Gültekin Uysal yeniden DP genel başkanlığına seçildi

Demokrat Partinin 14. Olağan Büyük Kongresine tek aday olarak giren Uysal, 801 delegenin oy kullandığı seçimde 798 geçerli oyun tamamını aldı

Haberler 07.03.2022 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Demokrat Parti (DP) Genel Bakanlna, Gültekin Uysal yeniden seçildi.

DPnin 14. Olaan Büyük Kongresi, Ankara Spor Salonunda yapld.

Partililer ile baz siyasi parti temsilcilerinin katld kongre öncesi, halk oyunlar ekibi gösteri yapt, siyasi partiler ve sivil toplum kurulularnn kongreye gönderdii mesajlar okundu.

Divan heyetinin seçiminin ardndan konuan Genel Bakan Gültekin Uysal, hükümetin ekonomi politikalarn eletirdi.

ktidarn yürüttüü bata ekonomi ve tarm politikalar nedeniyle baz kesimler zenginleirken halkn fakirletiini ileri süren Uysal, izlenen d politikayla da Türkiyenin krizlere sürüklendiini iddia etti.

Uysal, yaanan olumsuzluklar demokrasi, hukuk ve adalet anlayyla giderecek kadrolara sahip olduklarn söyleyerek, Öyleyse kalkn demokratlar, kaldrn banz göklere, bu ülkede umut var. Kalkn demokratlar bizde azim var kararllk var. Kaldrn imannzla, kaldrn heyecannzla, bir kez daha kaldrn bu ülkeyi ayaa. Kaldrn yasaklar, kaldrn yolsuzluklar, kaldrn yoksulluu. Burada Bayar var, Menderes var, Demirel var, Özal var. Bu ülkede hala ve her daim Demokrat Parti var. ifadelerini kulland.

Kongrede daha sonra genel bakanlk seçimine geçildi.

801 delegenin oy kulland kongrede tek aday olan Gültekin Uysal, 798 geçerli oyun tamamn alarak yeniden DP genel bakanlna seçildi.

Ana Sayfaya Git