Güneydoğudan öfke fırtınası!

Güneydoğu illerinde bugün Cuma namazı sonrasında, ABD ve İsrail'i "telin yürüyüşlerinin" yapılacağı bildirilirken, dün bölgenin bir çok yerinde, "öfke fırıtınası" estirilerek, "Kudüs Müslümanlarındır" dedinildi.

Haberler 08.12.2017 - 09:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABD Bakan Trumpn, Kudüsü srailin bakenti olarak tanma ve Tel Avivdeki büyükelçiliklerini Kudüse tama kararna Güneydou illerinden büyük tepki sesleri yükseldi. Bugün Cuma namaz sonrasnda bir çok ilde, telin mitingleri yaplaca bildirilirken, dünkü basn açklamalar ve gösterilerinde, Kudüst Müslümanlarndr. ABD israil sabrmz tama solganlar atlarak, karara tepki gösterildi

MEMUR-SEN ÜYELER

Diyarbakr Memur-Sen l Bakan Yunus Memi, ABDnin diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savann ateli bölümünün slam corafyas üzerinden gerçeklemesini istediine iaret etti.

FLSTNL GAL PLANI

Memi, plann arkasnda Filistinin tamamyla igal etmek olduuna iaret ederek, ABDnin Kudüsü srail in bakenti olarak tanma ve Amerikan Büyükelçiliinin Kudüse tanmasna yönelik söyleminin fiiliyata geçirmeyi amaçlayan ABD ve Bakan Trump ihtarmzn öncelikli muhataplardr. Arkasna ABDyi alan Siyonizm, nihai hedefine doru adm adm ilerlediini zannediyor. Yüzyllarca yaad gettolarda oluturduu kin dolu ideolojisiyle kurduu devletinin büyük hedeflerini, yani Büyük srail Projesini gerçekletirmek için Allahn bize emanet ettii ve ebedi hakikatin tapusu olan Mescid-i Aksay ortadan kaldrmak ve Kudüsü genelde de Filistini tamamen igal etmek için tezgh kurdu. açklamasnda bulundu.

SAVA GEREKçES OLUR

ABDnin bu hamlesi, insanlk için manevi ve tarihi kymete sahip, bu yönüyle de dünyann bar adas olmu Kudüsü sava gerekçesine dönütürmek amac tamaktadr. diyen Memi açklamann devamnda unlar söyledi:

ABD bu yolla, diplomatik ve ekonomik zeminde devam eden örtülü üçüncü dünya savann ateli bölümünün slam corafyas üzerinden gerçeklemesini istemektedir. Oysa Kudüs, bütün inançlar için ortak tarih, ortak corafya, ortak kültür ve hepsinden öte ortak kader ve birlikte yaamak demektir. Kudüsün bu vasflarnn yok edilmesine izin vermeyiz. Kudüsün insanln ortak miras olmas gerçeine ihanet ettirmeyiz. ABD-srail ortak yapm bu kirli strateji, iddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlk için eer engellenmezse daha da büyür ve sorunlarn kapsn aralayacaktr. Tam da bu yüzden dünyann bütün iyi insanlar bar gelitirme ve bar adas Kudüsü koruma noktasnda çarmzn muhatabdr. Buradan diyoruz ki, korsan srail Kudüsü bakent yapmak gibi bir hataya dümemeli, ABD srail in bakentinin Washington olduunu idrak etmeli.

FELAKETLERE URATILACAK

Memi, Kudüsün; çökmekte olan köhne dünya düzeninin merkezindeki ABD oligarisinin yaad iktidar çatmasn gizleme aparat olarak seçildiini söyleyerek, bu yönüyle de çarlarnn bir dier muhatab Siyonizme ve Filistin igaline kar çkan samimi Yahudiler olduunu açklad.

Kararln fiiliyata dökme vaktinin olduunu açklamasna ekleyen Memi, Kudüsün Siyonizme bakent yaplmasn engellemek için harekete geçmek birlikte ses vermek ve insanln bekledii o sözü söylemek için buradayz. Bata Kudüs olmak üzere, bütün slam corafyasnda barn ve adaletin hkim olmas gerekir. Kaos ortam dünyay bir felakete sürükleyecek. Bizim mücadelemiz, sadece bizim için deil, insanlk içindir. Eer Kudüs ile ilgili karar uygulanrsa ve Kudüs srailin igalinden tamamen kurtulmazsa, korkarz ki emperyalizmin oluturduu kaostan dolay yorulan insanlk, daha büyük felakete urayacaktr. ifadelerini kulland.

SYONSTLERN YAPTIKLARI

ABDnin verdii karar hakknda bütün insanla çarda bulunduklarn ifade eden Memi, son olarak unlar kaydetti:

ABDnin keskin inançlar, rkç politikalar stratejik bir araç olmann ötesinde farkl bir anlam tayor. ABDnin kararlarnn sadece politik deil, slam dünyasna olan dümanlnn açk ilan ve Müslümanlara açk gözdadr. Bakent hayali, onlarn mitolojik inançlarnn bir yansmasdr. Bu yüzden bütün insanla çarda bulunuyoruz. Tüm dünyann, ABDnin bu provokatif tutumuna kar ortak tepki göstermesi gerekir Daha fazla geç olmadan provokatif; ABD ve igalci katil srail durdurulmal, Kudüs ve Mescid- Aksa özgürletirilmelidir O yüzden buradan tüm dünyaya haykryoruz! Siyonist destekçisi ABD ve igalci Siyonist srail Kudüsü ve Mescidi Aksay temellük etmesine izin vermeyeceiz! Kudüs ve Aksa igalinin nereye varacandan gafil olanlar, Sabra, atilla, Cenin, El Halil gibi katliamlara baksnlar. Biliyoruz ki, Siyonistler uluslararas toplumdan, uluslararas hukuktan deil, sadece ve sadece ümmetten, Müslümanlarn öfkesinden çekiniyor. Ayaa kalktmzda zalimlerin nasl diz çökeceini Temmuzda gösterdi, Bugün de Aksa için ayaa kalkma günüdür,

SRTTEK UBE

Siirtte de Memur-Sen l Temsilci Vekili Vesim Eviz, Eitim Bir-Sen Siirt ube Bakanlnda düzenlenen basn toplantsnda, insanlk tarihinin en kanl ve en edit dönemlerinin yaand bir zaman diliminde olunduunu söyledi.

iddeti daha da derinletirerek kanl iktidarlarn sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazrlandna dikkati çeken Eviz, Kudüsü igal eden sraile destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlar ile birlikte insanla dönük bu ihtarn nedeni de hedefi de bellidir. Kudüs insanln ortak miras, özgürlük Kudüsün hakk iradesini yanstmak için buradayz. ifadelerini kulland.

Eviz, iddetten boulmu, krizlerle bouan bütün insanln doru ve adil bir söz beklediini, Anadolunun bu sözü söylemeye hazr olduunu ve ümmetin gönlünün de bu hakikate açk olduunu sözlerine ekledi.

YÜKSELEN SES

Mardinde Eitim Bir Sen ube Bakan Eyyüp Deer, ube binasnda düzenlenen basn toplantsnda, iddeti daha da derinletirerek kanl iktidarlarn sürdürmek isteyen bir zihniyetin Kudüs üzerinden yeni bir hamle yapmaya hazrlandn söyledi.

Kudüsü igal eden sraile destek veren ABD ve bütün bunlara sessiz kalanlarn hedefinin belli olduunu kaydeden Deer, Kudüsün insanln ortak miras olmas gerçeine ihanet ettirmeyeceklerini vurgulad.

Deer, ABD-srail ortak yapm bu kirli strateji, iddet ve krizlerle kavrulan bütün insanlk için eer engellenmezse daha da büyük sorunlarn kapsn aralayacaktr. Tam da bu yüzden dünyann bütün iyi insanlar bar gelitirme ve bar adas Kudüsü koruma noktasnda çarmzn muhatabdr. diye konutu.

4 DLDE KUDUS TEPKS

Ellerinde Türk ve Filistin bayraklar ile Türkçe, Kürtçe, Arapça ve ngilizce dillerindeki afi ve dövizlerle Artuklu Üniversitesi lahiyat Fakültesi önünde toplanan örenciler, ABDnin ald karar protesto etmek amacyla kampus içerisinde Kudüs yürüyüü yapt. Örenciler, yürürüyü boyunca srail ve Amerika aleyhinde slogan atarak, srail bayraklar yakt. Yürüyüün ardndan kalabalk, Edebiyat Fakültesinin önünde basn açklamas yapt.

lk olarak Artuklu Üniversitesi akademisyen olan Filistin asll Prof. Dr. hsan El Atiye konuma yapt. Arapça yapt konumasnda Prof. Dr. Atiye, Kudüs ve Filistin hakknda bilgiler vererek, Kudüsün bütün slam ümmetinin ortak miras olduunu söyledi.

Daha sonra Kürtçe bir konuma yapan Doç. Dr. Mehmet Akba da, alnan bu kararn Müslümanlar, slam ümmetini birletirmeye vesile olacan savunarak, srailin Müslümanlarn sessizliine güvenerek bu kadar cesur davrandn kaydetti. Müslümanlara da seslenerek Kudüs davasnda birlik olmaya çaran Doç. Dr. Akba, gençlerden de Kudüs için her hafta ve her ay düzenli olarak bir bilinç oluturulmas çars yapt.

Mardin HH Gençlik Komisyonu Bakan Muhammed ahin Dou ise ABD Bakan Donald Trumpn açklamasnn ardndan, alnan karar protesto etmek için biraraya geldiklerini belirterek, Biz, o karar tanmyoruz. Kudüs, hiç bir zaman siyonistlerin deildir. Kudüs, Müslümanlarn ortak davasdr. Kudüs Müslümanlarndr ve kimseye peke çekilemez diye konutu.

KUDÜS MÜSLÜMANLARIN

Van Sivil Dayanma nisiyatifi üyeleri ve vatandalar, ölen namaznn ardndan Hazreti Ömer Camisinin avlusunda karar protesto için topland.

Grup, Katil Trump Filistinden defol, Hamasa selam direnie devam, Kudüs ümmetin onurudur, Terörist Amerika Filistinden defol, Katil srail Filistinden defol ve Mescid-i Aksa onurumuzdur sloganlar att. mam Hatip Lisesi örencileri de Shke Caddesinden sloganlar eliinde Merkez mam Hatip Lisesine yürüdü.

nisiyatif adna açklama yapan Nurullah Arvas, kararn Müslümanlara sava açmak anlamna geldiini söyledi. ABD Bakan Donald Trumpn kararnn slam ümmetinin kalbine vurulmu bir hançer olduunu vurgulayan Arvas, öyle konutu:

ABDnin ve srailin bu karar asla kabul edilemez. Ortadoudaki kargaadan ve slam devletlerinin içine dütüü zillet halinden faydalanan ABD, 1995 ylnda yasalatrd bu kararn hayata geçirmeye çalmaktadr. Alnan bu karar geçersiz ve gayrimerudur. Bu uluslararas kanunlar ile kayt altna alnan Filistin halknn haklarn ihlal eden ve bar imkann tamamen ortadan kaldran bir giriimdir.

Saadet Partisi l Bakan Özay lhan, parti binasnda düzenledii basn toplantsnda karar tanmadklarn dile getirerek Müslüman ülkeleri birbiriyle ve kendi iç problemleri ile bouurken, srail adm adm hedefine yürüyor. Kudüs bizim onurumuzdur, namusumuzdur, izzetimizdir. Kudüs bir slam ehridir ve böyle kalmaya devam edecektir. dedi.

HAKKARDEK TEPK

Memur-Sen l Bakan Feysel çiftçi, düzenledii basn açklamasnda, Kudüsün savan deil, barn ehri olduunu söyledi. Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) örencileri, ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma kararna tepki gösterdi. BEÜ önünde toplanan örenciler adna basn açklamasn okuyan Muhammet Demir, her geçen gün slam corafyasnn küresel sömürü düzeninin kskacnda kan gölüne çevrildiini belirtti.

Örencilerden Emre çetiner ise Türkiyenin din, dil ve rk ayrm gözetmeksizin tüm mazlumlarn hakkn savunmaya daha gür sesle devam edeceini ifade etti.

Açklamaya, AK Parti Bitlis Gençlik Kollar Bakanl ve Bitlisli gençler de destek verdi.

Ahlat ilçesinde Yukar çar Meydannda bir araya gelenler adna açklamay okuyan Burak Ata, Kudüs ve Filistinin davasnn sadece Filistinlilerin veya Araplarn deil bütün Müslümanlarn davas olduunu vurgulad.

Ata, Bugün Filistin topraklarnda o topraklarn bamszl, Kudüsün ve Mescidi Aksann kurtarlmas için mücadele eden bir tek kii olmasa bile Müslümanlarn yine de bu davaya sahip çkmalar gerekir. slam bütün peygamberlerin ortak dini olduuna göre Kudüsteki eski peygamberlerden kalma eserlerin tümü slami mirastr. dedi.

MU ÜNVERSTESNDE

Mu Alparslan Üniversitesi (MÜ) örencileri, ABDnin Kudüsü srailin bakenti olarak tanma kararna tepki gösterdi.

Örenciler adna açklama yapan MÜ Örenci Konseyi Bakan Yakup Ay, her geçen gün slam corafyasnn küresel sömürü düzeninin kskacnda kan gölüne çevrildiini söyledi.

Filistinin Büyük srail Projesi çerçevesinde adm adm igal edildiini aktaran Ay, Müslüman semtleri bombalanrken masum kadnlar, erkekler, çocuklar dünyann gözü önünde cami avlusunda katledildi. diye konutu.

Ana Sayfaya Git