Gülen İçin İkinci Yazı

Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı için geldiği Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haberler 03.08.2016 - 09:54 Son Güncelleme : 03.08.2016 - 09:54

FETÖ elebaşı Gülenin ABDden başka bir ülkeye kaçmasının ancak ABDnin izin vermesiyle mümkün olacağını vurgulayan Bozdağ, Kaçarsa ABD kaçmasına ya göz yummuş ya da onay vermiştir. çünkü şu anda Pensilvanyadaki ikameti ABDnin güvenlik birimleri, istihbarat örgütlerince yakından takip ediliyor, kontrol altında. O kontrolün dışına ABDnin izin ve onayı olmadan çıkma ihtimali yok. Türkiyenin dışında bir ülkeye gitmesi onun kaçması anlamında değil de ABDnin ülkeden ayrılmasına izin ve onay vermesi anlamına gelir. ABDnin oradan çıkarması anlamına gelir. dedi.

Türk-ABD ilişkileri ve Türkiye-ABD dostluğu bakımından FETÖ ele başı Gülenin Türkiyeye iade edilmesi gerektiğini belirten Bozdağ, Gülenin yargı huzuruna çıkarak adil bir şekilde yargılanması gerektiğini söyledi.

Bozdağ, ABDli yetkililerden empati yapmalarını isteyerek, şöyle devam etti:

Amerikada Sayın Obamanın yönetim yeri Beyaz Sarayı bombalamış olsalar, etrafında onlarca insan ölmüş ve yaralanmış olsa, Kongreyi bombalamış olsalar etrafında ölü ve yaralılar olsa, Pentagonu bombalamış olsalar, Amerikan özel harekatını bombalamış olsalar, Sayın Obamayı infaz için timler gelse, Obamanın bulunduğu yere kurşun yağdırsalar ve onun korumalarını şehit etmiş olsalar ve büyük bir darbe teşebbüsü Türkiyede olduğu gibi 200den fazla ölü, 2 binden fazla yaralıyla başarısız kalmış olsa ve bu darbe teşebbüsünü yapan, sevk ve idare eden kişi de Türkiyede bulunsa... ABDnin yönetimi, mahkemeleri, Başkanı bunu Türkiyeden istemiş olsa, Türkiye vermese bu Amerikalıları üzmez mi, rahatsız etmez mi? Elbette rahatsız eder.

Türkiyeye verilmemesi halinde Türkiye-ABD ilişkilerini çok olumsuz etkileyeceği gibi Türk halkının ABDye bakışını da olumsuz etkileyecektir. Ben Amerikada bulunan ABD vatandaşlarından demokrasi ve hukuk devletine inananların da ABD hükümetine bakışını olumsuz etkileyecektir. Böylesi bir suçluyu ABD hiçbir gerekçeyle Amerikada daha fazla tutamaz diye düşünüyorum. Bunun artık bir izahı yok, iadesi gerekiyor.

- ABDye ikinci bir yazı gönderdik

Adalet Bakanı Bozdağ, FETÖ elebaşı Gülenin acil yakalanması ve tutuklanması taleplerini içeren dosyayı ABDye gönderdiklerini anımsatarak, FETÖ elebaşı Fetullah Gülenin tutuklanması amacıyla ABDye ikinci bir yazı gönderdik. dedi.

İlk yazının ardından Gülenin neden acilen tutuklanması gerektiğinin nedenlerinin de yer aldığı ikinci yazıyı ABDye gönderdiklerini belirten Bozdağ, İlk yazımız üzerine bizden istedikleri bilgileri, neden acildir diye sordukları sorulara yanıt verdik. Darbe teşebbüsünde Fetullah Gülenin parmağının olduğuna ilişkin ciddi iddialar, ifadeler var. O yüzden acilen tutuklanması gerekir, üçüncü ülkeye kaçabilir şeklinde istihbari bilgilerimiz var diye yazdık, gönderdik. diye konuştu.

Bozdağ, ABDye ziyaretlerinde de gerçekleştirecekleri görüşmelerde Gülenin iadesini talep edeceklerini vurgulayarak, Ben umarım ki ABD bu konuda Türkiyenin lehine, demokrasi ve hukuk devleti olmanın gereklerine uyar ve bu terör örgütü liderini Türkiyeye iade eder. ifadesini kullandı.

Ana Sayfaya Git