Hatipoğlu'ndan Davutoglu'na destek

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun ağabeyi Ömer Vehbi Hatipoğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ihraç kararıyla ilgili sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Hatipoğlu, "Bir parti siyaset yapmak isteyen kişiye fırsat ve yer vermiyorsa, o şahsın başka bir partiye katılmasına da saygı duymak zorundadır" ifadelerini kullandı.

Haberler 05.09.2019 - 11:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gaziantep slam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Nihat Hatipolunun aabeyi olan Ömer Vehbi Hatipolu, konuyla ilgili yapt paylamda Siyaset yapma, siyasi faaliyetlerde bulunma her vatandan doal hakkdr. zne tabii olmad gibi kimsenin ipotei altnda da deildir. Bir parti siyaset yapmak isteyen kiiye frsat ve yer vermiyorsa, o ahsn baka bir partiye katlmasna da sayg duymak zorundadr. Benim partimden olmayan haindir demek lüksüne hiç kimse sahip deildir dedi.

Bir düünce adam olarak uyarmak istiyorum

Açklamasnn devamnda birtakm uyarlarda bulunan Hatipolu, Yllardr aktif politikann dnda olan ve hiç bir partiye üye olmayan bir düünce adam olarak uyaryorum: Türkiye tepetaklak siyasi bir kaosa doru sürükleniyor. Bu kaostan kurtulu bölünerek deil, bütünleerek alabilir sözlerine yer verdi.

Yeni kurulacak partide mi yer alacak?

Yeni kurulacak partide yer alp almayaca konusuna da açklk getiren Hatipolu, öyle devam etti: çok net olarak ifade ediyorum ki; ne Sayn Davutolu ne de Sayn Babacann yeni parti çalmalarnn içinde ve yannda deilim. Ama onlara hakaret etmeyi, saygszlk yapmay da aklmn ucundan geçirmem. Küfür ve hakarete kar çkyorum. Siyaset çirkinlemesin istiyorum. Siyasi geçmiim ortadadr. Benim tavrm ile kardeimin pozisyonunu gündeme getirmek ahlaki deildir. Nihat Hatipolu Türkiyeye mal olmu bir ilahiyatç ve akademisyendir. Benim gibi düünmek zorunda deildir. Ben de siyaset yaparken ondan icazet alacak deilim.

Ana Sayfaya Git