Gözler kabinede!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak Kabine toplantısında, Kovid-19 ile mücadele, aşı çalışmaları, turizm sektörüne ilişkin gelişmeler başta olmak üzere ülke gündemindeki konuların ele alınması bekleniyor

Haberler 21.06.2021 - 00:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakanl Kabinesi, bugün Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan bakanlnda toplanacak.

Kabine toplantsnda Kovid-19 ile mücadele bata olmak üzere ülke gündemindeki önemli konularn ele alnmas bekleniyor.

MASKE VE YASAKLAR

Toplantda Salk Bakan Fahrettin Kocann bir sunum yapmas öngörülürken, hz kazanan alama çalmalarnn masaya yatrlarak, bunun vaka saylarna yansmalarnn deerlendirilecei, ayrca yerli a çalmalarnn da toplantnn önemli balklarndan olaca tahmin ediliyor.

Kstlama tedbirlerinin de görüülmesi beklenen toplantda, bata pazar günleri uygulanan sokaa çkma kstlamas olmak üzere tedbirlerin gevetilip gevetilmeyecei, normallemeye ilikin yeni admlar atlp atlmayaca konularnn toplantnn önemli gündem maddelerinden olmas öngörülüyor.

TURZM BAKANLII

Turizm sezonunun açlmas, Rusyadan Türkiyeye uçularn 22 Haziran itibaryla yeniden balayacak olmas gibi konularn da gündeme gelecei tahmin edilen toplantda, turizme yönelik Kovid-19 tedbirlerinin masaya yatrlmas bekleniyor.

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoyun sunum yapmas beklenen toplantda, turizm sektörüne verilen KDV desteinin uzatlmas konusunun gündeme gelmesi öngörülüyor.

Salgn sonrasnda çalanlara ve i yerlerine verilen desteklerin toplant gündeminde olaca tahmin ediliyor.

TERÖR OPERASYONLARI

Toplantda, güvenlik ve d politikaya ilikin konularn da görüülmesi, Milli Savunma Bakan Hulusi Akarn, yurt içi ve snr ötesinde terör örgütlerine kar yürütülen operasyonlara ilikin kabineyi bilgilendirmesi bekleniyor.

Diplomatik gelimelerin de ele alnmas beklenen toplantda, NATO Zirvesi ve Cumhurbakan Erdoann Azerbaycan ziyareti ile Antalyadaki Güneydou Avrupa birlii Süreci Devlet ve Hükümet Bakanlar Zirvesi ve Antalya Diplomasi Forumunun yansmalarnn deerlendirilmesi öngörülüyor.

Ana Sayfaya Git