'Haddinizi Aşıyorsunuz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un açıklamalarını eleştirerek, ""'Türkiye ile SDG arasında arabulucu olabiliriz' lafı, doğruysa, bunu söyleyen kişinin haddini ve boyunu çok aşan bir beyandır.

Haberler 31.03.2018 - 10:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun açklamalarn eletirerek, Türkiye ile SDG arasnda arabulucu olabiliriz laf, doruysa, bunu söyleyen kiinin haddini ve boyunu çok aan bir beyandr. Biz de bir söz vardr ya gelin güvey olmak filan ... Sana böyle bir görevi kim verdi? Boyunu aan ilere girme. Bizim arabulucu ihtiyacmz yok. Türkiyenin ne zamandan beri terör örgütleriyle bir masaya oturmak gibi sorunu var? Nereden çkardnz bunu? Siz terör örgütleriyle masaya oturabilirsiniz ama Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini Afrinde olduu gibi yapar dedi.

HABER MERKEZ

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, partisinin genel merkezinde Geniletilmi l Bakanlar Toplantsnda konutu. Erdoan, AK Partiyi milletimiz ile birlikte kurduk. Milletimize hizmet etmek için kurduk. AK Partiye ne bu kifayetsiz muhalefet, FETÖ, PPK gibi terör örgütleri zarar verebilir. ne de d güçler zarar verebilir. En son Milli stihbarat Tekilatmz, Kosova istihbarat ile yapt dayanma içerisinde 6 tane Balkanlardaki en üst düzey FETÖ temsilcisini anlaarak aldlar, getirdiler ve emniyet tekilatmza teslim ettiler. Dedik ya onlar kaçacak, biz kovalayacaz, neresi olursa olsun ve bunlar paketleyerek buraya inallah getireceiz. Burada da hesaba çekeceiz diye konutu.

AK PARTYE ZARAR VERECEK TEK EY DAVA UURUNU KAYBETM KEND çMZDEK ARKADALARIMIZDIR

Erdoan, AK Partiye zarar verecek tek ey, bu anlay, bu dava uurunu kaybetmi kendi içimizdeki arkadalarmzdr. Her kim milleti brakp kendine çalmsa milletle birlikte bize de zarar veriyor demektir. Bir partide küçük olsun benim olsun zihniyeti türemise orada durum vahimdir. Bu zihniyetten uzak tutmak için elimizden geleni yaptk. Zaman zaman bu yanla düenler oldu. Uyarlarmz yaptk müeyediyelermizi de uyguladk. Hatasn anlayp yeniden davaya sarlanlarla onlarla birlikte yolumuza devam ettik ediyoruz. Buna ramen hatada srar edenlerle de yolumuzu ayrmak mecburiyetinde kaldk. Ayamza ba olanlardan ise bir an önce kurtulmak boynumuzun borcudur. Onlarla birlikte yürümekte zor dedi.

TÜRKYE YÜZDE 7,4LÜK BÜYÜME ORANIYLA G20 ÜLKELER ARASINDA BRNC SIRADA

Erdoan, Türkiye 2017 ylnda yüzde 7,4 orannda bir büyüme kaydetti. Yüzde 7,4lük büyüme oranyla dünya ekonomisinin yüzde 85ini temsil eden G20 ülkeleri arasnda birinci srada yer alyoruz. Hala Türk ekonomisini zayf göstermeye çalarak huzursuzluk çkartanlar kesinlikle art niyetlidir dedi.

BR NSAN KEND AYAINA KURUN SIKABLR M?

Erdoan, Ülkemizin aleyhinde estirilen onca olay oldu. Bütün bu kredi derecelendirme kurulularnn ülkemizin aleyhinde nasl yaynlar yaptn, Türkiyeye küresel sermayenin girmemesi için ne gibi gayretler içerisine girdiklerini biliyorsunuz. Hatta bu oyuna gelip aramzdaki baz arkadalarn, kusura bakmasnlar, ülkemizdeki ekonomik durumun skntl olduuna dair açklamalar yapacak kadar yanln içerisine dütüklerini de ve bunu toplantlarda yaptklarn da duymak bizi üzmütür. ifadelerini kulland.

DÖVZ KURUNU ÖCÜ GB KULLANIP MLLETN KAFASINI KARITIRANLARA KÖTÜ BR HABER VEREYM

Erdoan, Döviz kurunu öcü gibi kullanp milletin kafasn kartranlara kötü bir haber vereyim. Türkiye 2018deki büyüme oranlaryla üzerinde oynanmaya çallan tüm oyunlar bir kez daha bozacak haberiniz olsun. Ülkemizin büyümek için yatrma, yatrmcya ihtiyac var. Uluslararas yatrmclara sesleniyorum. Kapmz her zaman size açktr. Endie etmeyin özellikle yüksek teknoloji ve istihdam arlkl yatrmlara her türlü destei, tefiki de salyoruz. Ayn ekilde kendi i dünyamza da destek salyoruz dedi.

ETKSZ HALE GETRLEN TERÖRST SAYISI 3 BN 800Ü BULDU

Erdoan, Suriyeli kardelerimize güvenle yaayabilecekleri zemin hazrlamak için balattmz Zeytin Dal Harekat baaryla sürüyor. Bugün itibaryla son rakam aldm. Etkisiz hale getirilen terörist says 3 bin 800ü buldu. Ayrca, Siirtte 6 köy korucusu ehit, 7 yaral. Afrin ehir merkezinin ele geçirilmesiyle operasyonun amaçlarna büyük ölçüde ulald dedi.

MD TEL RIFAT BATA OLMAK ÜZERE çEVRENN KONTROLÜNÜ SALAMAK ÜZERE HAREKATA DEVAM EDYORUZ

Erdoan, imdi Tel Rfat bata olmak üzere çevrenin kontrolünü salamak üzere harekata devam ediyoruz. Bunun yannda Suriyenin dier bölgelerindeki terörist unsurlara yöenlik planlamalarmz da sürüyor. dlibi güvenli hale getirmeye yönelik faaliyetlere verdiimiz katky da devam ettiriyoruz. u ana kadar 12 gözlem noktasndan 7si bizim kontrolümüzde. Snr bölgelerini kontrol ediyoruz. Dierlerini de inallah çok yaknda faaliyete geçireceiz dedi.

GECKMEL DE OLSA SÖZLERN YERNE GETRLMESN BEKLYORUZ

Erdoan, Mümbiçte geçmite bize verilen çok açk sözler, beyanlar var. Oradan hareketle bu görümeleri yapyoruz. Obamadan tutun bugüne kadar. Sayn Obamann bizzat bana verdii söz var; YPG/PYDyi Fratn dousuna göndereceiz. Buraya bölgenin gerçek halkn alacaz, kim onlar Araplar. Burada yüzde 90 Araplar yayor. Buraya onlar doldurarak yerli halk oradan çkardlar. Ayn eyi Tillersona söyledik, teklifi daha farklyd. Kuzey sizde güney bizde olsun. Kendisine neden sizde bizde olsun burann sahibi belli dedim. Biz belli bir süre burada bir güvenlik oluturalm bunu birlikte yapalm sonra çekilelim gerçek sahiplerine brakalm. Sesiz kald. O ekilde yol devam ediyor. Her eye ramen gecikmeli de olsa sözlerin yerine getirilmesini bekliyoruz diye konutu.

AYN EL ARAP, TEL ABYAD, RESULAYN, HASEKE GB IRAK SINIRINA DORU OLAN BÖLGELER DE ...

Erdoan, Ayn el Arap, Tel Abyad, Resulayn, Haseke gibi Irak snrna doru olan bölgeleri de terörden temizlemek için gereken hazrlklara baladk. Buralar bizim için her an bir tehdit unsurudur. Snrlarmzda bu unsurlarn bulunmasna tahammül edemeyiz. Müttefik ülkelerin askerlerine zarar vermek gibi bir niyetimiz yok. Ama teröristlerin ellerini kollarn sallaya sallaya dolamalarna izin vermeyiz. Tespit ettiimiz her teröristi etkisiz hale getirmek sorumluluumuzun gereidir. Bunu yapmazsak milletimize anlatamayz açklamasnda bulundu.

IRAK HÜKÜMETNE SÖYLÜYORUZ, BU YAPACAKSANIZ YAPIN YOKSA BIRAKIN BZ YAPALIM

Erdoan, Ayn ekildeIrakta da bölücü terör örgütünü çkarmak ve faaliyetlerini tamamen bitirmek zorundayz. Gündeme imdi Sincar geldi. Sincarla ilgili deiik eyler konuuluyor. Neden gündeme geldi? Sincar, Kandilin bir alternatifidir. Bizim için Kandil neyse Sincar da odur. Dolaysyla Sincar PKKdan, terör örgütlerinden, ismi ne olursa olsun, temizlenene kadar bu devam edecek. Onun için bir gece anszn oraya da gidebiliriz. Tarih vererek bu iler olmaz annda. Irak hükümetine söylüyoruz, bu ii yapacaksanz yapn yoksa brakn biz yapalm. Onlar da taahüdünü verdiler hadi bakalm. Terör örgütünün faaliyetlerinin Irak topraklarnda sona erdirilmesi hem bizim hem de Badat hükümetinin ortak sorunudur. ayet arzu ederlerse Irakla bu konuda birlikte çalmaya da hazrz. Güney snrlarmz ile ilgili kararllmz tüm dünyaya gösterdiimize inanyorum. Artk bu konuda Türkiyeye yönelik eletiriler getirilmesinin bir anlam yoktur ifadelerini kulland.

BZ TERÖRSTLERE SM KOYMAKLA DEL ONLARI ORTADAN KALDIRMAKLA MEGULÜZ

Erdoan, PKK ile PYDyi ayn görmeyen DEA ile mücadeleyi YPG ile mücadeleyi e tutmayan tüm yaklamlara kapmz kapaldr. Nerede olursa olsun terör örgütünün harf oyunlar ile ismini deitirerek oynad oyuna katlmak isteyenler, kendileri bilirler. Ha ali ha veli. Biz bunlarn hepsinin ayn ylann yavrular olduunu biliyoruz. Biz teröristlere isim koymakla deil onlar ortadan kaldrmakla megulüz dedi.

GEçEN HAFTA MACRONUN KENDSYLE BZZAT GÖRÜTÜM

Fransa Cumhurbakan Emmanuel Macronun açklamalarn eletiren Erdoan u ifadeleri kulland: Son dönemde Fransann bu konuda tamamen yanl bulduumuz ve yanlglardan kaynaklandn umduumuz tavrndan üzüntü duyuyoruz. Geçen hafta Macronun kendisiyle bizzat görütüm. Baktm garip garip eyler söylüyor. Tabii garip garip eyler söyleyince de kendisine biraz frekans yüksek oldu ama söylemek zorunda kaldm. çünkü bizim Silahl Kuvvetlerimizi, bizi, kalkp da asla kabullenemeyeceimiz bir yere oturtmak kimsenin haddine deil. Eskiden beri ülkelerinde serbestçe faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarn dün bir kez daha en üst düzeyde arlayanlar, bunun Türkiyeye kar husumet ifadesinden baka bir anlam olmadn bilmelidir.

ARABULUCU OLABLRZ LAFI, BUNU SÖYLEYEN KNN HADDN VE BOYUNU çOK AAN BR BEYANDIR

Türkiye ile SDG arasnda arabulucu olabiliriz laf, doruysa, Ey Bat, SDG dediiniz Suriye Demokratik Güçleri, bu terör örgütünün aynsdr. Bunlarla siz, bizi aldatmaya çalyorsunuz. Kusura bakmayn, biz bunlarn hepsinin temelini biliriz, hücrelerini okuruz. Dolaysyla, bunlar bize yutturamazsnz. Bunlarn adresine varana kadar, hepsinin künyesi bizde var. 24 saatte bir ismini deitirseniz, biz bunlar tanrz. YPGye destek garantisi verdik... Lafa bak. Türkiye ile SDG arasnda arabulucu olabiliriz laf, doruysa, ki Cumhurbakanl sözcüsüne bunu muhatab olarak kendisi vermiti. O da bu ifadeyi kullanm. Bunu söyleyen kiinin haddini ve boyunu çok aan bir beyandr. Biz de bir söz vardr ya gelin güvey olmak filan ... Sana böyle bir görevi kim verdi? Boyunu aan ilere girme. Bizim arabulucu ihtiyacmz yok. Türkiyenin ne zamandan beri terör örgütleriyle bir masaya oturmak gibi sorunu var? Nereden çkardnz bunu? Siz terör örgütleriyle masaya oturabilirsiniz ama Türkiye, terör örgütleriyle mücadelesini Afrinde olduu gibi yapar. Siz aynen devam edin. Siz kim oluyorsunuz ki bir terör örgütü ile Türkiye arasnda arabuluculuk ifadesini kullanabiliyorsunuz? Kanl geçmilerinin hesabn verememi olanlar bu gün de kendilerini terör örgütleri yan yana görebilirler ama Türkiye için asla böyle bir ey söz konusu deil. Bunlarn arkadalar YPGliler. Bundan sonra Fransann hiç bir terör örgütünden ikyet etme hakk kalmamtr.

TERÖRSTLERLE YATIP KALKAN HATTA ONLARI SARAYLARINDA AIRLAYANLAR, YAPTIKLARI YANLII ER GEç ANLAYACAKTIR

Teröristlerle yatp kalkan hatta onlar saraylarnda arlayanlar, yaptklar yanl er geç anlayacaktr. Her an bizim yaadmz skntlar onlarn da bana gelebilir. Suriyeden, Iraktan cann kurtarp kaçan teröristler, Fransann bu politikasndan aldklar cesaretle oraya dolutuunda ümit ediyoruz ki bizden yardm istemeye kalkmazlar. Gündemimiz, tavsiyemiz bambakadr. Bize göre bundan sonra yaplmas gereken bu tür gereksiz tartma yapmak yerine Suriye ve Irakn kuzeyinde nasl bir gelecek inaa edilebileceinin Türkiye ile birlikte planlanmas ve uygulanmasdr. Bu konuda bizimle çalmak isteyen herkesle görümeye, ortak eylem planlar hazrlamaya varz.

(KILIçDAROLU) DERN DRAK SORUNLARI YAAYAN BU K, SYASETN DEL TIBBIN MESELES HALNE GELMTR

CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunu eletiren Erdoan, Türkiyenin bir önemli sorunu da ana muhalefet skntsdr. Bu mesele ne kadar uzak durmaya çalrsak çalalm geliyor ayaklarmza dolanyor. Ana muhalefetin bandaki zat, partisini öyle bir duruma düürdü ki. CHPyi geçmiiyle tamamen koparma noktasna getirdi. Sürekli sözünü ettikleri Mustafa Kemalin partisiyle bugün ki CHPnin uzaktan yakndan ilgisinin kalmad açktr. Yerli ve milli en ufak bir refleksi olmayan kendisine bölücüleri, terör örgütü yandalarn, kendisine yolda edinen bu yap, brakn Mustafa Kemali Türkiyenin partisi olamaz. Azndan yalan, çirkeflikten baka bir ey çkmayan bu zat, muhatap alarak kendimize hakszlk ettiimizi biliyoruz. Hezeyanlarna cevap vermyerek, yok hükmünde gördüümüzü anlamayp hakl olduunu düünecek kadar derin idrak sorunlar yaayan bu kii, artk tamamen siyasetin deil tbbn meselesi haline gelmitir. Bunu son grup toplantsndaki beyanlarndan anlamak mümkündür. Bizim cumhurbakanl koltuunu igal ettiimizi söylemesine ne buyurursunuz? Cumhurbakanl seçiminde baka aday desteklemek için bu zat, kap kap dolamyordu. Milletin teveccühü ile seçilip yemin etmeye gittiimizde bu zat orada deil miydi? Genel Kuruldan kaçacaklarna keke milletin iradesinin nasl tecelli ettiine ahit olsayd. nallah 2019da sandktan çkan neticeye saygl olurlar da bu tarz yanllara dümezler. Kendisine 250 bin liralk tazminat davas açtm. Grup konumas bunun yenilir yutulur bir konuma deil, ahlakszlkta tavan yapm bir konuma. Bunlar yiyemeyiz. Kabullenebileceimiz ifadeler deil. 2019 ile ilgili imdi çamura yatmaya baladlar. Boykot tartmalar ile yenilgilerine imdiden bahane uydurmaya baladlar. Ama millet iradesinden kaç yok. Kaçarsan kaç. Sandk orada. muhatabmz millet, sandktr meydandayz. 2019da o sandktan çkacak neticeye isteseler de istemeseler de sayg duyacak tabii olacaklar. Sand yok sayacak adam bu millet de, hepten yok sayar. Bu da böyle bilinsin açklamasnda bulundu.

Ana Sayfaya Git