'Haddini bil'

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamaya tepki göstererek, "Bir tane densiz milletvekili çıkmış. CHP'nin Konya Milletvekili, 'Evet, çıkarsa nasıl Samsun'a çıktık. Amasya'ya gittik, Erzurum'a, Sivas'a gittik.

Haberler 04.04.2017 - 09:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankaradan, Polatldan, Sakaryadan bunlar denize döktük. Bu evet verenleri de denize dökeceiz. Alçak, kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun? Haddini bil. Bu ülkenin bayrann altnda siyaset yapp, bu milleti denize dökmekle tehdit etmek senin ne haddine? dedi.

Babakan Binali Yldrm, vedik Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) sanayi esnafyla bir araya geldi. Ankarada esnafla buluan Yldrm, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun 15 Temmuz, kontrollü bir darbe giriimidir açklamasn eletirdi. Babakan Yldrm, Bugün bakyorum da ana muhalefet partisinin genel bakan bugünkü konumasnda diyor ki 15 Temmuz, kontrollü bir darbe giriimidir. Ne demek kardeim kontrollü darbe giriimi? Bu ehitlerimize kar hakaret deil mi? Onlarn yaknlarnn aclarn incitmek deil mi? Gazilerimize kar yaplan hadsizlik deil mi? Yani bu darbeyi birileri özel olarak kurgulad. Uçaklar bombalad. Ar silahlar, tanklar, tüfekler çkt. Milletin üzerine ate etti. Böyle bir iddiay ortaya koyan bunu ispatla mükelleftir. Bu millete kimse hakaret edemez. Bu millet bamszlk destan yazmtr. Siz kalkp, diyeceksiniz Efendim, 9da darbe mi olurmu?. E sana sorsalard saatini, madem beenmedin. Niye önceden biliyordun da bu kadar yanl saatte yaptrdn? u kepazelie bak. Türkiye, uçurumun kenarndan dönmü. 15 Temmuz acaba darbe miydi, deil miydi hiç yeri, zaman olmayan bir konuyu gündeme getiriyor. Bu, Türkiyenin ana muhalefet partisinin bakan. Sradan biri deil. Yazklar olsun, baka bir ey demiyorum diye konutu.

CHPL BOZKURTA TEPK: BU MLLET DENZE DÖKMEKLE TEHDT ETMEK SENN NE HADDNE?

CHP Konya Milletvekili Bozkurtun, katld bir televizyon programnda yapt, hakknda soruturma balatlmasna da neden olan açklamaya tepki gösteren Yldrm, Baz dost bildiimiz ülkeler de bunu söylüyor. Senin onlardan farkn ne? Sen bu ülkenin ana muhalefet partisisin. Sen iktidar ortasn. Ülkenin geleceine kast eden bu FETÖcü alçaklarn arkasnda durmay artk brak. Onlara kar bir gebeliin, bir zaafn m var? Bunu bilelim. 15 Temmuzu unuttu adam. Bu millete, bunu kimsenin yapmaya hakk yok. Bir tane densiz milletvekili de çkm, CHPnin Konya Milletvekili Evet, çkarsa nasl Samsuna çktk. Amasyaya gittik, Erzuruma, Sivasa gittik. Ankaradan, Polatldan, Sakaryadan bunlar denize döktük. Bu evet verenleri de denize dökeceiz. Alçak, kimsin sen Türk milletine hakaret ediyorsun? Haddini bil. Bu ülkenin bayrann altnda siyaset yapp, bu milleti denize dökmekle tehdit etmek senin ne haddine? dedi.

MLLETN KAFASI NETLET, HIRçINLIK BALADI

Anayasa deiiklii referandumunun yaplaca 16 Nisan gününün, iktidar vesayetin elinden alacan dile getiren Babakan Yldrm, unlar söyledi: Artk milletin kafas netleti. Gelecei gördü. Kararn verdi. Hrçnlk balad. Vitesten attlar. Vitesten arabann nereye toslayacan bu millet bilir. Gelir, millete toslarsnz. Dersinizi alrsnz. Akll olun, sakin olun. Milletin kararna boynunuzu ein. Bunlarn kafalarnda hep vesayet var. Bakn, 1950den beri Türkiye siyasetine; CHP gayret edip, tek bana iktidar için hiç zahmet etmemi. Hiç çaba harcamam. Hep dinamik güçleri gdklayarak, onlar ön plana çkararak, ülkede kaos ve kargaa oluturarak iktidarn bir tarafndan tutunma yolunu tercih etmi. te 16 Nisan, bu sayfay kapatyor. ktidar vesayetin, kumpasn elinden alyor; millete teslim ediyor. Sanda gideceksiniz. Oyunuzu vereceksiniz. O akam memleketi kim yönetecek, belli olacak

EVET çIKACAK, O KANDL SÖNECEK

Terör örgütlerinin halk oylamasna ilikin hayr kampanyas yürüttüünü belirten Yldrm, Cumhurbakanl hükümet sisteminin getirdii deiiklikte iin sahibi millet, patronu millet. Milletin dediinden milim sapmak yok. Asl patrt, gürültü bu. Bu olunca bütün yanclar, aradakiler, karambolden i tutmak isteyenlerin piyasas kapanyor. Kandildekiler her gün Aman, hayr için çal hayr, çksn. Evet, çkarsa biz biteceiz. Evet çkacak, o Kandil de sönecek. Göreceksiniz. Bu milletin birliine, dirliine, kardeliine göz dikenler hesabn verecek. Vermeye de baladlar. Neredelerse arkalarndayz diye konutu.

CHPYE SCL AFFINI 16 NSANDAN SONRA YAPACAIZ

Anayasa deiiklik teklifinin Meclisteki görümelerini hatrlatarak, CHPyi eletiren Yldrm, Bu anayasann her detayn her maddesini bu kardeiniz çalt. Gece gündüz çaltk. MHP ile birlikte müzakere ederek, yaptk. Mecliste 1 ay konuuldu, her detay konuuldu. CHP, orada konumak yerine yumruklar konuturdu. Kürsüleri igal etti. imdi de meydanlarda kuzu taktii yapyor. Kzmyor, cevap vermiyor. Unutturmaya çalyor. Eski sicilini düzeltmeye çalyor. Hani sicil aff geliyor ya sicil affn 16 Nisandan sonra yapacaz CHPye. Biraz daha takip edelim. Bu iyi halini biraz daha izleyelim dedi.

PADAHLIK DEL, BABADAN OULA GEçMYOR

Muhalefetin tek adam eletirilerine de yant veren Babakan Yldrm, Tek adam görmek istiyorsan aynaya bak kardeim aynaya. Milletin patron olduu yerde tek adam olur mu? 5 sene seçtin. Ondan sonra bir i çkmad, bir ey yapmad. Hadi kardeim, yallah. Gönderirsin. Yok iyi yapt, bir daha seçersin; ama üçüncü sefer yok. Recep Tayyip Erdoan, 11 sene babakanlk yapt. Diktatör mü? Siz seçtiniz yapt. stese daha da yapar myd? Bu kadar basit. Kimi kandryorsun sen kardeim? Padiahlk deil, babadan oula geçmiyor. Milletin oylaryla hem de öyle yüzde 30 ile 35 ile deil; 50+1 almadan iktidar yok. imdi o diyor ki Ben yeni sistemde aday olsam kazanamam. Hem milletvekillii gidiyor hem cumhurbakanln kazanamayacaz. Ne olacak bizim halimiz. Derdi bu. Halbuki bu sistem, çalsa çabalasa milletin gözüne girse dorular söylese ona da ans getiriyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git