Gül, Daems ile görüştü

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Başkanı Rik Daems ile bir araya geldi.

Haberler 01.04.2021 - 10:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Alnan bilgiye göre, TBMM Bakanlnn daveti üzerine Türkiyeye gelen Daems ve beraberindeki heyet, Adalet Bakan Gülü ziyaret etti.

Bakanlkta gerçekleen ziyarette, uluslararas adli i birlii, terörle mücadele, insan haklar ve yolsuzluun önlenmesi konular bata olmak üzere AKPM bünyesinde yaplan çalma ve faaliyetler hakknda fikir alveriinde bulunuldu.

Gül, görüme srasnda AKPM Genel Kurulunun 25-28 Ocak 2021deki k oturumunda yeniden bakan seçilen Daemsi tebrik ederek ziyaretinden duyduu memnuniyeti dile getirdi.

YARGI REFORMU

Yarg Reformu Strateji Belgesinde öngörülen hedeflerden biri olan nsan Haklar Eylem Plannn 2 Mart 2021de Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan tarafndan kamuoyuyla paylaldn belirten Gül, nsan Haklar Eylem Plan ve Yarg Reformu Stratejisi ile balatlan sürecin insan haklar temelinde sürdürülmesinin amaç edinildiini ifade etti.

Gül, plan hazrlanrken insan haklar alanndaki tüm temel belgelerin, kararlarn, raporlarn dikkatlice analiz edildiini, Avrupa Konseyinin raporlar ile Avrupa nsan Haklar Mahkemesinin kararlarnn da göz önünde bulundurulduunu kaydetti.

Daems de Avrupa Konseyinin kurucu üyelerinden olan Türkiyenin ayn zamanda Avrupann bir parças olduunu ifade etti.

Yarg Reformu Stratejisi Belgesi ile nsan Haklar Eylem Plann daha önce incelediini ve pek çok açdan baarl bulduunu aktaran Daems, uygulanmas noktasnda AKPM olarak her türlü destei vermeye ve i birlii yapmaya hazr olduklarn kaydetti.

Ziyaret, karlkl hediye takdimiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git