Güvenlik ve terör uzmanı Ağar: ABD'nin geri adımı örtülü özür dileme

Güvenlik ve terör uzmanı Abdullah Ağar, ABD'nin 'Gara' açıklamasına Türkiye'nin sert tepkisi ardından geri adım atmasıyla ilgi, "Bu geri adım atmadır. Üstü örtülü bir özür dileme. Bizde özür dileme kanıksanmış bir eylemdir; ama batı dünyasında özür dileme çok büyük bir eylemdir; hele ki devletler safında. Bu bir geri adım atma, üstü örtülü özür dileme" dedi.

Haberler 17.02.2021 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Güvenlik ve terör uzman Abdullah Aar, Garadaki operasyon srasnda PKKnn katlettii 13 ehitle ilgili DHAya açklamada bulundu. Aar, 13 vatandan katledilmesinin bölücü terör örgütü PKKnn nasl radikal bir örgüt olduunu, IDle örtüen eylemleri ve ruhu benimsemi olduunu ispat ettiini söyledi. Aar, Sonuçta o insanlar u ana kadar zaten istismar etti, yaamdan kopartt. Yllardan beri her birine manevi, maddi ikence, devletin iradesine ve otoritesine kar istismar sürdü. Tam kurtarlma iradesi tecil etmi, neden katlediyorsun? Katletmenin sana faydas ne? Türkiye Cumhuriyeti ordusu ve özel kuvvetleri dünyann en zor operasyonunu baard demesinler diye o insanlarmz hayattan kopardlar. Harekatn gelimesi srasnda kurtarlmalar ile ilgili irade ortaya çknca bunlar katlettiler. Muhtemelen bunun talimat da Kandilden geldi dedi.

NSANLIK DII BR OLAY

Aar, DEAla YPG, PKK ve PYDnin kimyalarnn farkl ancak eylem metotlarnn ayn olduunu kaydetti. Örgütlerin kiisel formatlama ile biat kültürü üzerine ina edildiini ve kiilerin ululatrldn ifade eden Aar, unlar söyledi:

Gerek Badadi olsun, gerek u an onun yerine geçen olsun, gerek PKKnn bandaki Abdullah Öcalan olsun; bunlar tanrsal sfatlarla sfatlandrlm, ululatrlm kiiler ve bunlara biat eden bir kültürle terör üretiyorlar. Birisi etnik kimlii, birisi dini kimlii istismar ediyor. Bu açlardan bakldnda, kafa kesme veya kafaya kurun skarak infaz etme kültürü kimde var? Aslnda PKKda var. Biz 2014den sonra kafa kesme ile ilgili temel fotoraf DEAda gördük; ama bu corafyada ilk kafa kesen PKKdr. Nerede? 1991 ylnda Cudinin güneybatsndaki Mee Da Kurtda bölgesinde. PKK bizim evlatlarmzn boazlarn kesmitir. O günlerden bugünlere ne yazk ki hep bu tür fotoraflarla kar karya kalyoruz. imdi bu rehinelerimizi katletme olay ise, çok daha ötede insanlk d bir olay. çünkü eli bal, kolu bal, gözü bal, biçare. Orada bir köede bekliyor ve sen tam kurtarlaca anda o sürecin içerisinde katlediyorsun.

K ÖRGÜTÜN FORMASYONU AYNI

Aar, iki örgütün formasyonunun ve kaynann ayn olduunu ifade ederek, PKKnn bu ekilde bir sözde demokrasi kahraman, özgürlük savaçs olarak ilan edilmesinin sebebi, DAEin ortaya koymu olduu radikalizmdir. DAEin ortaya koymu olduu radikalizmi desteklemek adna PKKy gerekçelendirdiler. Bu bir oyun. Bir terör örgütünün çaresi. Aslnda DAE bir ekilde YPG, PKKy insanln önünde bir demokrasi kahraman, bir özgürlük savaçs olarak ilan etmek üzere kullanld. Yani örnein; PKK da DAEn kullanm olduu metotlar kulland dedi.

BU GER ADIM ATMA, ÖZÜR DLEME

Aar, 13 Türk vatandann Irakn kuzeyinde Garada ehit edilmesiyle ilgili ABD tarafndan yaplan açklamaya ilikin de unlar kaydetti:

Eer kelimesi ile örtüen bir açklamada bulundular. Bu son derece yaralayc. Yani Türkiyeyi bir dier tarafyla zan, üphe altnda brakan bir açklamayd. Açkças PKK kokuyordu. PKKnn kaynaklarna, PKKnn ortaya koymu olduu iddiaya uygun bir açklamayd. Türkiye buna son derece sert bir tepki gösterdi. Türkiye ne kadar sert tepki gösterirse göstersin, Amerika Birleik Devletleri gibi bir devlet hele ki, Bidenn ben kurumsal yaplar ileteceim, bir devlet nizam ortaya çkacak, Trump gibi darmadank kendi kafama göre gitmeyeceim, devletin kurallar ve sistemi ileyecek tarzndaki iddialarndan sonra Amerika Birleik Devletlerinin böyle ortaya koymu olduu açklamadan geri adm atmas, geriye dönmesi bence öyle çok kolay deil. Tabiri caizse, tükürdüünü yalamaz. Bence Amerika Birleik Devletleri gerçei gördü, gerçee dair bilgilere ulat veya bilgiler önüne kondu. Bununla ilgili bizim tarafmzdan yaplabilecek eylerle bir kere naalar, otopsi raporlar ortada ve PKKl 2 tane ele geçirilen terörist var; onlarn ifadeleri ortada. Bu olay, açklama ilikileri son derece gerginletirecek. Böyle bir temel denklemin içerisinde Amerika Birleik Devletleri açlma olasl olan kaplar en batan kilitlememeyi tercih etmi de olabilir. Bütün bu sürecin içerisinde açklama, geri adm atmadr. Üstü örtülü bir özür dileme. Bu bir devlet, bir irket ya da kii deil. Bir de bat dünyasnda bu tür fotoraflar çok önemlidir. Biz de özür dileme kanksanm bir eylemdir; ama bat dünyasnda özür dileme çok büyük bir eylemdir; hele ki devletler safnda. Bu bir geri adm atma, üstü örtülü özür dileme.

Ana Sayfaya Git