Gül (Baykal'ın açıklamaları) "Hiç ciddiye almadım .Bazıları çok ciddiye almışlar"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Esenyurt'ta cuma namazı sonrası camiden çıkarken gazetecilere açıklarda bulunda. Gül, CHP Milletvekili Deniz Baykal'ın açıklamalarıyla ilgili, "Geçen günler bir siyasetçinin çeşitli kendi parti içi hesapları ve politikaları çerçevesinde yaptığı çeşitli taktikler o konuşmada beni de söz konusu etti.

Haberler 06.05.2017 - 08:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açkças benimle ilgili söylenenleri hiç ciddiye almadm. çünkü, daha önceden de biliyorum nasl 367 meselelerinin nasl ortaya çktn, bugünkü koullara Türkiyeye gelirken hangi artlarda geldiini. Dolaysyla hiç ciddiye almadm. Ama üzülerek görüyorum ki bazlar çok ciddiye almlar. Hatta baz arkadalar sayg seviyesini de aarak neredeyse benim ne yapmam gerektiini, söylemem gerektiini nasihat edecek kadar ileri de gittiler. Buna çok üzüldüm dedi.

SUKUTU GERçEKTEN çOK ÜZÜNTÜ LE KARILIYORUM VE KAMUOYUNUN VCDANINA BIRAKIYORUM

Gül, Baka bir noktada uzun bir süredir baz çevreler, siteler, sosyal medyada bata ben olmak üzere Ak Partinin gerçek öncüleri, kurucular onun içeride darda itibarnda, baarsnda çok büyük emei geçmi arkadaalar hakknda aza gelemeyecek laflar küfürlere varan her türlü ahlak d davranlar edep d dorusu bunlar da nasl organize olduunu dünya alem biliyor artk. Bunun karsnda sukutu gerçekten çok üzüntü ile karlyorum ve kamuoyunun vicdanna brakyorum ifadelerini kulland.

GÜNLÜK SYASETE GRMEYECEM DE DEFALARCA SÖYLEDM

7 yl tarafsz olarak Cumhurbakanl yaptn vurgulayan Abdullah Gül, Ben 7 sene tarafsz olarak cumhurbakanl yaptm. Sonra ayrlnca da günlük siyasete girmeyeceimi de defalarca söyledim dedi.

Abdullah Gül, Tabi ki bütün bilgimi, birikimimi yeri, geldiinde ülkem için paylama sorumluluum var. Yeri geldiinde ülkemizi yöneten deerli arkadalarm ile ba baa gelerek paylatm. Yeri geldiin de kamuoyu ile paylatm. Bu ekilde paylamaya da devam edeceim dedi.

BAKTIIMIZDA ÜLKE ZATEN KUTUPLAMANIN VE SEçMLERN YORGUNLUU çNDE

Gül, Baktmzda ülke zaten kutuplamann ve seçimlerin yorgunluu içinde. Türkiyenin önüne bakmas gerekir. Türkiyenin önünde çok önemli meseleleri var. Ulusal çkarlarn tehdit eden gelimeler var.çeride bir sürü ekonomik beklentiler, sorunlar, halkn ihtiyaçlar var. Herkesin bunlar çözmek için uramas gerekir. Bu uurda da elinden gelen her eyi yapmas gerekir. Bu noktada Hükümete yardmc olmak, dier sorunlara yardmc olmak gerekir diye konutu.

SORUNLARI çÖZMEK çN BERABERLK çERSNDE, SOUKKANLI EKLDE HAREKET EDLMEL

Abdullah Gül, Türkiyenin bütün bu zorluklar amas tarihinde ilk defa ciddi ciddiye kald tehlikeler var yurt dnda kaynaklanan bütün bunlar amak için büyük bir beraberlik içerisinde , soukkanl ekilde hareket edilmeli. Bu fikirlerimi bu ekilde paylarm ifadelerini kulland.

BR çOK POLEMKLERE SOKMAK çN URAANLARA DA DORUSU Hç CDDYE, DKKATE ALMAM

Gül, Onun ötesinde bir çok polemiklere sokmak için uraanlara da dorusu hiç ciddiye, dikkate almam dedi. 11. Cumhurbakan Gül, gazetecilerin bu konu dndaki sorularna yant vermeyerek camiden ayrld.

Ana Sayfaya Git