Halk muhatap alınacak!

Erdoğan'ın Diyarbakır çıkarması ve yaptığı konuşmanın muhtevası, bölgede "huzur rüzgarını" estirirken, "Barış görüşmeleri yeniden sağlanacak, halk muhatap alınacak" denildi.

Haberler 05.04.2017 - 08:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdaki sivil toplum kuruluu temsilcileri ve akademisyenler, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann 1 Nisanda gerçekletirdii Diyarbakr ziyaretinde verdii mesajlarn çok önemli olduunu belirtti.

Dicle Üniversitesi ktisadi ve dari Bilimler Fakültesi Öretim Üyesi Doç. Dr. Ylmaz Demirhan, Cumhurbakan Erdoann Diyarbakrda katld toplu açl töreninin yapld gün alanda bulunduunu, buraya gelen vatandalarn saysnn, daha önce gerçekletirilen törenlerden 3 kat fazla olduunu söyledi.

Bunu Cumhurbakannn yüz ifadesinden rahat bir ekilde anlayabiliriz. O alandaki görkemli kalabal gördükten sonra yüzüne gülümseme geldi. ifadelerini kullanan Demirhan, Erdoann konumasndaki Bar, kardelik ve beraberlik vurgusunun, bölge insann çok etkilediine iaret etti.

Demirhan, u deerlendirmelerde bulundu:

Cumhurbakannn Diyarbakr bizim kalbimiz. Bu corafyay, bu halk bizden koparmak isteyen, kalbimizi söküp almaya çalyor demektir. ifadesi belki de uzun zamandan beridir beklenen eydi. Ekonomik olarak da hükümet bölgede üzerine düeni fazlasyla yapyor. Cumhurbakannn burada yapt konumas, kararszlar üzerinde büyük bir tesir oluturacak. Hatta hayr kesiminde yer alan bir ksm insanlar da etkiledi.

Cumhurbakan Erdoann konumasnda, Türk ve Kürtlerin kader birlii yaptn vurguladn aktaran Demirhan, Tek bayrak, tek vatan ve tek millet ifadesiyle ümmeti kast etti, Türk ve Kürtlerin kader birliine deindi. Kader birliktelii ve kardelik vurgusunun slam birlii temelinde olduunu söyleyebiliriz. Onun için Cumhurbakanmzn mesajlarn önemsiyorum, birliimiz ve beraberliimiz açsndan daha umutluyum. diye konutu.

- O gün alanda büyük teveccüh ve coku vard

Diyarbakr nanç Özgürlüü Platformu Koordinatörü brahim Gökdemir, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann Diyarbakrda katld toplu açl törenine kent halknn büyük ilgi gösterdiini söyledi.

Bata kadn ve yallar olmak üzere her kesimden on binlerce kiinin törene katldn vurgulayan Gökdemir, bu katlmn halkn çukur siyasetinden bktnn göstergesi olduunu dile getirdi.

Gökdemir, terör örgütü PKKnn silahl saldrlaryla bölgedeki vatandan üzerinde oluturduu basknn, son dönemde güvenlik güçlerince gerçekletirilen baarl operasyonlar sayesinde sona erdiine iaret ederek, Baarl operasyonlarn ardndan halkta güven olutu, korku ald. O gün alanda büyük teveccüh ve coku vard. Heyecandan baylanlar oldu. Halk, Cumhurbakanmz kucaklad, barna bast. diye konutu.

- Halkta endie vard, huzurun salanmasyla güven artt

Cumhurbakan Erdoann ziyaretinin 16 Nisanda yaplacak halk oylamasn etkileyeceine dikkati çeken Gökdemir, u deerlendirmelerde bulundu:

Erdoann ziyaretiyle evet oran daha da yükselecek çünkü kararszlar azald, evet oylar artt. Daha önce kerhen bar için ve iddetin sona ermesi umuduyla HDPye verilen oylar vatandaa saldr, ölüm ve ac olarak olarak döndü. Halkta endie vard, huzurun salanmasyla güven artt. Görevlendirme yaplan belediyelerin yapt hizmetler ve yatrmlar sayesinde umut saland. Evet oyunun oran her geçen gün artacaktr.

- HDP, halkn gönlünden uzaklat

brahim Gökdemir, 2013 ylnda balatlan sürecin, Kürtlerin mazlumluu ve maduriyetinden nemalanan PKK tarafndan suistimal edildiini ifade ederek, unlar kaydetti:

PKK, süreci topraa gömdü. HDP de PKKnn duruuna tepki göstermedii için halkn gönlünden uzaklat. Cumhurbakanmz, elinde silah olanlarla bar olmayacan belirtti. Bar görümeleri yeniden salanacak, halk muhatap alnacak. Türk milleti kavramn etnik kavram olarak kullanmadn dile getirdii için Cumhurbakanmza teekkür ediyoruz.

- 16 Nisanda halkn tercihini hepimiz göreceiz

Anadolu Evet Platformu Üyesi Alaattin Parlak ise kendisinin de yer ald törene katlmn çok yüksek olduunu dile getirerek, Son yllarda yaplan en kalabalk mitinglerden birisi oldu. dedi.

Parlak, baz gazete ve sosyal medyada, Programa vatandalarn katlmnn düük olduu yönünde iddialar ortaya atldn anmsatarak, Hiç kimsenin yalanlarla insanlar aldatmasna gerek yok. Televizyon ve gazetelerde yer alan haberlere baksalar, törene on binlerce kiinin katldn göreceklerdi. Alg operasyonu yapmak istiyorlar. Bölge insan artk eskisi gibi deil. 16 Nisanda halkn tercihini hepimiz göreceiz, sandk konuacak. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoann törende yapt konumada önemli mesajlar verdiini vurgulayan Parlak, Sivil iradeyi muhatap kabul edip, adm atacaklarn söylemesi çok önemliydi. Kamuoyu böyle bir açklama beklemiyordu. Bölgedeki sorunun çözümüne yönelik çalma yapacana ilikin iradesini beyan etti. diye konutu.

Parlak, Erdoann ziyaretinin kararszlar 16 Nisanda Evet oyu vermeye yönlendirdiini dile getirerek, bu sayede Evet oylarnda art olacan sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git