Hak-Par hayır diyor!

HAK-PAR Genel Başkanı Karakoç "CHP ve HDP ile gerekçelerimiz farklıdır. Biz anayasanın ilk dört maddesinin kesinlikle değişimin içinde olması gerektiğini savunuyoruz ama CHP'nin böyle bir talebi asla olamaz. Bizim HDP ile Kürt halkının menfaati açısından bakışımız farklıdır."

Haberler 21.02.2017 - 09:23 Son Güncelleme : 23.02.2017 - 22:26

Hak ve Özgürlükler Partisi (HAK-PAR) Genel Bakan Refik Karakoç, Bizim HDP ile Kürt halknn menfaati açsndan bakmz farkldr. dedi.

Karakoç, anayasa deiikliinin oylanaca referanduma ilikin yapt açklamada, mevcut anayasann deiime ramen halen 1982 Darbesinin ruhunu tadn söyledi.

Diyarbakrda parti meclisimizi topladk, konuyu deerlendirdik. Tespit ettiimiz baz gerekçelerle 16 Nisanda yaplacak referandumda hayr diyoruz. ifadesini kullanan Karakoç, öyle konutu:

FARKLI DÜÜNÜYORUZ

Bundan önce birçok deiiklik yaplrken ksmen de olsa demokrasinin kurumlamas adna ve Kürt sorununu içeren deiiklikler oldu. Biz onlar onayladk ve referandum da evet dedik. Ama bu son 18 maddelik deiiklikleri ele alp incelediimizde ne Türkiyenin demokratiklemesi ne de Kürt sorununda herhangi bir yenilik ve açlm getirmiyor.

HDP VE CHP FARKLI

Anayasada yaplan ksmi deiiklikleri eletiren Karakoç, unlar kaydetti:

Biz anayasann tamamnn deitirilmesini modern özgürlükçü ruhu olan ve Türkiyede yaayan bütün halklarn farkllklarn anayasa güvence altna alan bir anayasa deiiklii talep ediyoruz. Böyle bir anayasay destekleyeceimizi söylüyoruz. CHP ve HDP ile gerekçelerimiz farkldr. Biz anayasann ilk dört maddesinin kesinlikle deiimin içinde olmas gerektiini savunuyoruz ama CHPnin böyle bir talebi asla olamaz. HDP açsndan da farkllklarmz vardr. Bizim HDP ile Kürt halknn menfaati açsndan bakmz farkldr.

Ana Sayfaya Git