarnn umurunda olmayabilir ama bizim umurumuzdadr. Türkiye Afrinde Kürtlere kar deil, oradaki terör örgütüne kar mücadele etmektedir açklamasnda bulundu.

EN BÜYÜK TEEKKÜR AFRNDEK KÜRT, ARAP VE TÜRKMEN KARDELERMZDEN GELECEKTR

Erdoan, Orada bir terör örgütü var. çok yaknda görülecektir ki terör örgütünün basks kalktnda bize en büyük teekkür Afrindeki Kürt, Arap ve Türkmen kardelerimizden gelecektir diye konutu.

BZM BR KIZIL ELMAMIZ VAR. O HEDEFE DORU GDYORUZ

Erdoan, Ülkemizdeki PKK gibi Suriyedeki PYD de Kürtler için deil bölge üzerinde emeli olan güçler için savayor. Bu hain projenin nihai hedefinin Türkiye olduunu görmemek için aptal olmak gerekir. Bu ülkede kimse saf deil aptal da deil. Bunun için de Afrin operasyonuna vatandalarmzn hepsi destek veriyor. Bizim bir kzl elmamz var. O hedefe doru gidiyoruz açklamasnda bulundu.

NE ZAMAN BTERSE BZM ORADA DURMAYA MERAKIMIZ YOK çEKLMESN BLRZ

Erdoan, Afrin operasyonu tpk Frat Kalkan gibi hedeflerine ulatnda sona erecektir. Bazlar diyor ki bunu diyen de enteresan; süre belli olmal, fazla uzun olmamal. Ben de Amerikaya soruyorum; Afganistanda sizin süreniz belli oldu mu? Ne zaman bitecek o? Biz iktidara gelmeden önce Iraka girdiniz hala ordasnz. imdi de buraya girdiniz. Bunun süresi olur mu? Böyle bir sava matematii olur mu? Nasl böyle bir ey sorarsn anlamak mümkün deil. Ne zaman i biterse bizim orada durmaya merakmz yok çekilmesini biliriz. Bunun için birilerinden icazet almaya ihtiyacmz yok. Türkiye olarak bizim hiçbir yeri igal gibi bir gayemiz yok. Tek gayemiz gönülleri fethetmek. Ecdadmz böyle yapm biz de böyle yapacaz ifadelerini kulland.

DÜN DEA çN SEFERBERLK LAN EDENLERDEN BUGÜN BÖLÜCÜ ÖRGÜT KARISINDA HAKKANYETL TUTUM BEKLYORUZ

Erdoan, Dün DEA için seferberlik ilan edenlerden bugün bölücü örgüt karsnda sadece hakkaniyetli bir tutum bekliyoruz. Snrlarmz boyunca bir terör koridoru oluturmak için getirilen silahlar bugün sadece bize kar kullanlyor olabilir. Biz parayla bu silahlar istedik vermediler, terör örgütüne ücretsiz veriyorlar. Nasl oluyor da biz stratejik ortak oluyoruz? Bunu anlamak mümkün deil diye konutu.

DÜN REYHANLIYI HEDEF ALAN ROKETLERN YARIN KM HEDEF ALACAI BLNMEZ

Erdoan, Yarn bu silahlar onlar gönderen ülkelere de dönecektir. Dün Reyhanly hedef alan roketlerin yarn kimi hedef alaca bilinmez. Biz Allahn izniyle bu terör dalgasnn da üstesinden geliriz. Bizi asl üzen ortadaki bu gerçeklere ramen baz çevrelerin ülkemizi terör örgütleriyle irtibatl göstermeye çalyor olmalardr. nallah endielerimiz gerçeklemez. Dünyay daha huzurlu ve güvenli bir yer haline getirmek için bölgesel ve küresel tüm oluumlara katk vermeye hazrz ifadelerini kulland.

KRED DERECELENDRME KURULULARI ADETA SYASET KURUMU GB

Erdoan, Geni bir cephede fiili bir mücadele yürütürken ekonomideki hedefleri de ihmal etmeyeceiz. Türkiyenin geçmite yaad krizlere baktnzda ekonomik zayfln rol oynadn görüyoruz. Kredi derecelendirme kurulularnn yaptklar açklamalara sakn aldanmayn. Bunlar adeta siyaset kurumu gibidir. Siyasi kararlar ile Türkiyeyi çökerteceklerini sanyorlar. Onlar ne denli aleyhte açklamalar yaptysa büyüme açkland, 11,1. Dünyada bir numara neredeyse Türkiye. Ne oldu? Hani kredi derecelendirme kurulular? Özür dilediler mi? Bunlarda yüz yok ki özür dilesinler. Demokrasimizle birlikte ekonomimizi de ayaa kaldrma mücadelesi verdik açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git