Güveni temin etmeliyiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Uluslararası alanda ve sınırlarımız dışında verdiğimiz mücadelenin başarısının birinci şartı, ülkemizin içini sağlam tutmamızdır. Eğer, biz kendi topraklarımızın içinde huzuru, güveni, refahı temin edemezsek, dışarıda ne sözümüzün bir kıymeti kalır ne de tek bir adım atacak zemin bulabiliriz" dedi.

Haberler 11.01.2017 - 12:28 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Erdoan, 10 Ocak dareciler Günü dolaysyla vali yardmclar ve kaymakamlarla öle yemeinde bir araya geldi. Cumhurbakanl Saraynda gerçekleen yemekte konuan Cumhurbakan Erdoan, Türkiyenin içeride ve darda çok büyük saldr altnda olduunu vurgulad. Suriye ile Irakta yaanan her gelimenin Türkiyeyi dorudan ilgilendirdiine dikkat çeken Erdoan, bu ülkelerde ortaya çkan insani krizlere duyarsz kalmayacaklarn, tüm dünya srtn dönüp kaplarn kapatsa dahi bu bölgelerde yaayan insanlarla ortak geçmi ve akrabalk ilikileri ile müterek kültürü unutup ayn yola bavurmayacaklarn söyledi.

BAKANLIIMIZ VATANDALIK VERMEYE YÖNELK çALIMA YÜRÜTÜYOR

Türkiyede 3 milyonun üzerinde Suriyeli ve Iraklnn misafir edilerek, devlet ve millet tarafndan onlara sahip çkldn hatrlatan Cumhurbakan Erdoan, Balangçta ksa süreli bir misafirlik olarak gördüümüz bu durum, zaman uzadkça yeni ve daha köklü tedbirleri gerekli klmtr. Snrlarmz içinde yaayan milyonlarca kii arasnda eitimi, birikimi, imknlar ve dier artlar o kadar üst seviyede olanlar var ki, bu insanlar bir kenara koymak inann insani deerler açsndan bir ihanet olur. Bu insanlar arasnda ülkemize de ciddi katk salayabilecek olanlar var. çileri Bakanlmz bu tür kiilere aileleriyle birlikte vatandalk vermeye yönelik u anda bir çalma yürütüyor. Eitimden, sala, soysal güvenlikten mülkiyete kadar pek çok sorunun çözümüyle ilgili yürütülen çalmalar olduunu biliyorum. Tabi asl çözümün Suriye ve Irakn yeniden güvene, istikrara, huzura kavumas olduu gayet açktr, bu yönde de çok ciddi gayret gösteriyoruz diye konutu.

SURYE VE IRAKTA HER TÜRLÜ NSYATF ALIYORUZ

Bölgedeki gelimelere dorudan veya dolayl etkisi olan ülkelerin önemli bir bölümünün, Suriye ve Irak halklarn esenlie kavuturmak diye bir dertlerinin olmadn belirten Erdoan, Bu hakikati görenlerin says çoaldkça çözüm yollar kendiliinden açlacaktr. Biz bu anlayla Suriyede ve Irakta her türlü adm atyor, her türlü inisiyatifi alyoruz. Dikkat ederseniz, biz ne zaman sahaya indiysek, bu ülkelerle ilgili tehdit deerlendirmeleri ve öncelikleri o anda deiti. Düne kadar DEAla mücadeleyi ilk sraya koyan ülkelerin bugün neredeyse DEA himayeleri altna alacak hle geldiklerini ibretle takip ediyoruz. Bölgenin tarih, dini, etnik, kültürel yapsn dikkate almadan, tamamen kt üzerindeki planlamalarla yürütülen projeler birer birer çöküyor. Türkiye ite tüm bu kaos içerisinde hem kendisi, hem de kardeleri için en iyisini yapmann çabasn veriyor dedi.

BRLMZ MUHAFAZA EDEBLMEMZN SEBEB, MLLETMZN FERASETDR

Cumhurbakan Erdoan, sözlerini öyle sürdürdü: Uluslararas alanda ve snrlarmz dnda verdiimiz mücadelenin baarsnn birinci art, ülkemizin içini salam tutmamzdr. Eer, biz kendi topraklarmzn içinde huzuru, güveni, refah temin edemezsek, darda ne sözümün bir kymeti kalr ne de tek bir adm atacak zemin bulabiliriz. Terör örgütlerini adeta vardiya usulü ülkemizde eylem yapmaya tevik edenler ite bunu istiyor. 2013 ylndan beri ard ardna yaadmz skntlar, hem güvenlik boyutuyla, hem siyasi sonuçlaryla, hem ekonomik veçhesiyle bizi içeride sktrp darda etkisiz hle getirme amacyla tetikleniyor. Farknda olmadan veya gayet bilinçli bir ekilde bu oyuna dhil olan, figüranlk yapan bir kesim elbette var. Ama hamdolsun, milletimiz kahir ekseriyetiyle bu oyunu çözmütür, çökertmitir. Bunca badire yaamamza ramen birliimizi, beraberliimizi, huzurumuzu muhafaza edebilmemizin sebebi, milletimizin ferasetidir. Dikkat ederseniz, milletimiz ülkesine ve devletine sahip çktkça karmzdakiler ahlakszlk çtasn sürekli yükseltiyor. 15 Temmuz darbe giriimi bata olmak üzere bu uurda ellerindeki tüm malzemeyi kullandlar, kullanyorlar. Zahirde birbirine düman gibi gözüken örgütleri, kesimleri bu amaçla bir araya getirip i birlii hlinde çaltryorlar

BU ÖRGÜTLER KAN DÖKÜCÜLÜKLERYLE çAIMIZIN BARBARLARI DURUMUNDADIR

Türkiyenin karsnda isimleri farkl harflerden olusa da ayn terör örgütlerinin olduunu belirten Erdoan, öyle konutu: Maruz kaldmz saldrlar gösteriyor ki, bölücü örgütle, DEA, FETÖyle, DHKP-Cyle arasnda bizim açmzdan herhangi bir fark yoktur, hepsi de ülkemizin ve milletimizin dümandr. Hepsi de gözünü kan bürümü, ellerine frsat geçtiinde devletimizi yok etmeye ant içmi, zihinlerini ve bedenlerini kiraya vermi bir katiller güruhudur. Bu örgütler, yllardr kullananlar, sosyolojik tabanlarn oluturan kesimleri dahi dehete düüren kan dökücülükleriyle çamzn barbarlar durumundadr. Bir terör örgütü Orta Douda, Güney Asyada, Kuzey Afrikada ne kadar insan öldürürse öldürsün, ayn örgütün Batda bir tek kiiye zarar vermesi karsnda gösterilen tepki ortaya konmaz. Bunun en basit örneini Pariste, Brükselde, Berlinde yaanan terör saldrlar ile stanbul, Ankara, zmirde gerçekletirilen terör saldrlarna verilen tepkilerde görebiliriz. Daha 15 Temmuzu saymyorum bile. Daha mültecilere gösterilen insanlk d davranlar saymyorum bile. Daha çocuklarn, kadnlarn, yallarn katledildii saldrlar karsndaki duyarszl saymyorum bile. Dünyada pek çok ülkenin sergiledii bu ikiyüzlü tavrdan dolay üzüntü duyuyoruz. Ben Myanmar saymyorum bile, o insanlarn nasl acmaszca meydanlarda coplarla döverek öldürdüklerini saymyorum bile

HÜKÜMET OLARAK GÜçLÜ OLMALIYIZ

Türkiyenin kendi göbeini kendisinin kesmesi gerektiini söyleyen Cumhurbakan Erdoan, Yaadklarmz bize u gerçei açkça izhar etti: Türkiye terörle mücadelesini ve bunun için bölgesinde yürüttüü tüm operasyonlar tek bana kendi imknlaryla ve kendi evlatlaryla yürütmek mecburiyetindedir. Bu durumu anlamayan veya buna kar çkan, hakikatlere gözünü kapatyor demektir. Dostluk, müttefiklik, iyi ilikiler, dayanma, i birlii gibi hususlar ancak siz güçlüyseniz bir karlk buluyor, yoksa inann sözden ibaret kalyor. Bunun için Türkiye olarak güçlü olmak zorundayz, ülke olarak güçlü olmalyz. Hükümet olarak güçlü olmalyz. Askerimizle, polisimizle, istihbaratmzla, savunma sanayimizle, hariciyemizle güçlü olmalyz ve elbette en bata mülkiye tekilatmzla güçlü olmak zorundayz dedi.

TERÖR ÖRGÜTLERYLE LTSAKLI KLERN DEVLETTEN TEMZLENMES ÖNEML

Cumhurbakan Erdoan, bugün Türkiyenin yeni bir istiklal ve istikbal mücadelesi verdiinin altn çizerek, yürütülen çalmalarn da bu olaanüstü hale uygun bir ekilde yürütülmesi gerektiini, hiçbir terör örgütüne kar en küçük bir müsamahann gösterilmeyeceini söyledi. Erdoan, Güvenlik güçlerimizin teröristleri yakalama konusundaki çabalarn ve elde ettikleri neticeleri çok iyi biliyorum. Ama aradan kaçan bir tane terörist bile amacna ulatnda, bunun tabii ki çok ac sonuçlar ortaya çkyor, çok ciddi yansmalar oluyor. Bunun için siz mülki idare amirlerimizin meseleye çok daha sk sarlmas, her eyi çok daha yakndan takip etmesi gerekiyor. Dier taraftan gerek FETÖ, gerekse bölücü örgütlerin devlete szm elamanlar sebebiyle yaanan skntlara kar da dikkatli olmalyz. Terör örgütleriyle iltisakl kiilerin devletten temizlenmesi, en az silah kullanan teröristlerin etkisiz hle getirilmesi kadar önemlidir. çünkü birinin destei olmadan ötekinin hareket alan elde edebilmesi mümkün deildir. Terör eylemleri ancak çok sayda kiinin organize hareket etmesiyle neticeye ulaabilir diye konutu.

Terör örgütlerini gerçek anlamda etkisiz hale getirmenin yolunun, onlarla topyekün mücadeleden geçtiine vurgu yapan Cumhurbakan Erdoan, Eer görev yaptnz yörelerde terör örgütleri taban buluyorsa, öyle veya böyle oradan bir teröristin çkp silahn size ve bu ülkedeki herhangi bir masuma dorultmas unutmayn, kaçnlmazdr. Bu bakmdan iimizi savsaklama, hata yapma, gaflete düme, rehavete kaplma hakkmz olmadn çok iyi bilmemiz lazm. Hani mill seferberlik diyorum ya, ite bu çarmn en bata gelen muhataplar sizlersiniz. Sizler bu mill seferberliin en önemli planlaycs ve uygulaycs olarak arazidesiniz. Böyle bir anlayla çalarak önümüzdeki dönemde büyük baarlara imza atacanza ben yürekten inanyorum dedi.

TERÖRE ODAKLANIP EKONOMY HMAL EDERSEK, TERÖRÜN ÖNÜNÜ AçMI OLURUZ

Cumhurbakan Erdoan, konumasna öyle devam etti: Yaadmz tecrübeler bize ayn anda hem terörle mücadele etmeyi, hem d politikada etkinlik kurmay, hem yatrmlarmz sürdürmeyi, hem hedeflerimizden kopmamay öretti, öretiyor. Teröre odaklanp ekonomiyi ihmal edersek terörün önünü açm oluruz. Yatrmlarmz yürütürken güvenlikten ödün verirsek ikisini birden kaybederiz. Küresel gündemin hercümercine kaplp 2023 hedeflerimizden saparsak, istikametimizi tümden yitiririz. Türkiye bugün ite bu gündemlerinin hepsini birden ayn titizlikle, ayn hassasiyetle takip ediyor. Bu kolay bir süreç deildir. Baknz Avrupa ülkeleri bu konulardan herhangi biri öne çktnda dier hususlarda panikliyorlar. 2008 küresel finans krizinde geçtiimiz yllardaki mülteci sorununda terör olaylarnda nasl savrulduklarn hep birlikte gördük. Ülkemiz ise tüm bu skntlara ramen kendi gündeminden kopmadan yolunda yürümeye devam ediyor. Sizlerden de görev yaptnz yerlerde böylesine çok yönlü, baarl hikyeleri ortaya koymanz bekliyorum. Bir yandan terör örgütlerine nefes aldrmazken, bir yandan asayii sk tutmanz, ayn zamanda fakir-fukaray sahipsiz brakmamanz, bununla birlikte ilçenizin, ehrinizin gelecei için önemli yatrmlar takip etmeniz mümkündür

KOLLARINI SIVAYIP, N çNE GREN HER DAREC BENM YOL ARKADAIMDIR

Konumasnda vali yardmclarna ve kaymakamlara da seslenen Cumhurbakan Erdoan, unlar söyledi: Yeri geldii zaman icabnda kömür ihtiyac olanlar m var, daha önce de bunlar söyledim, sizler oförün yanna oturmalsnz, onunla beraber kömür ihtiyac olanlara adeta kamyonla, kamyonetle kömürü bizzat kendiniz götürüp teslim etmelisiniz. Gda ihtiyac olanlar m var? cabnda kamyon-kamyonet neyse onunla gidip onlarn gda ihtiyaçlarn bizzat teslim etmelisiniz. lçesindeki, ehrindeki tek bir insan, tek bir aileyi dahi madur, mazlum durumda brakan idareci dier konularda azyla ku tutsa benim nezdimde baarszdr, önce insan. Eer biz insanmza sahip çkarsak, onlar terör örgütleriyle mücadelemizde de, darbeciler karsnda da, ekonomik saldrlar karsnda da bizim yanmzda yer alacaklardr, hiç endieniz olmasn. ayet insanmz küstürürsek, dier mücadeleleri zaten kazanamayz. Ayn ekilde ehit yaknlarmza ve gazilerimize özel önem vermeliyiz. Bu vatandalarmzdan tek birinin dahi incinmesine, gönlünün krlmasna, kendini sahipsiz hissetmesine ben rza gösteremem. Benim temsilcim olarak sizin de rza göstermemeniz lazm, bunu sizlerden Allah için istiyorum

GEREKYORSA ÖNCÜLÜK EDEREK EKONOMY AYAA KALDIRMALIYIZ

Ekonominin bu dönemde özel önem verilmesi gereken bir alan olduuna da deinen Cumhurbakan Erdoan, Üretimi, ticareti, istihdam, ihracat artrmaya yönelik faaliyetleri destekleyerek, tevik ederek, gerekiyorsa öncülük ederek ekonomiyi ayaa kaldrmalyz. Eitim, salk, ulam, enerji, spor gibi hizmet alanlarnda vatandalarmzn memnuniyetini artrmaya yönelik çalmalar kesintisiz sürdürmeliyiz. Kollarn svayp iin içine giren her idareci benim yol arkadamdr, bu kadar açk ve net söylüyorum. Niyet hayr, akbet hayr derler, eer siz hayrl bir niyetle yola çkarsanz, kendinize destek olacak çok kii, çok kurum bulursunuz, hiç endie etmeyin diye konutu.

Ana Sayfaya Git