Gözler kabinede!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ne başkanlık edecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak Kabine toplantısının ana gündem maddesi koronavirüsle mücadele olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgının son durumu ve aşılama çalışmalarıyla ilgili sunum yapacak. Kabinede lokanta, restoran ve kafelerin durumunun yanı sıra son günlerde gündemde olan gıda fiyatlarındaki artış da ele alınacak.

Haberler 01.02.2021 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Koronavirüs salgnnn kontrol alnmas için hayata geçirilen sk tedbirler ile birlikte müteri almna kapatlan, yalnzca paket servis ve gel-al hizmeti veren restoran, kafe ve lokantalarn durumu Kabinenin scak balklarndan olacak.

Esnaf gibi, milyonlarca vatanda da kafelerin tedbirlere riayet açlmas konusunda beklenti içinde. Erdoan, Cuma namaz çknda kafeler, restoranlar ve lokantalar ile ilgili açklamada bulunmu, Okullarla ilgili, son dönemde, restoranlarla ilgili, açk mekanlarla ilgili baz ekonomik gelimeleri de göz önüne alarak admlar atmaya gayret ettik. u anda lokantalarmz vs. gözetleme gibi bir düüncemiz var. Son açklamalarnda mali destekler noktasnda 1000 bin ile 750-500 lira gibi destei 3 ay süre ile verme karar aldk, bu adm atmakla da ciddi bir yükü üzerimize alm durumdayz. demiti.

Erdoan, Salk Bakan Fahrettin Kocan sunumu ve Bilim Kurulunun mesajlar dorultusunda, Lokantalar, kafeler, restoranlar ne zaman açlacak? sorularnn yantn ulusa sesleni konumasnda verecek.

SOKAA çIKMA KISITLAMASI KALDIRILACAK MI?

Koronavirüs tedbirleri kapsamnda hafta içi her akam 21.00 ile 05.00 saatleri arasnda sokaa çkma kstlamas uygulanyor. Vatandalar kstlamalarn ne zaman gevetileceini merak ediyor. Bir süredir düüte olan vaka satlar son 1 haftada yeniden arta geçti. Kabine toplantsnda kstlamalar ile ilgili yeni kararlar da deerlendirilecek. Sokaa çkma kstlamasnn kaldrlmas ise u an için beklenmiyor. Erdoan, ulusa sesleni konumasnda, Sokaa çkma kstlamas kaldrlacak m? sorusuna da yant vermi olacak.

GÖZLER MART AYINA çEVRLD

Mart aynn ikinci yarsnda hafta içi sokaa çkma yasa saati 21.00den 23.00e çekilebilir. Hafta sonu yasa gündüz kaldrlabilir. Okullar ve lokantalar belli kurallarla açlabilir.

Hükümette yaplan deerlendirme toplantlarnda, son iki ay içerisinde uygulanan önlemlerle vakalarn yüzde 60 orannda dütüü, ölüm oranlarnda da gerileme beklendii bildirildi. Toplumsal bakln da etkisiyle, özellikle büyükehirlerde önemli oranda sonuç alnd ifade edildi.

NELER DEECEK?

- Salgnn seyrine bal olarak, kurallarn deitirilmesine ilikin seçenekler tartlyor.

- Öncelikli olarak sokaa çkma yasana ilikin saatlerin daraltlabilecei konuuluyor. Cumartesi-pazar günü uygulanan sokaa çkma kstlamalarnn gündüz için kaldrlmas da yeni planlamada söz konusu olabilecek.

- Hafta içi kstlamalarnn saatlerinin de 21.00den 23.00e çekilebilecei belirtiliyor.

- Bir süre sonra Salk Bakanl hastanelerinde, normal hasta kabul edilebilecei, ertelenen ameliyatlar ve tedavilere de yeniden balanabilecei ifade ediliyor.

- Mart ayndan itibaren okullarn ikinci yar ylnda yüzyüze eitime geçmesi de tartlan konular arasnda.

- Lokanta ve kafelerin belli kurallarla açlabilecei, buralara HES koduyla girilmesine ilikin yeni düzenlemeler yaplabilecei öne sürülüyor.

Ana Sayfaya Git