Gövde gösterili kongre

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Kent tarihinde ilk defa yoğun katılımın sağlandığı kongrede mevcut başkan Cihan Kayaalp güven tazeledi. Kongrede MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de mesajı okundu.

Haberler 28.09.2020 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHP Diyarbakr l Bakanl Olaan Kongresi, MHP stanbul Milletvekili ve Meclis Grup Bakan Vekili Arzu Erdemin katlmyla açk hava kongre merkezinde gerçekletirildi. MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalpin bakanlk için tek aday olduu kongre, sayg duruu ve stiklal Marnn okunmasyla balad. Programda Kongre Divan Bakanlna MHP stanbul Milletvekili ve Meclis Grup Bakan Vekili Arzu Erdem, divan üyeleri olarak MHP Batman l Bakan Kerem Demir, MHP Elaz l Bakan Semih Ik ve MHP Bingöl l Bakan Nurettin Varol seçildi.

DYARBAKIR KALEMZ, NAMUSUMUZ, EREFMZDR

MHP stanbul Milletvekili ve Meclis Grup Bakan Vekili Arzu Erdem, Diyarbakr bizim kalemizdir, namusumuzdur, erefimizdir. Rabbim birliimizi, dirliimizi daim eylesin. Rabbim bundan sonra da burada öncelikle ay yldzl al bayramz ve yannda üç hilalimizi her zaman dalgalandrmaya sizlere vesile klsn. Diyarbakr var olduu sürece eminim ki bayramz inmeyecek, vatanmz bölünmeyecek, ezanmz dinmeyecektir. Kongremizin hayrlara vesile olmasn temenni ediyorum. Rabbim inallah tüm hizmetlerimizi Kzl Elmaya götürsün hedefimiz Turan olsun dedi.

Erdem daha sonra MHP Genel Bakan Devlet Bahçeli tarafndan kongreye gönderilen mesaj okudu. Mesajda özetle u ifadeler yer ald:

Sahip olduumuz tarihi misyonun dinamik vasfyla 2023 vizyonumuzun ve hatta onu da aan, bununla da kalmayp gelecei kuatan hedefler manzumesi fikriyatmzn zenginliiyle harmanlanp yorumlanacaktr. u ana kadar ilçe kongrelerimizin büyük bir ksm tamamlanm, aadan yukar basamak basamak yükselen demokratik süreçler huzur ve saduyu içinde gerçeklemitir.

2 YILDA ZORLU SÜREç YAADIK

Divanlk heyetinin oluturulmasnn ardndan bir konuma yapan MHP Diyarbakr l Bakan Cihan Kayaalp ise 2 ylda zorlu süreç yaadklarn, 17 ilçe tekilatn baaryla faaliyete geçirdiklerini söyledi. Kayaalp, Devlet babamzn uygun görmesiyle yaklak 2 yldr bu görevdeyim. Nasip olursa bugün tek aday olarak devam edeceiz Allahn izniyle. Malumunuz zorlu bir süreç yaadk, 2 yllk ciddi emei beraber sarf ettik. 17 ilçemizde de tekilatmz faal ve bütün yönetimiyle beraber ellerinden gelen hizmeti yapmaktalar. nallah bundan sonra da daha büyük bir özveriyle, çabayla, inançla genel bakanmz Devlet babamza layk olmaya çalacaz diye konutu.

Konumalarn ardndan MHP Diyarbakr il tekilatnn bugüne kadar yapt faaliyet ve mali raporlar okundu. MYK üyeleri salonda kurulan sandklarda MHP Diyarbakr l Bakann seçmek için oy kulland. Kongrede bakanla Cihan Kayaalp tekrar seçildi.

Kongreye, milletvekilleri, MHP MYK üyeleri, belediye bakanlar, il ve ilçe bakanlar ve partililer katld.

Ana Sayfaya Git