Hakkaniyetli asgari ücret

MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Çelik, "Hakkaniyetli bir asgari ücretin çıkması için enstrümanların değerlendirilmesi gerekiyor. MYK’da bu değerlendirildi." dedi.

Haberler 01.12.2021 - 10:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AK Parti Sözcüsü Ömer çelik, AK Parti MYK toplants sonras açklamalarda bulundu. çelikin açklamalarndan satr balar:

Üzücü bir haber Azerbaycandan geldi, orada da ehitlerimiz var. ehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Geçtiimiz hafta sonu Cumhurbakanmz engelli kardelerimizle bir araya geldiler. Buradaki mesajlar Türkiyedeki devrimi göstermektedir. Yine engelli kardelerimize dönük olarak alt çizili ekilde pozitif ayrmclk yürürlüe konulmutur. Dünyada ilk defa engelliler için merkezi bir snav yürürlüe konulmutur. Engelli vatandalarmzn mücadele hikayeleri bütün Türkiyenin hikayesidir. 3 Aralkta engelli öretmen atamas yaplacak. Bütün bu yaklamlar bir yardm deil, hak olarak görüyoruz.

CUMHURBAKANI ERDOANIN KATAR ZYARET

Tabi son aylardaki trafii iyi takip edersek Sayn Cumhurbakanmz, çok geni bir çerçevede bir d politika etkinlii gerçekletiriyor. Körfez ile yeni sayfalarn açlmas ve baka ülkelerle de bu sayfalarn açlacak olmas d politikada derinlemenin, ve baz sorunlarn yeni aamalarda çözüme kavumasdr.

Pandemi döneminde bir daha ortaya çkt ki alt yapmz kimsenin itemeyeceini bir kere daha gösterdi. Son derece önemli projeler düüm noktasdr. Yakn zamanda Cumhurbakanmzn Katar ziyaretiyle birlikte youn d politika görümeleri devam edecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele son derece güçlü bir ekilde devam ediyor. Eren operasyonlarnn Sonbahar-K aamalarnda 270 PKK barnma alanna yönelik sürüyor. Snrlarmzn yaknnda kurulmak istenen terör yaplanmalarna kar mücadelemizi sürdürüyoruz.

MT, Katar stihbaharat Tekilat ile birlikte geçen gün Türk vatandalarmz kurtard. Bu insan kurtarma çalmalar son derece youn emek gerektiren ve her zaman da sonuç alnmayan unsurlar. Türkiyenin güvenilir bir devlet olma algs, MTin yapt operasyonlar kapsamnda da kabul ediliyor. Baz devletler zamannda da vatandalarnn kurtarlmasn bizden istediler.

KADINA DDET çALITAYI

Daha önceki MYK toplantlarnda size bahsetmitim. Kadna iddet konusunda her türlü çalma yapmaya hazrz demitim. Kadn Kollar Bakanlmzn düzenledii çaltayn amac bu zamana kadar alnan tedbirlerin nasl pekitirileceiydi. Bu çalmay çok deerli buluyoruz. MYKmz buradaki sonuçlar siyasi açdan neler yaplabilir deerlendirecektir.

CUMHURBAKANI ERDOANDAN TALMAT

Cumhurbakanmz MYKnn açlnda kapsaml bir deerlendirme yaptlar. Kararl bir ekilde politikalarn uygulanmaya devam edecei mesajn verdi.

SORULAR

Bülent Arnçn açklamalarna yant

Cumhurbakanmzn tekrar aday olup olmayaca konusu bizim için tartma konusu deil. Cumhur ttifaknn aday tabi ki Cumhurbakanmzdr. AK Partiden bir açklama yaplmad da doru deildir. Tüm tekilatlarmzda bütün AK Parti kurmaylar bunu zaten güçlü bir ekilde açklyor. Cumhur ttifaknn tabannn düüncesi budur. Hiçbir tereddüt, hiçbir gri alan yoktur. Sayn Cumhurbakanmz kukusuz Cumhur ttifaknn Cumhurbakan adaydr.

Klçdarolunun MGK açklamas

Onlarn kafasndaki geçmi yllardaki MGKy siyasetin üzerinde bir vesayet olarak algladklar için, halbuki gerçek MGK ülkeyle ilgili her deerlendirmeyi güvenlik meselesi olarak deerlendirir. Örnein bunun en banda Türkiye Cumhuriyeti devletinin etrafndaki ekonomik gelimeler tabi ki önemlidir.

DWnin çerkes paylam

Bamsz medya diyoruz, bamsz gazetecilik diyoruz ama baz yayn organlarnn sistematik olarak Türkiyedeki onlara göre baz fay hatlarn kurcalamak istediklerini görüyoruz. Burada çerkes kardelerimizin asimilasyona uradn biz kabul etmiyoruz. Bu fitne gazeteciliidir. çerkesleri sanki bir aznlkm gibi sergilemek provokatif bir tutum.

Asgari ücret görümeleri

Bakanln çalmas devam ediyor. Hakkaniyetli bir asgari ücretin çkmas için enstrümanlarn deerlendirilmesi gerekiyor. MYKda bu deerlendirildi. Hakkaniyetli, makul, sorun çözücü bir çerçeve önemli. Vatandalarmzla oturuyoruz görüüyoruz. Pek çok krizi doru siyasetler ile ama deneyimine sahip bir kadroyuz. Kapsaml bir deerlendirilme yaplmtr.

Ana Sayfaya Git