Hadsizliktir, edepsizliktir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Camiler ve Din Görevlileri Haftası Programında "Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Müslümanların yoğunlukta olduğu bir şehirde yaptığı "İslam krizde" açıklamasının açık bir provokasyon olduğunu belirterek, "İslam’ın yapılandırılmasından bahsetmesi ise hadsizliktir, edepsizliktir. Bizim ağzımızdan bugüne kadar Hristiyanlığın yapılandırılmasını, Museviliğin yapılandırılması diye bir şey duydunuz mu? Sen kimsin ki ‘İslam’ın yapılandırılması’ diye bir ifadeyi ağzına alıyorsun" diye konuştu.

Haberler 07.10.2020 - 00:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erdoan, Ayasofyann yeniden ibadete açlmas için Ayasofyann ibadete açlmas, 86 yllk mücadelenin en tatl meyvesidir deerlendirmesinde bulundu. Cumhurbakan Erdoann burada yapt konumasndan satr balar öyle:

DYANET HEP ÖN SAFLARDA

Milletin evine, bu gazi mekana terif eden siz deerli hocalarmza ho geldiniz diyorum. Tüm Diyanet mensuplarmza selamlarm gönderiyorum. Tüm imamlarmzn müezzinlerimizin, Kuran kursu hocalarmzn, vaiz, vaize ve müftülerimizin camiler ve din gönüllüleri haftasn tebrik ediyorum. Minareleri ezansz brakmayan tüm hocalarmzdan Allah raz olsun diyorum. Yaadmz onca provokasyona ramen milletimizin birlik-beraberliini korumasnda Diyanet leri Bakanlnn katks göz ard edilemez. 15 Temmuz darbe giriiminin savuturulmasnda Diyanet leri Bakanlmz hep ön saflarda yer almtr. Vefa Destek gruplarnda 62 bin 700 Diyanet leri çalanmz sorumluluk üstlendi.

GERçEK MÜMN ACIYI BAL EYLEYENDR

Diyanet personelimiz koronavirüs salgnnda fedakrca görev yapt. Diyanet camiamzdan toplumumuzun bilinçlendirilmesinde oynad rolü ayn kararllkta devam ettirmesini diliyorum. Dünya tarlasna iyilik eken ahiret hayatna iyilik toplamaya devam eder. Bu hayatn albenisine kendisini kaptran insan, dünyasn da ahiretini de kaybeder. Müminin görevi varlkta marmamak, yoklukta sabretmektir. Gerçek mümin acy bal eyleyendir. Koronavirüs salgn ile mücadele ettiimiz skntl dönemde Rabbimizin birçok müjdesine mazhar olduk. Karadenizde tarihimizin en büyük doalgaz rezervini kefettik. Salgn günlerinde milletimize umut vermenin yan sra daha büyük keifler için umudumuzu arttrd. Akdenizde yürüttüümüz sondaj çalmalarndan da güzel haber almay ümit ediyoruz.

86 YILLIK MÜCADELENN EN TATLI MEYVES: AYASOFYA

Türkiyenin kendi hükümranlk admlarn kullanarak att bu adm dünya siyasetinde yeni bir dönemin habercisidir. Ayasofya karar ile Türkiye bamszl üzerindeki bir gölgeyi kaldrm, iradesine vurulan bir prangay da kaldrmtr. Hemen ardndan restorasyonu tamamlanan Sümela manastrn tekrar ziyarete açtk. Bu açl ile Ayasofya karar üzerinden Türkiyeyi eletirenlere de en güzel cevab verdik. Ayasofyay asli kimliine döndürmenin mutluluunu yaadk. Ayasofyann ibadete açlmas, 86 yllk mücadelenin en tatl meyvesidir. Türkiye dini hak ve özgürlükler konusunda örnek bir tavr sergilerken, bat dünyasnda tam zt bir atmosferin hkim olduunu görüyoruz. Uzun yllar demokrasinin beii olmu Bat ülkelerinde, rkçlk, ayrmclk slam dümanl zehirli bir sarmak gibi yaylyor. Neo-Nazi terörü bizim vatandalarmz kadar Afrikal, Asyal göçmenleri, Müslümanlar kadar Musevileri de hedef alyor. çok açk ve net söylüyorum. Birçok Bat ülkesinde rkçlk ve slam dümanl bizzat devlet tarafndan himaye edilmektedir. Neo-Nazi yaplar ordu ve emniyet içinde rahatça örgütlenmektedir. Medya adeta bu örgütlerin halkla ilikiler faaliyetlerini yönetmektedir. Türkiyeyi sustururlarsa meselenin çözüleceini zannediyorlar.

Nasl deve kuu kafasn kuma gömünce gözden kaybolmuyorsa, sorunlar da yok saylnca ortadan kalkmyor. Irkçlk ve slam dümanlyla yüzlemek yerine hedef saptranlar en büyük kötülüü kendi toplumuna yapmaktadr. Bugün görmezden geldikleri sorunlar yarn daha büyük felaketler olarak karlarna çkacaktr.

MACRONA TEPK: SLAMA YÖNELK SÖZLER AçIK BR PROVOKASYON

Fransa Cumhurbakan Macronun Müslümanlarn younlukta olduu bir ehirde yapt slam krizde açklamas açk bir provokasyondur. Fransz Devlet Bakan olarak daha 1 hafta 10 gün önce görümelerimizi gelitirelim derken nasl da çabucak unutuveriyor. Bu açklamay yapmas kendisine ne denli sayg duyulacan gösteriyor.

slamn yaplandrlmasndan bahsetmesi ise hadsizliktir, edepsizliktir. Bizim azmzdan bugüne kadar Hristiyanln yaplandrlmasn, Museviliin yaplandrlmas diye bir ey duydunuz mu? Sen kimsin ki slamn yaplandrlmas diye bir ifadeyi azna alyorsun. Aslnda Macron Fransa ve Fransz toplumunun içinde bulunduu krizi perdelemek istiyor. Bize ve inancmza yönelik hürmetsizlii asla sineye çekemeyiz. Özellikle de hakkn hatrn 3 günlük dünya hayatnda feda etmeyiz. Devlet Bakanlar insanlarn kutsallar ile ilgili konularda söz söylerken kl krk yarmaldr. Macronun da çok fazla dikkat etmesi gerekiyor. Bunu defalarca kendisine söyledim, Bu ii bilmiyorsun dedim. Kendisinin artk sorumlu bir devlet adam gibi davranmasn bekliyoruz. Türkiye olarak asimilasyona ne kadar karysak, entegrasyona da o derece kuvvetli ekilde savunuyoruz. Yurt dndaki kardelerimize asla içlerine kapanmamalarn telkin ediyoruz.

Ana Sayfaya Git